Öncesi Sonrası Fotoğraf Çekimi Hakkında 4 İpucu


Emel Gerdaneri tarafından yazılmıştır.

Öncesi Sonrası Fotoğraf Çekimi Hakkında 4 İpucu

Estetikte öncesi sonrası fotoğraf çekiminin önemi yadsınamaz. Bu hem hastanın tedavi öncesi nasıl göründüğü hakkında bir arşiv ve önemli bir bilgi kaynağı oluşturur hem de değerlendirme açısından doktora avantajlar sağlar.

Ülkemizde dijital kanallarda öncesi ve sonrası fotoğraf paylaşılması kanunen yasak fakat bilimsel çalışmalar ve eğitim amaçlı platformlarda hastanın izni dahilinde öncesi sonrası fotoğraf paylaşımına izin veriliyor.

doktor ve kamera
Hastanın kişisel bilgi ve görüntülerini üçüncü şahıslarla paylaşımı için imzalı olarak onay vermesi, paylaşımların hangi amaçla, nerede ve ne şekilde yapılacağına dair bilgilerin de bu onay formunda belirtilmiş olması gerekiyor.


Şimdi Yeniben'in global sitesi Newme'deki doktor profilinizde yabancı hastalar için öncesi sonrası izinli hasta fotoğraflarını yayınlanabiliyor. 

Öncesi ve sonrası fotoğrafların tutarlı ve yüksek kalitede olması, herhangi bir tıbbi uygulama için kesinlikle gereklidir. 1000 kelime, 1 fotoğrafa bedeldir sözü de bunu destekliyor.

Harika öncesi ve sonrası fotoğraflara sahip olmak, bir kullanıcıyı sizinle iletişim kurmaya güdüleyebilir ancak bu fotoğrafların gerçekten doğru standartlarda olması bu iletişimi güçlendirecektir.

İşte size öncesi sonrası fotoğraf çekimi hakkında 4 ipucu:

1. Yüksek Çözünürlüklü Bir Kameraya Yatırım Yapın 

doktor ve kamerası
Iphone ve diğer akıllı cep telefonları, kameraları açısından uzun bir yol kat etmiş olsalar da, öncesi ve sonrası fotoğrafları için ideal değiller.


Mümkün olan en yüksek kalitede görüntü üretebilen bir kameraya sahip olmalısınız. Bir DSLR kamera, yüksek kaliteli fotoğraflar elde etmek için en iyi seçenektir.

Fotoğraflarınız için önerilen bazı kameralar:

  • Nikon D3300

  • Canon Rebel T6S

Fotoğrafçılığı biraz daha ciddiye alanlar içinse:

  • Nikon D610

  • Canon EOS-6D 

2. Fotoğrafları Aynı Konumda Çektiğinizden Emin Olun

doktor fotoğraf çekerken
Önceki ve sonraki fotoğraflarınızı nerede çekeceğinizi seçtikten sonra, nasıl çıktıklarını görmek için birkaç deneme çekimi yapın.


Fotoğrafınız için doğru mesafeyi belirledikten sonra, hastanın durması gereken yerdeki noktaları işaretleyin. Bunun için yere işaretlemeler koyabilir.

Hastanın bakması gereken açıyı elde etmek için de yine aynı şekilde işaretlemeler yapabilirsiniz. Bu işaretlemeler fotoğraflarınızın tutarlı olmasını sağlamak için önemli yöntemlerdir.
öncesi sonrası
Yerinizi belirledikten sonra, hastaların fotoğraflarını çekmek için bir tripod kullanın.

Fotoğrafları yakınlaştırıp uzaklaştırmaktan kaçının, ana konunuzu resim çerçevesinde tutun ve hastalarınızın prosedürün tüm açılarını ve perspektifini göstermesi için 360 derece dönmesini sağlayın.

3. Aydınlatmanın, Işığın İyi Olduğundan Emin Olun

doktor çekim yapıyor
Işık, fotoğrafçılık için en önemli konulardan biridir. Zayıf aydınlatma ile sonuç ve ayrıntıları yakalayamazsınız. Yaptığınız ameliyatın tüm ayrıntılarının kolayca görülebilmesi için fotoğraf alanınızın iyi aydınlatıldığından emin olun.


Bu sebeple bir fotoğraf odanızın olması ve iyi bir aydınlatma sistemine sahip olması, gerçek anlamda fark yaratacaktır. 

4. Görüntünün Gereksiz Bileşenlerini Düzenleyin

doktor foto çekiyor
Öncelikle bu cerrahi ile ilgili yara veya izi silmek anlamına gelmiyor. Yara izleri ve ameliyat sonrası oluşan bandajlar gösterilmelidir.


Burada bahsettiğimiz şey, hastanın dövmesi veya bedenine ait farklı ben vb, izleridir çünkü bunlar öncesi sonrası fotoğraflar için önemli değildir ve bakanların dikkatini dağıtabilir.

Dövmeler tanımlayıcı işaretlerdir ve hastanın anonimliğini korumak için de düzenlenmelidir.

Yukarıda saydığımız 4 ipucu, öncesi sonrası fotoğraf çekmenin en kolay yoludur. Öncesi ve sonrası fotoğraflar, çalışmanızı göstermenin ve potansiyel hastaların sizinle iletişim kurmasının harika bir yoludur, bu nedenle doğru kurulum yapmak için biraz zaman ayırın. 


Yayınlanma tarihi: 18/01/2021

-

Son Güncellenme: 05/10/2023

Başa Dön