Son 15 Yıla Damga Vurmuş En Popüler Estetik Cerrahi Olayları


Emel Gerdaneri tarafından yazılmıştır.

Son 15 Yıla Damga Vurmuş En Popüler Estetik Cerrahi Olayları

Yıl 2006. Cumhurbaşkanı, Ahmet Necdet Sezer’di. iPhone diye bir şey yoktu. Selfie çekenler sadece Paris Hilton ve Britney Spears’tı. O yıllardan bu yıllara çok şey değişti.

Ancak değişmeyen tek şey, ünlüler ve estetik uygulamalara olan ilgimiz. Estetik tedavileri konusunda açıkça beyanat veren ünlülerden, plastik cerrahiye farklı bir bakış açısıyla bakmamızı sağlayan TV şovlarına kadar, işte son 15 yıla damga vurmuş en büyük estetik uygulamalarla dolu anlar.

1. Ashlee Simpson Ross'un estetiklerini hemen herkes konuştu çünkü hep inkar etti (2006)Ashlee Simpson Ross

Ashlee Simpson, Jessica Simpson'ın kız kardeşi ve her zaman kız kardeşinin görünüşüne biraz takıntılı olduğunu söyledi durdu.

Dudak dolgusu, burun estetiği, çene ameliyatı ve meme implantları görünüşü ve büyük ölçüde değişmiş olmasına rağmen hiçbirini kabul etmedi. Özellikle burun estetiği en fazla konuşulan estetiği oldu.

2. Heidi Montag’ın, bir günde 10 farklı estetik yaptırdığı iddia edilmişti (2010)Heidi Montag

Heidi Montag 2010 yılı manşetlerine çıkmıştı ve bir gün içinde 10 farklı estetik uygulama yaptırdığı iddia edilmişti.

(Liposuction , meme büyütme revizyonu, yağ transferi, mini yüz germe, kaş kaldırma, dudak büyütme, botox vb.) 2019 yılında Cosmopolitan'a verdiği demeçte, "Hayatımı değiştiren bir karar verdim ve çok gençtim, çok fazla baskı altındaydım çünkü fiziksel durumumla alakalı eleştiriler alıp duruyordum.

Aynaya biraz fazla baktım sanırım. Keşke bekleseydim ve bu kadar genç yaşta karar vermeseydim, çünkü şu an uzun vadeli sağlık sorunlarım var.”

3. Angelina Jolie, New York Times röportajında mastektomi ve rekonstrüksiyon geçirme kararını açıklamıştı (2013)Angelina Jolie

Angelina Jolie 2013 yılında, önleyici çift mastektomi ve meme rekonstrüksiyonu yaptırma kararını detaylandıran samimi ve duygusal bir köşe yazısı yazmıştı.

Annesinin 56 yaşında meme kanserinden öldüğünü ve kendisinin de BRCA1 genini taşıdığını söylemişti.  “Bunu kadınlara mastektomi kararının kolay olmadığını söylemek için yazmak istedim. Ama yaptığım için çok mutluyum.

Meme kanseri olma ihtimalim %87'den %5'in altına düştü. Çocuklarıma beni meme kanserine kaptıracaklarından korkmalarına gerek olmadığını artık söyleyebilirim.

Kişisel olarak kendimi daha az kadın hissetmiyorum. Kadınlığımı hiçbir şekilde azaltmayacak güçlü bir seçim yaptığım için kendimi güçlü hissediyorum” diye yazmıştı.

4. Ünlü bir plastik cerrahi savunucusu Joan Rivers, 81 yaşında öldü (2014)Joan Rivers

Joan Rivers kadar plastik cerrahi ile ayrılmaz, iç içe olan bir ünlü yoktur. Komedyen, kendine özgü mizah anlayışıyla defalarca estetik tedavileri övdü.

Bir keresinde “Keşke bir ikizim olsaydı da şu an estetik ameliyatsız nasıl görüneceğimi görebilseydim” demişti. Ertesi yıl, kızı Melissa Rivers, anılarında annesinin yaşamı boyunca toplam 348 kez estetik ameliyat geçirdiğini açıkladı.

5. Caitlyn Jenner, Vanity Fair'in kapağında ve trans bir kadın olarak göründü (2015)Caitlyn Jenner

Jenner, 2015'te, birden bire trans bir kadın olarak ortaya çıktı. Bu geçiş, Diane Sawyer ile bir TV röportajında, I Am Cait adlı bir realite şovunda ve Vanity Fair kapak hikayesi de dahil olmak üzere bir dizi medya anında belgelendi.

Manşet ise şuydu: "Call Me Caitlyn".  Bruce Jenner, Kim Kardashian'ın annesi Kris Jenner ile 23 yıl evli kaldı. Jenner'ın 3 farklı kadından altı çocuğu var: Chrystie Crownover, Linda Thompson ve Kris Jenner.

İlk eşinden oğlu Burton "Burt" Jenner ve kızı Cassandra "Casey" Marino bulunuyor. Thomson'dan olan çocukları Brandon Jenner (Brandon & Leah indie pop grubu üyesi) ve Brody Jenner'dir. Kris Jenner'den Kendall ve Kylie isimli iki kızları var.

Bruce Jenner, röportajda "ben kadınım" diyerek çocukluğundan beri kendisini "kadın" hissettiğini dile getirdi. Jenner tüm eski eşlerinin yaşadığı bu cinsiyet çatışmasını bildiğini de söyledi.

Jenner, bu içsel çatışma yüzünden bir kez intiharın eşiğine geldiğini de itiraf etti.

6. Kylie Jenner (nihayet) dudak dolgusu yaptırdığını itiraf etti (2015)Kylie Jenner

Kardashian-Jenner klanının en genç üyesinin aşırı dolgun dudakları aylarca manşette kalan bir konuşma konusuydu, ancak 2015'e kadar bunun ekstra dudak kalemi sonucu olduğunu ısrar etse de ardından itiraf gelmişti.

Kylie ve dolgun dudaklar arasındaki bağlantıdan yararlanarak, Kylie Cosmetics'i ve ilk Kylie Lip Kits setini, itirafından sadece birkaç ay sonra piyasaya sürdü ve stokları bir dakikadan kısa sürede tükenmişti.

Bugün Kylie Cosmetics yaklaşık 1,2 milyar dolar değerinde ve Jenner'ın dudakları viral olmaya ve değişmeye devam ediyor. Bir de 2018  yılında dudak dolgusunu çözdürdüğünü ama tekrar yaptırtacağını ifade etmişti.

7. Herkes Meghan Markle'ın burnunu istiyor (2017)Magen Markle

2011'de Meghan Markle, USA's Suits'te oldukça az görülen bir aktristi. 2017 yılında dünyanın en çok fotoğrafı çekilen kadınlarından biri oldu çünkü Prens Harry ile nişanlandı.

Şöhret yükselişi de biraz beklenmedik bir yan etkiyle geldi. Amerika’daki pek çok estetik cerrah, hastaların elinde Meghan’ın fotoğraflarıyla geldiklerini ve bu burundan istediklerini ifade etmişlerdi.

8. Cardi B, yasadışı popo enjeksiyonları konusunda samimi (2018)Cardi B

Rapçi, kozmetik tedaviler de dahil olmak üzere her konuda şaşırtıcı derecede açık sözlü ve samimi. 

2018GQ dergisine verdiği röportajda, birkaç yıl önce Queens'de bir bodrum katında 800 dolar vererek popo enjeksiyonu yaptırdığını açıklamıştı ve şunları söylemişti:  “Popomu hiçbir şeyle uyuşturmadılar. Şimdiye kadarki en çılgın acıydı. Bayılacak gibi hissediyordum. Biraz başım döndü. Ve beş gün falan sızlamıştı.”

9. Chrissy Teigen meme implantlarını çıkarttırdı ve yara izlerini sosyal medyada paylaştı (2020)Chrissy Teigen

Süper modellik hayatından sonra yemek kitabı yazarı olarak karşımıza çıkan Teigne samimi sosyal medya paylaşımlarıyla da gündemde.  Meme implantlarını çıkarma kakarını 202 ilkbahar aylarında takipçileriyle paylaştı:

“Yakında ameliyat olacağım. Pek çok insan merak içinde farkındayım, o sebeple açıklıyorum: Meme implantlarımı çıkarttırıyorum! Yıllardır bana çok iyi davrandılar, ama artık bittim.

Bedenimdeki bir elbisenin fermuarını çekebilmek, göbeğime tam bir rahatlık içinde uzanmak istiyorum!” Daha önce mankenlik kariyerini ilerletmek için 20 yaşında meme büyütme ameliyatı geçirdiğini paylaşmıştı.

Ardından Temmuz ayında Instagram'da meme implantı izlerinin bir fotoğrafını paylaştı.

10. Jane Fonda’da estetik itirafı (2020)Jane Fonda

Jane Fonda plastik cerrahi konusuna hiç yabancı değil. Geçmişte estetiklerinden bahsetmişti.

2020 Elle Canada kapak manşetinde ise konuyla ilgili konuştu ve dergiye şunları söyledi: “İlgilenmiyormuşum gibi davranamam, çok seviyorum ama artık hayatımda plastik cerrahi olmayacak - artık kendimi kesmeyeceğim. Kendimi kabullenmek için her gün çabalayacağım.

11. Dr. 90210 , tamamı kadınlardan oluşan plastik cerrah kadrosuyla geri döndü (2020)Dr.90210

E! kanalının Dr. 90210'u, başlangıçta 2004'ten 2008'e kadar sürdü, önce Dr. Robert Rey'in hayatı ve uygulamalarına odaklandı ve daha sonra Dr. Gary Alter ve Dr. William Kirby gibi diğer doktorları da kapsayacak şekilde genişledi.

On iki yıl sonra, kanal programı yeniden başlatma açıkladı : Bu sefer Kelly Killeen , Dr Michelle Lee , Dr. Catherine Huang-Begoviç ve Dr Suzanne Quardt ile sadece kadınlardan oluşan bir ekip kurdular.

İşin enteresan tarafı, Beverly Hills plastik cerrahinin Mekke'si olmasına rağmen, bölgedeki plastik cerrahların sadece %15'inin kadındır.

12. Marc Jacobs, bandajlar altında halini Instagram'da paylaştı (2021)Marc Jacobs

Temmuz 2021'de moda tasarımcısı, #LiveLoveLift hashtag'i ile bandajlar ve drenaj tüpleri ile birlikte yüz germe sonrası selfiesini paylaştı.

1,6 milyon takipçisiyle iyileşme sürecini belgelemeye devam etti ve sonraki günlerde günlük özçekimler yaptı. Jacobs'un derin plan yüz germe işlemini gerçekleştiren New York City yönetim kurulu sertifikalı yüz plastik cerrahı Dr. Andrew Jacono, Vogue ile yaptığı bir röportajda tasarımcının bu kadar açık sözlü olma kararını övdü.

“Hayatta bazı şeyleri ameliyatsız düzeltemeyeceğiniz belirli bir nokta vardır. İyi görünen insanlar bunun hakkında asla konuşmaz, bu yüzden sadece kafa karışıklığına neden olurlar.

Marc'ın statüsünden biri paylaşım yaptığında, insanların kendisini korumak ve görünüşünüzü geliştirmek için yapabileceği şeyler olduğunu fark etmeleri kolaylaşıyor.

İnsanlara bir mesaj gönderiyor: Evet, kendin gibi görünmen mümkün, düşündüğün kadar kötü değil ve kötü bir estetik ameliyat geçirmiş gibi görünmeden de istediğin sonuçları alabilirsin”.


Yayınlanma tarihi: 22/09/2021

-

Son Güncellenme: 02/11/2023

Başa Dön