Saç Ekiminden Kesin Sonuç Almak Mümkün Mü?

Saç Ekimi

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Gold City Hair Transplant tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Saç Ekiminden Kesin Sonuç Almak Mümkün Mü?

Saç dökülmesi hem kadınlarda hem de erkeklerde karşılaşılan bir sorun. Bununla birlikte erkeklerin yaklaşık yarısında deneyimlenirken kadınlarda bu oran daha az.

Dökülmeye neden olan birden çok faktör mevcut. En belirgin üç neden arasında yaşı, genetiği ve hormonları sayabiliriz. Androjen hormonları ve genetiğin bir arada etki ettiği androgenetik saç dökülmesi 30’lu yaşlarda, bazen daha erken başlar.

Çoğunlukla erkek tipi saç dökülme olarak adlandırılır ve erkeklerde alın çizgisinin geri çekilmesi ile ortaya çıkar.

Kadınların ise %20’sini etkiler ve dökülme tepe bölgesinde kısmi olarak gözlenir. Her iki cins için de kellik büyük bir sorundur. Özellikle genç yaşlarda kellik riski ile karşı karşıya kalmak kişileri depresyona kadar götürebilen ruhsal problemlere yol açabilmektedir.

Saç ekimi bu yaygın saç sorunu ile mücadelede en etkili çözüm sayılmaktadır. Saç ekimi kesin sonuç verir mi sorusunun yanıtı bu nedenle çok merak edilmektedir.

Biz de sizin için konuyu Gold City Saç Ekim Merkezi ile görüştük ve yanıtları dinliyoruz:
Gold City Hair

Saç Köklerinin Tutma Başarısı da %100’e Yakın

saç ekimi“Saç ekimi işlemi tatmin edici sonuçları sayesinde her gün daha çok kişi tarafından tercih edilmekte. Bize gelen ve bu işlemi yaptırmak isteyen hastalarımızın saç yapısını inceliyoruz.

Donör bölgeden ne kadar greft alabileceğimize bakıyoruz. Hangi bölgelerde ne kadar ekim yapacağımıza karar veriyoruz.

Erkeklerde genellikle frontal bölge dediğimiz, alnın hemen gerisinde kalan kısma saç ekimi uyguluyoruz. Fark edilir sonuçlar veren bu kısımda saç köklerinin tutma başarısı da %100’e yakın.

Sıklaştırma gereken işlemlerde ise tepe bölgesinde alan belirliyoruz. Burada da yine başarılı sonuçlar elde ediyoruz. Konuyla ilgili tüm detayları hastalarımıza aktarıyoruz.

Saç ekimi sonrası süreç, saç ekimi sonrası ekilen saçlar ne zaman kalınlaşır, saç ekimi sonrası mevcut saçlar dökülür mü gibi soruları yanıtlıyoruz.”

Saç Ekimi Sonrası Bakım

saç ekimi sonrası bakım“Saçların sağlıklı ve doğal bir şekilde çıkması için yapılan başarılı transferin yanında işlem sonrası bakım da büyük önem taşıyor.

Yeni ekilen saç köklerine iyi bakılması, hem donör bölgenin hem de ekim yapılan bölgenin iyileşme sürecini destekliyor.

Saçlar işlemden sonra belli bir süre yıkanmayacağı için tozlu ortamlardan uzak durmak gerek. İşlem alanını ısı kaynaklarıyla temas ettirmemek şart. Yatış pozisyonunu kliniğin önerdiği şekilde seçmek önem taşıyor.

Saç ekimi sonrası tarak kullanımı da yine merak edilen bir konu. İlk 10 günün ardından kökler yerine yerleşmiş oluyor. Bu zaman zarfında ekilen bölgeyi taramamak lazım.
 
Zaten ekilen bölgedeki saçlar saç ekimi sonrası 1.ay dökülecek. 3.aydan itibaren yeniden çıkmaya başlayacak. 1 yıl içinde büyüme süreçleri tamamlanacak.

Bu, ekilen saçlar ne zaman kalınlaşır sorusunu da yanıtlıyor. 1.yıldan itibaren saçlar doğal görünümüne kavuşmakta. Saçınızın süreç içindeki durumuna göre tarama işlemine başlayabilirsiniz.”

Saç Ekimi Sonrası Mezoterapi

mezoterapiMezoterapi vücudun değişik bölgelerinde var olan sorunları tedavi etmek için mikro iğneler yardımıyla enjeksiyon uygulayan bir yöntemdir.

Tedavide kullanılan ilaçların içeriği bölgeye göre değişir. Saç ekimi sonrası ekilen bölgenin daha sağlıklı bir şekilde iyileşmesi ve işlem sonucunun kalıcılığını sağlamak için birkaç seans uygulanabilir.

Saç mezoterapisi için saçın ihtiyacı olan mineral, vitamin ve aminoasitlerden bir kokteyl hazırlanır. Bu karışım belli aralıklarla işlem gören alana enjekte edilerek sonucun daha canlı ve kalıcı olmasını destekler.”


Yayınlanma tarihi: 03/07/2023

-

Son Güncellenme: 03/07/2023

Başa Dön