Saç Ekimi Sonrası Ortaya Çıkan Sivilceler Nasıl Geçer?

Saç Ekimi

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Gold City Hair Transplant tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Saç Ekimi Sonrası Ortaya Çıkan Sivilceler Nasıl Geçer?

Saç ekimi sonrası donör ya da alıcı alanda ortaya çıkan sivilce sorunu, bazı saç ekimi yaptırmış hastalarda gözlemlenebiliyor. Bu sivilceleri ve tedavi seçeneklerini Gold City Hair Transplant'e sorduk:

Gold City Hair“Artık hemen herkesin bildiği gibi saç ekimi, hasta için sorun yaratan herhangi bir risk veya komplikasyon içermeyen ama aynı zamanda tecrübe gerektiren çok iyi sonuçların alındığı tıbbi bir işlemdir.

Basitçe donör bölgeden güçlü olan greftleri, kellik sorunu olan bölgelere transfer ederiz. İşte bu mikro cerrahi uygulaması sonrası, dokuların hareket ettirilmesinden kaynaklı bazen kabarcıklara, kızarıklığa, sivilcelere ve hastadan hastaya değişen diğer bazı yan etkilere neden olabilir, bağışıklık reaksiyonlarına yol açabilir.

Saç ekimi sonrası çıkan sivilceler, geçici olarak ortaya çıkarak, hastanın vücudunun yapısına göre şekil ve tipe sahip olabilir ve nasıl tedavi edileceği de bunlara göre değişebilir.

gold city hair ekim öncesiSaç ekimi sonrası oluşan sivilcelere biraz daha yakından bakalım şimdi. Saç ekimi sonrası yeni ekilmiş saç kökleri transfer edildikleri yere adapte olana kadar yani rejenerasyon aşamasında olağandışı yeni yerlerini algılayana kadar, bağışıklık sistemi bir çeşit direnç gösterebilir.

Bazen bu bağışıklık sistemi hücre yenilenmesini aşırı ve gereksiz bir şekilde yapar ve sivilce oluşumunu tetikler. Özetle, bu durumu bağışıklık sisteminin reaksiyona bağlayabiliriz.

Fakat bazen de operasyon yerlerinin iyi temizlenmemesi kafa derisini enfeksiyona karşı savunmasız bırakabilir, toz, ısı ve nem gibi hava faktörlerine maruz kalınabilir, ayrıca saç köklerinin etrafındaki kapanmalarından dolayı yağ bezlerinin salgılarında bir artış yaşanması da sivilceleri tetikleyebilir.

Saç ekiminden ortalama bir iki hafta içinde bu sivilcelenmeler görülebilir ve hatta işlemden sonra 3 ay boyunca sürebilir.

Endişe etmemenizi, dokunmamanızı ve özellikle kaşımamanızı tavsiye edebiliriz zira bu durum saç kaybına sebebiyet verebilir.

Saç ekimi sonrası kırmızı renkte bulunan sivilceler genellikle enfeksiyonu çağrıştıran en yaygın sivilce türüdür. Saç ekimi sonrası beyaz başlı sivilceler ise içinde yağlı salgılarla doludur ve saç ekiminden sonraki ilk üç ay boyunca görülebilir.

Siyah nokta sivilceleri ise nadir olarak gözlemlenir ve aslında bunlar saç büyümesinin kanıtıdır, saç deriyi aşıp çıkmaya çalışıyordur. Tüm bunların geçici olduğunu tekrar belirtmekte fayda var.

Öncelikle hastanın saç ekimi sonrası ilk üç ay içinde durumunu doğru bir şekilde takip etmesi ve doktoruna bilgi vermesi gerekir. Doktorunuzun önerdiği uygun şampuanı kullanmak, doktorunuz tarafından reçete edilmiş ilaçları ve antibiyotikleri kullanmak son derece faydalıdır.

Ayrıca bu dönemde doğru şekilde size öğretilen saç ekimi sonrası yıkama ile hem deriyi hem de saçları temizlemek, toz ve diğer zararlı faktörlerden kurtulmak tüm bu geçici dönemde faydalı olacaktır.”


Yayınlanma tarihi: 09/03/2021

-

Son Güncellenme: 27/10/2023

Başa Dön