Sağlıkla Parlayan Turizm: Türkiye'nin Yükselişi


Emel Gerdaneri tarafından yazılmıştır.

Sağlıkla Parlayan Turizm: Türkiye'nin Yükselişi

Türkiye, turizm haritasında sağlık turizmi alanındaki başarısıyla küresel arenada dikkat çekiyor. Yayınlanan raporlar, Türkiye'nin sağlık turizmi sektöründeki etkisiyle turist sayısında Fransa'yı geride bırakma yolunda hızla ilerlediğini gösteriyor.

Son raporlara göre, Türkiye'nin turizm potansiyeli Fransa'nın önüne geçmekte. Özellikle sağlık turizmi alanındaki gelişmelerin etkisiyle bu başarıyı elde edecek olan ülke Türkiye olarak öngörülüyor.

Turizm sektörü kuruluşları olan World Travel Market (WTM) ve Tourism Economics tarafından yapılan değerlendirmelere göre, Türkiye'nin medikal turizm endüstrisinin etkisiyle İspanya'nın ardından Avrupa'nın en çok tercih edilen ikinci tatil destinasyonu olmaya aday olduğu belirtildi.

Yayınlanan verilere göre, Türkiye, COVID-19 pandemisi öncesine göre ziyaretçi sayısında %70'lik bir artış elde etti ve 2022'de 44,6 milyon turisti ağırladı. Bu rakamın 2023'te 50 milyon ziyaretçiye ulaşması bekleniyor.

Artan Popülerlik

sağlık turizminde artan popülerlikTürkiye uzun bir süredir özellikle yaz turizmi açısından popüler olmasına rağmen, son dönemlerdeki ziyaretçi sayısındaki artışın arkasında sağlık turizminin olduğu belirtiliyor.

2022'de Türkiye'nin 1,2 milyon medikal turisti ağırladığı ve 2023'ün ilk yarısında ise bu amaçla 746 bin 290 kişinin ülkeyi ziyaret ettiği ifade edildi.

Ülkede en çok talep gören tedaviler arasında saç ekimi ve estetik diş hekimliği öne çıkarken, bunları lazerle göz tedavisi ve kilo verme ameliyatları takip ediyor.

İngiliz Seyahat Acenteleri Birliği (ABTA) verilerine göre, Türkiye özellikle İngiliz turistler arasında giderek daha popüler hale gelmekte olup, İngilizler tarafından en çok ziyaret edilen sekizinci destinasyon konumunda bulunuyor.

Sağlık Turizmi Heyeti Ankara’da Buluşuyor

Ankara2022 yılında 2,1 milyar dolar gelir elde ederek sağlık turizminde önemli bir başarıya imza atan Türkiye, 3 milyar dolarlık hedefine ulaşmak için önemli adımlar atmaya hazırlanıyor.

Bu kapsamda, Ankara'da düzenlenecek olan TRAVELEXPO etkinliğiyle ülke, sağlık turizmi alanında 20 ülkeden gelecek 100 kişilik bir heyeti ağırlayacak. Etkinlik kapsamında sağlık turizmi üzerine önemli görüşmeler gerçekleştirilecek.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın açılışını yapacağı TRAVELEXPO Ankara 6. Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı, 16-19 Kasım tarihleri arasında ATO Congresium’da gerçekleşecek.

Etkinliğin odak noktalarından biri sağlık turizmi olacak. Sağlık Diplomasisi Derneği Başkanı Dr. Ahmet Aksu, etkinlikle ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:

“Ankara'mızın sağlık alanındaki rekabet avantajlarını kullanarak uluslararası alanda daha fazla etkili olmasını sağlayacak bir adım olacak bu fuar. Ayrıca yabancı hastaların Ankara'yı tercih etmesini teşvik etmek amacıyla tanıtım çalışmaları da yapılacak.

2024 yılında toplam yabancı hasta portföyünün %25'lik bir kısmının Ankara'da tedavi olması hedefleniyor. Bu oran, 500 binden fazla hasta ve 750 milyon dolarlık bir ekonomik büyüklüğü ifade ediyor.”


Yayınlanma tarihi: 16/11/2023

-

Son Güncellenme: 16/11/2023

Başa Dön