Saç Ekimi Benim için Doğru Tedavi Mi?

Saç Ekimi

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Gold City Hair Transplant tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Saç Ekimi Benim için Doğru Tedavi Mi?

Saç ekimi bugün ülkemizde ve dünyada erkeklerin en fazla yaptırdığı estetik uygulamalar arasında yer alıyor.

Saçsızlığın insan bedeni üzerinde herhangi bir zararı olmamasına rağmen, yaşattığı psikolojik travmalar ve insanların kendisini iyi hissetmesine sebebiyet verdiği için pek çok insan tarafından tercih ediliyor.

Peki saç ekimi için uygun bir aday olup olmadığınızı biliyor musunuz? Sorumuzu Gold City Saç Ekimi Merkezi cevaplıyor:
Gold City Hair
“Sizin de dediğiniz gibi saç ekimi eğer doğru kişiye yapılırsa, onun görünümü ve genel iyi hissetme duygusunu önemli ölçüde etkiler.

Ancak herkes saç ekimi için iyi veya doğru bir aday değildir. Her zaman söylendiği gibi saç ekimi işlemi yaptırmadan önce gerçekçi beklentilerin olması birincil koşuldur.

Herkesin Sınırlı Miktarda Donör Alanı Vardır

donörUnutmayın, herkesin kafa derisinin incelen bölgelerine taşınabilecek sınırlı miktarda donör saçı vardır. Bu saç verimli bir şekilde kullanılmazsa, işlemin sonucu beklentilerinizi karşılamayabilir.

Ayrıca, saç dökülmenizin ilerlemesini durdurmaya yönelik tüm girişimler bittikten sonra yapılmalıdır yani saç dökülmesini tetikleyen bir hastalığın olup olmadığını ilk etapta incelemek gerekir.

Kişiye Uygun Saç Ekimi Planlaması Şart

saç ekimi planlamasıGold City Saç Ekim Merkezi’ne ön, yan, tepe ve arka saç bölgenizi gösteren fotoğraflarınızı yollayıp online olarak bir konsültasyon, değerlendirme yapılmasını isteyebilirsiniz.

Bu değerlendirme sonrasında nihai söylenecekler ve kişiye uygun saç ekimi planlaması ancak birebir muayene sonrası belirlenebilir.


Şimdi tekrar sorunuza dönecek olursak…

Saç ekimi için uygun olan adayları şu şekilde kabaca sıralayabiliriz:

saç ekimi

  • Beş yıldan fazla bir süredir erkek tipi kellik nedeniyle saçlarını kaybeden veya Norwood Ölçeğinde 1. sınıfa veya üstüne doğru ilerlemiş erkekler.

  • Gerçekçi beklentileri olanlar. Saç dökülmesinin, bu ilerlemeyi durdurmak için reçeteli ilaç kullanıyor olsalar bile saç ekimi sonrasında da ilerlemeye devam edebileceğini anlayan erkekler. Zira bazı erkekler, saçlarının olabildiğince fazla kafalarında kalmasını sağlamak için saç ekiminden sonra da bu ilaçlara devam etmek zorundadır.

  • Uzun yıllardır saçsız yaşamış ve daha genç bir görünüm sağlamak için biraz saç ekimini düşünenler

  • Travma veya yanık nedeniyle saçları dökülen erkekler ve kadınlar.

  • Yüz germe gibi diğer estetik prosedürler nedeniyle saçları dökülen erkekler ve kadınlar.

  • Kafasında yara izi olanlar

  • Daha önce saç ekimi yaptırmış ama sonucundan memnun kalmamış olanlar

saç ekimi yaptırabilirler.


Yayınlanma tarihi: 15/12/2022

-

Son Güncellenme: 15/12/2022

Başa Dön