MTF Transseksüel Saç Ekimi ve Saç Çizgisinin Feminizasyonu Yapılabilir Mi?

Saç Ekimi

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Saç Ekim Merkezi Emphair Hair Transplant tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

MTF Transseksüel Saç Ekimi ve Saç Çizgisinin Feminizasyonu Yapılabilir Mi?

Transseksüeller için cinsiyetini kimliğine uyacak şekilde değiştirmek genellikle hassas ve karmaşık bir süreçtir.

Trans kadınların estetik hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olan en önemli konuların başında da saçları geliyor zira saçlar tüm bileşenler içinde en dikkat çekici özelliğe sahip. 

Bu süreçte alınan hormonların, erkek tipi saç dökülmesini tersine çeviremediğini veya saç çizgisinin görünümünü düzeltemediğini biliyoruz.

Konunun diğer ayrıntılarını MTF (male to female) transseksüel saç ekimini Emphair Saç Ekimi Merkezi anlatıyor:
Emphair whatsapp
“MTF saç ekimi trans kadınların cinsiyet kimliklerini doğrulamalarına ve kadınsı bir görünüm elde etmelerine yardımcı olmak için tasarlanan bir saç ekimi operasyonudur.

Transseksüel saç ekimi, saç derisindeki incelme alanlarının görünümünü düzeltmek ve daha genç bir görünüm elde etmek için en son saç ekimi tekniklerinin kullanıldığı bir tedavidir.

Kadınsı görünüm saç çizgisiyle çok bağlantılıdır ve trans kadınların saçları ise en büyük estetik zorluklardan birisidir. Ayrıca doğal görünümlü, feminen bir saç stilinin özgüven üzerindeki olumlu etkileri yadsınamaz.

MTF’de Erkek Tipi Saç Dökülmesi ve Hormonların Önemli

saç dökülmnesiGenel olarak konuşursak, saç ekimi, erkek hormonlarıyla bağlantılı bir durum olan “erkek tipi saç dökülmesini” düzeltmek için ideal olabilir.

Cinsiyet değiştirme ameliyatını tamamlamış veya halihazırda hormon tedavisi gören trans kadınlar için, erkek tipi saç dökülmesi sıklıkla ilerlemeyi durdurur ve bu da saç ekimi ile elde edilen sonuçların uzun ömürlü olması için faydalı olabilir.

Foliküler ünite ekstraksiyonu yani FUE greftleme ve saç çizgisini daha öne alma gibi teknikler kullanarak saç ekimi yapabiliriz.

MTF saç ekimi çok etkili olabilse de, saç dökülmesi olan tüm hastaların prosedür için iyi bir aday olduğunu söyleyemeyiz. Bunun için muayene şarttır.

Bu sürecin herhangi bir aşamasında olan trans bir kadın, saç dökülmesi endişelerini ve saç ekimi hedeflerini belirlemek için bir saç ekimi merkezine danışmalıdır.

Daha Düşük, Daha Düz ve Daha Yuvarlak Bir Saç Çizgisi

saç çizgisiHer saç ekimi, kişinin ihtiyaçlarına ve hedeflerine özel olduğundan, uygulanan tekniklere göre tedavi, değişiklik gösterecektir.

MFT saç ekiminde doğalı en yakın şekilde taklit eden sonuçlar yaratmak için uzmanlık ve rafine estetik hassasiyetin olması gerekir.

Örneğin, daha kadınsı bir görünüm için daha düşük, daha düz ve daha yuvarlak bir saç çizgisi oluşturulmalıdır. Buna saç çizgisi feminizasyonu diyoruz.

Transseksüel saç ekiminin nihai sonuçları hemen belli olmayacaktır ve saç köklerini doğal büyüme döngüsünden geçerken biraz sabırlı olmak gerekiyor.

Yaklaşık üç ay sonra yani folliküller dinlenme evresini bitirdiğinde yeni saç büyümesi başlar. Saç büyümesinin değerlendirilebileceği bir noktaya gelmesi yaklaşık beş ay sürebilir.

Ardından, yaklaşık bir yıl sonra, işleminin tam sonuçları görünür. Bazı hastalar için PRP enjeksiyon tedavisi, maksimum saç büyümesini desteklemeye ve sonuçların kalitesini artırmaya yardımcı olabilir. “


Yayınlanma tarihi: 14/06/2022

-

Son Güncellenme: 14/06/2022

Başa Dön