Kızlık Zarı Dikimi Nasıl Yapılır?

Kızlık Zarı Onarımı (Kızlık Zarı Diktirme)

Op. Dr. Yuliya Doster tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Kızlık Zarı Dikimi Nasıl Yapılır?

Kızlık zarı dikimi, cinsel ilişki esnasında bekaret kanamasının gerçekleşmesi amacıyla yapılıyor.

Cinsel ilişki, vajinaya sert bir cisim sokulması, bölgede ani ve şiddetli baskı oluşturacak kaza ve travmalar ya da bazı cerrahi operasyonlar neticesi kızlık zarının bütünlüğü bozulabiliyor.

Himenoplasti olarak adlandırılan kızlık zarı dikimi ameliyatları geçici veya kalıcı yöntemlerle gerçekleştirilebiliyor. Peki, ya tutmazsa?

Bu prosedürü talep edilen kişiler en çok bu konuda endişe yaşıyorlar. Kızlık zarı dikimi ameliyatının tutmaması, prosedürün başarısız olduğu anlamına geliyor.

Kızlık zarı dikimi ile ilgili merak edilenleri Op. Dr. Yuliya Doster açıkladı:

Yuliya Doster, MD

Kızlık Zarı Dikimi Ameliyatı Hangi Durumlarda Başarısız Olur?

kızlık zarı başarısızlığıBu prosedür için kliniğimize başvuran hastalarımız bize sıklıkla “Kızlık zarı dikimi tutmayanlar oluyor mu?” sorusunu yöneltiyorlar.

Ameliyatlı ya da ameliyatsız tüm tıbbi müdahalelerin ve tedavilerin çeşitli nedenlere bağlı olarak başarısız olma, istenilen sonucu sunmama riskleri vardır.

Kızlık zarı dikimi ameliyatı gerektiği gibi yapıldığı müddetçe, başarısız olma ihtimali son derece düşüktür. Başarı riskini artıran ya da düşüren başlıca faktörler şunlardır:

  • Kızlık zarı dikimi ameliyatını gerçekleştiren doktorun alanında uzmanlığı ve tecrübesi

  • Ameliyatın gerçekleştirildiği kliniğin uygunluğu

  • Ameliyatta kullanılan teknik

  • İyileşme sürecinde kişilerin gösterdikleri özen

Kızlık zarı dikimi ameliyatı olmak isteyenlere ya da daha önce bu operasyonu geçirip de netice alamayanlara listeyi gözden geçirmelerini öneriyoruz.

Peki, tüm bu koşulların sağlanmasına rağmen ameliyatın tutmama riski var mı? İhtimal düşük de olsa cevabımız ne yazık ki evet! Olası nedenleri şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Doku iyileşmesi her kadında aynı olmayabilir

  • Bazı kronik hastalıkların varlığı sağlıklı doku iyileşmesinin önünde engel teşkil edebilir

  • Sigara kullanımının yara iyileşmesinde geciktirici etkileri vardır. Ameliyatın arzu edilen neticelerini tersine çevirebilecek kadar güçlü bir tehdittir. Bu konuda gösterilen özensizlik, ameliyat sonuçlarını riske atabilir.

  • Enfeksiyon oluşumu iyileşme sürecine zarar verir. Hijyen kurallarının göz ardı edilmesi, doktorun yönergelerinin dikkate alınmaması hem enfeksiyon oluşumuna zemin hazırlar hem de kızlık zarı dikimi ameliyatı sonuçlarını riske atar.

Kızlık Zarı Dikimi Nasıl Yapılır?

kızlık zarı işlemiVajina diktirme olarak da ifade edilen kızlık zarı dikimi, bütünlüğü bozulmuş dokuların birleştirilmesi işlemidir. Kliniğimizde; geçici veya kalıcı tekniklerle kızlık zarı dikimi ameliyatı gerçekleştiriyoruz.

Geçici kızlık zarı dikimi ameliyatını, cinsel ilişkinin gerçekleşeceği tarihten 1 gün ila 7 gün öncesine planlamamız gerekiyor.

Kalıcı kızlık zarı dikiminde ise iyileşme süreci tamamlandıktan sonra, cinsel ilişkiye ne zaman girilirse, kanama o sırada gerçekleşiyor. Kalıcı teknik zaman baskısını ortadan kaldırıyor.

Hangi tekniğin sizin için daha güvenli olduğuna; ilişkiye gireceğiniz zamana, ameliyata uygunluğunuza ve bireysel taleplerinize göre karar veriliyor.

Kızlık Zarı Dikimi Sonrası Neler Yapmalı?

kızlık zarı dikimi sonrasıKızlık zarı dikimi sonrası iyileşme sürecinde hastaların, işlemin başarısını etkileyecek davranışlardan kaçınmaları gerekiyor.

  • Genital bölge kuru ve temiz tutulmalıdır.

  • Vajinaya doğrudan su tutulmamalı; tuvalet temizliği önden arkaya doğru yapılmalıdır.

  • Ani refleksler ya da bölgede baskı oluşturacak hareketler, dikişlerin açılmasına yol açabilirler. Bu sebeple; ıkınma, şiddetli öksürme, ağır kaldırma gibi davranışlardan kaçınmak gerekir.

  • Hastalar ameliyat sonrası doktor kontrollerini asla ihmal etmemelilerdir.

  • Kalıcı kızlık zarı dikimi sonrası iyileşme süreci tamamlanmadan cinsel ilişkiye girilmemeli; deniz, havuz, sauna, ağır spor gibi aktiviteler için acele edilmemelidir.

Peki, kızlık zarı dikimi sonrası dikişler ne zaman düşer? Ameliyat esnasında kullandığımız eriyen dikiş materyallerinin vücuttan tamamen atılması yaklaşık 3 haftayı bulabiliyor.

Kızlık Zarı Dikimi Fiyatları Nasıldır?

kızlık zarı dikimi fiyatıVajina diktirme ya da kızlık zarı diktirme fiyatları hakkında araştırma yaparken karşılaştığınız rakamlar yanıltıcı olabilirler. Zira fiyatlar; ameliyat tekniğine, doktora ve de kliniğe göre değişiklik gösterir.

Ağırlıklı olarak; bireysel ve psikolojik nedenlerle talep edilen kızlık zarı dikimi ameliyatı için öncelikli kriter fiyat olmamalıdır.

Hasta sağlığının ve güvenliğinin öncelikli olduğu klinikler araştırılmalı, işlemi gerçekleştirecek doktorun alanındaki uzmanlığı ve tecrübesi mutlaka gözetilmelidir.

Sağlıklı bir fiyat bilgisini ancak ve ancak muayene sonrası alabilirsiniz.


Yayınlanma tarihi: 10/01/2023

-

Son Güncellenme: 10/01/2023

Başa Dön