Meme Kanseri Farkındalık Ayına Özel Sergi


Emel Gerdaneri tarafından yazılmıştır.

Meme Kanseri Farkındalık Ayına Özel Sergi

Memorial Sağlık Grubu'nun "Pembe Ayna" projesi, kadınların meme sağlığına yönelik bilinç oluşturmak amacıyla her ay düzenli olarak kendi göğüslerini incelemelerini ve herhangi bir değişiklikte önlem almalarını teşvik etmek için başlattığı bir girişimdir.

Bu yıl, sanat, spor ve televizyon dünyasının ünlü isimleri bu önemli projede bir araya geldi.

Pembe Ayna Söyle Bana

meme kanseri farkındalıkÜnlüler, "Pembe Ayna Söyle Bana" sloganıyla ayna karşısına geçerek meme kanseri farkındalığına dikkat çekti ve bu konudaki mesajlarını Pembe Ayna aracılığıyla kadınlara iletti.

Ünlülerin kendi bedenlerini ve meme kanseriyle mücadeleyi simgeleyen fotoğrafları ve mesajları, "Pembe Ayna Meme Kanseri Farkındalık Sergisi" ve dijital bilinçlendirme spotlarında yer aldı. Serginin organizasyonunu Zuhal Ceran, ünlülerin çekimlerini ise fotoğraf sanatçısı Cengiz Dikbaş üstlendi.

Ünlü modacı Tanju Babacan, özel olarak tasarlanmış pembe renkli kıyafetlerle projeye destek verdi. Ünlü isimlerin makyajları ise Eve make-up artistleri tarafından yapıldı.

Bu özel tasarımla elde edilen gelir, İyi Niyet Derneği'ne başvuran meme kanseri hastalarının tedavisine katkı sağlayacak.

01-31 Ekim Tarihleri Arasında Memorial Bahçelievler Hastanesi’nde

Meme kanseri sergisiPembe Ayna projesi, kadınların kendi kendilerini düzenli olarak muayene etmelerini teşvik ederek meme kanserinin erken evrede tespit edilmesine yardımcı olmayı amaçlamaktadır.

Bu yıl ünlü isimler, meme kanseri farkındalığı için bir araya gelerek "Pembe Ayna Söyle Bana" dedi ve bu önemli mesajları geniş bir kitleye ulaştırdı.

Sanat, spor ve medya dünyasının tanınmış isimleri şunlardı: Aysu Türkoğlu, Başak Gümülcinelioğlu, Begüm Öner, Cansu Tuman, Dicle Doğan, Evrim Keklik, Feyza Civelek, Nefise Karatay, Nisa Bölükbaşı, Nur Viral, Simay Rasimoğlu, Şahika Ercümen, Şebnem Dönmez, Şeyda Coşkun, Zeynep Beşerler, Zeynep Sever Demirel. Bu ünlülerin fotoğrafları ve meme kanseri farkındalığı mesajları, "Pembe Ayna Meme Kanseri Farkındalık Sergisi"ni canlandırdı.

Sergi, lansmanın ardından 01-31 Ekim tarihleri arasında Memorial Bahçelievler Hastanesi lobi salonundaki Sanat Galerisi'nde ziyaret edilebilir. "Pembe Ayna", Ekim ayı boyunca Memorial Sağlık Grubu hastaneleri, İstanbul ve Esenboğa havalimanları, Zorlu Center, Zorlu Performans Sanatları Merkezi UNIQ İstanbul, ANKAmall ve MarkAntalya alışveriş merkezlerinde bulunacak.

Meme kanseri farkındalığına destek veren ünlü isimler, sağlıklı yaşam ve erken teşhisin önemine dair mesajlarını paylaştılar:

Meme Kanseri Farkındalığı İçin Elimizden Geleni Yapmalıyız

meme kanseriRekortmen yüzücü Aysu Türkoğlu, "Bu değerli projenin bir parçası olmaktan mutluluk duyuyorum. Sporu sevdirmek ve insanlara spor yapmayı teşvik etmek benim için önemli."

Survivor şampiyonu Nisa Bölükbaşı, "Meme kanseri farkındalığı için buradayız. Bu projeye katılmaktan gurur duyuyorum."

Volkan Demirel'in eşi Zeynep Sever Demirel, "Meme kanseri, dünya genelinde önemli bir sağlık sorunudur. Erken teşhisin hayat kurtardığını unutmamalıyız."

Oyuncu Begüm Öner, "Bu projenin bir parçası olmak beni gururlandırıyor. Meme kanseri farkındalığı için elimizden geleni yapmalıyız."

Meme kanseri ile mücadele eden kadınlar da şu mesajları paylaştılar: Ayşe Burcu Erce, "Kendi kendime meme muayenesi yaparak kanseri erken evrede tespit ettim. Doktora gitmekten korkmayın."

Özgül Türkkan, "Diyabet cerrahisi sonrası meme kanseri ile karşılaştım. Bowling oynamaya devam ettim ve kanserle mücadele ettim. Umudu kaybetmemek önemli."

Esin Gül, "Genç yaşta kanserle tanıştım, ama iyileşmek mümkün. Erken teşhis ve tedavi çok önemlidir."

Prof. Dr. Bülent Çitgez, "Kendi kendimize meme muayenesini alışkanlık haline getirmeliyiz ve her ay düzenli olarak kontrol etmeliyiz. Şüpheli bir durumda doktora başvurmalıyız."

Prof. Dr. Fatih Aydoğan ise, "Meme kanseri kadınlarda en sık görülen kanser türlerinden biridir ve erken teşhis büyük önem taşır. 40 yaş altı kadınlarda bu kansere dikkat etmek gereklidir" dedi.


Yayınlanma tarihi: 02/10/2023

-

Son Güncellenme: 02/10/2023

Başa Dön