Medikal Estetik Hekimleri, Antalya'da 100. Yıl Kutlaması Yaptılar


Emel Gerdaneri tarafından yazılmıştır.

Antalya'da Medikal Estetik Hekimleri, 100. Yıl Kutlaması Gerçekleştirdi

Antalya'da düzenlenen 6. Medikal Ulusal Estetik ve Kurslar Kongresi'ne katılan medikal estetik hekimleri, Atatürk tişörtleri giyerek büyük bir alanda Cumhuriyetin 100. yılını Türk bayrağı motifleriyle kutladılar.

MESTDER Başkanı Dr. Yasemin Savaş, kongre süresince yaptığı konuşmada, medikal estetik uygulamalarının yalnızca Sağlık Bakanlığı ruhsatlı ve hijyen kurallarına uygun sağlık kuruluşlarında yapılması gerektiğini vurguladı.

Savaş, uygulamaların bazı olası komplikasyonlarının geri dönülemez olabileceğini belirterek, sektördeki sorumluluklarının oldukça büyük olduğunu ifade etti.

Estetik alanının geniş olmasına rağmen tanımların yetersiz olduğunu ve herkesin güzel ve sağlıklı olmak istediğini, bu sebeple hastaları doğru bir şekilde yönlendirmeyi amaçladıklarını dile getirdi.

Hatalı Botoks ve Dolgu Uygulamaları İhbar Hattı

Yasemin SavaşMedikal estetik alanda eğitim programlarının yetersiz olduğunu belirten Savaş, şu anda tanımlı ve yetkilendirilmiş bir eğitim programının olmamasının hekimlerin çalışmasını engellediğini belirtti.

Standardizasyonun sağlanması ve alanın tanımlanmasının, sektördeki illegal uygulamalarla mücadelede önemli bir rol oynayacağını dile getirdi.

Kongrede, hatalı botoks veya dolgu gibi işlemler yapıldığında bildirilmesi için "0543 266 63 78" numaralı WhatsApp İhbar Hattı'nın kullanılması gerektiği vurgulandı. Ayrıca, ruhsatlı ürünler ve cihazların tanıtıldığı stantlarla hekimler bilgilendirildi.

Türk Bayrağıyla 100. Yıl Koreografisi

100. yılAtatürk tişörtleri giyen medikal estetik hekimleri, geniş bir alanda Cumhuriyetin 100. yılına özel "Türk Bayrağıyla 100. Yıl Koreografisi" oluşturdu. Kongre kapsamında hazırlanan bir filmde Cumhuriyetin ilk yüzyılındaki sağlık ve tıp tarihi incelendi.

MESTDER Yönetim Kurulu Başkanı Savaş ve Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Yavuz Tunç, vals yaparak etkinliğe renk kattılar.

Kongre, yarın gerçekleştirilecek Akıllı İlaç, Komplikasyon, Beslenme, Anti Aging ve Hukuk başlıklı oturumların ardından sona erecek.


Yayınlanma tarihi: 01/12/2023

-

Son Güncellenme: 01/12/2023

Başa Dön