Kalıcı Kızlık Zarı Dikimi Yaptıranların Yorumları

Kızlık Zarı Onarımı (Kızlık Zarı Diktirme)

Op. Dr. Yuliya Doster tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Kalıcı Kızlık Zarı Dikimi Yaptıranların Yorumları

Kızlık zarı; cinsel ilişki, mastürbasyon, vajinaya bir cisim sokulması, kaza gibi nedenlerle zarar görebiliyor.

Ancak bu tanımlama yetersiz kaldığı ve bu konuda ciddi bir bilgi kirliliği olduğu için; kızlık zarının ilgili ilgisiz bazı eylemlerle kolayca bozulabileceği fikrine kapılıyoruz.

Kızlık zarı dikimi yaptırmak isteyenlerin yorumları bu konuda yeterince bilgili olmadığımızı gösteriyor. Öncelikle, vajinanın 2 -3 cm ilerisinde bulunan bu dokunun pratik bir şekilde hasar görmeyeceği bilinmelidir.

Kızlık zarı bütünlüğünün tamamıyla bozulabilmesi için cinsel birleşmenin gerçekleşmesi gerekir. Bazı durumlarda cinsellik gerçekleşse dahi kızlık zarının yapısal özellikleri sebebiyle bozulmayabilir.

Masturbasyon esnasında kontrolsüz ve sert hareketler ya da genital bölgede ani ve şiddetli baskı yaratan kazalar da kızlık zarına zarar verebilir.

Kızlık zarı dikimi ile ilgili merak edilenleri Op. Dr. Yuliya Doster açıkladı.
Yuliya Doster, MD

Kızlık Zarının Bozulduğu Nasıl Anlaşılır?

kızlık zarıKanama, kızlık zarının bozulduğuna işaret eden en önemli gösterge kabul edilir. Kanamanın gerçekleşmesi bekaretin kaybedildiğine; kanamanın ilişki sonrası gerçekleşmemesi ise bekaretin olmadığına yorulur.

Bu bilgi de eksik ve yetersizdir. Her koşulda doğru kabul edilemez. Kızlık zarının yapısı herkeste farklıdır.

En yaygın kızlık zarı tipi yuvarlak kızlık zarıdır. Bu doku bazılarında hilal şeklinde, bazılarında çentikli, bazılarında bölmelidir.

Esnek tipte kızlık zarları bazen ilişkiyle bile açılmayabilir. Ender rastlansa da bazı kişilerde kızlık zarı dokusu yapısal olarak da bulunmayabilir.

Dolayısıyla; kanama, somut ve önemli bir gösterge olsa da, tek başına yeterli değildir. Jinekolojik muayene olmadan buna karar verilemez.

Kızlık zarı dikimi için harekete geçmeden önce bu durumun net olarak anlaşılması gerekir.

Kızlık Zarının Ne Zaman Bozulduğu Belli Olur Mu?

kızlık zarı dikimiKızlık zarı dokusunun ne zaman hasar gördüğü ilk bir haftada yapılan jinekolojik muayenede anlaşılabilir.

Yırtılan doku bir haftadan sonra iyileşmeye başlayacağı için bütünlüğünün ne zaman bozulduğuna dair fikir yürütmek zordur.

Buna ek olarak, jinekolojik muayenede kızlık zarının cinsel ilişkiyle mi ya da başka şekilde mi hasar gördüğü tespit edilemeyeceği gibi; kaç kere cinsel birliktelik gerçekleştiği anlaşılmaz.

Kızlık zarı dikimi için bu bilgilerin bir önemi yoktur. Ne zaman bozulmuş olursa olsun geçici ya da kalıcı tekniklerle kızlık zarı dokusu yeniden oluşturulabilir.

Kızlık Zarı Dikimi Yaptırmak İsteyenler Ne Yapmalı?

kızlık zarı
Kızlık zarı dikimi bireysel bir karardır ve gerekçesi ne olursa olsun bu konudaki talepler, meslek etiğine sahip bir jinekolog tarafından kesinlikle tenkit edilmez, sorgulanmaz ya da yadırganmaz.

Bu prosedür, tamamen kişisel tercihlerle talep edilebileceği gibi; kişilerin içinde bulunduğu koşullar da bunu gerektiriyor olabilir.

Kızlık zarı dikimi ameliyatları, bazen de cinsel terapilerde tedavinin bir parçası olabiliyor.

Kızlık Zarı Dikimi Ne Kadar Süre Geçerli Olur?

kızlık zarı çeşitleriKızlık zarı dikimi geçici ve kalıcı olmak üzere iki farklı teknikle yapılabilir. Ameliyatta hangi yöntemin tercih edileceği, ilişkiye ne zaman girileceğine bağlıdır.

Geçici kızlık zarı dikimi prosedürü, cinsel ilişkiden bir gün öncesine dahi planlanabilir. İşlem sonrası, cinsel ilişkinin 5 gün içerisinde gerçekleşmesi gerekir.

Aksi takdirde işlem etkinliğini yitirebilir. Kalıcı kızlık zarı dikimi prosedüründe ise işlem sonrası iyileşme döneminde 4 ila 6 hafta cinsel ilişkiye girilmemelidir.

Cinsel perhiz süreci atlatıldıktan sonra ne zaman ilişkiye girilirse, kanama o zaman gerçekleşecektir. Her iki uygulamada da amaç ilişki esnasında kanamanın gerçekleşmesidir.

Şayet kızlık zarı dikimi uzman kişilerce yapılmışsa, kanamanın gerçekleşmemesi gibi bir riskle karşılaşma ihtimali oldukça düşüktür.

Kızlık Zarı Dikimi Fiyatı Nedir?

kızlık zarı dikimi fiyatıKızlık zarı dikimi fiyatı merak konusudur. Internet üzerinden yapılan fiyat araştırmalarında denk gelinen rakamlar yaklaşık olarak bir fikir verse de, tam anlamıyla netlik içermez.

Fiyatlarda rol oynayan üç önemli etken vardır. Bunları şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Ameliyatta hangi tekniğin kullanılacağı. Kalıcı kızlık zarı dikimi mi? Geçici mi?

  • Kızlık zarı dikimi ameliyatının nerede gerçekleştirileceği

  • İşlemi gerçekleştirecek doktorun uzmanlığı ve tecrübesi


Yayınlanma tarihi: 09/03/2023

-

Son Güncellenme: 09/03/2023

Başa Dön