IceGraft Saç Ekimi Nedir, Nasıl Yapılır?

Saç Ekimi

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Gold City Hair Transplant tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

IceGraft Saç Ekimi Nedir, Nasıl Yapılır?

Ice greft, buz greft gibi isimlerle anılan IceGraft Saç Ekimi hakkında Gold City Saç Ekimi Merkezi ayrıntılı bilgiler verdi:
Gold City Hair
“IceGraft Saç Ekimi tekniği donör alandan alınan greftlerin nakledilmeden veya ekilmeden önce tabii tutulan işlemi sebebiyle bu ismi alıyor. Ufak bir ayrıntı gibi gözükse de saç ekimi yaparken, özellikle de bazı zorlu ekim işlemlerinde, kısa sürede daha iyi sonuçlar almak için çok önemlidir.

IceGraft Saç Ekimi adından da anlaşılacağı gibi, soğuk saklama tekniğinin kullanımıyla yapılır.  Bildiğiniz gibi FUE saç ekiminde donör bölgeden folikülleri teker teker çıkardıktan sonra, greftleri hazırlanmış bir solüsyona koyar ve ekim zamanına kadar burada muhafazasını sağlarız.

Köklerin ekimine başlamadan önce yapılan bu birincil tedavi, bu köklerin korunması ve canlılıklarının artması açısından çok önemlidir.

IceGraft saç ekiminde bu aşamada greftleri belirli soğuk, sabit bir sıcaklıkta tutarak vücut dışında ömürlerini uzatır, çevreleyen dokuların kalitesini artırmayı sağlarız.

Bu Teknikte Düşük Sıcaklık Önemlidir

ice greft“Icegraft işlemi sırasında saç greftleri birçok tıbbi alanda kullanılan özel bir çözelti içine konur. Az evvel de söylediğimiz gibi buradaki amaç greftlerin vücut dışındayken canlılığını ve karşılaşabileceği herhangi bir hasardan onları korumaktır. 

Bu teknikte düşük sıcaklık önemlidir ve bu nedenle ice greft yöntemi deniliyor. Bu buz solüsyonu ayrıca iki güçlü antioksidan ve vitamin içerir, bu da saç köklerini saklarken ideal şekilde canlılıklarını korumaya yardımcı olur.

Buz greftleri tekniği saç ekiminin başarısı için önemli bir faktördür. Canlı olarak nakledilen saç kökleri de ekimden sonra tekrar uzama kabiliyetine sahiptir ve bu da asıl amacımız zaten.

Saç ekiminde her tekniğin kendine özgü koşulları ve süresi var, ayrıca saç ekimi yaparken ameliyathanedeki sıcaklık yüksek olabilir ve bu da greftleri etkileyebilir.

Saç ekiminde greftlerin bekletilme süresi bu haliyle uzun sürerse, her birinin ömrünün normal şartlarda 4-6 saat olduğunu düşünürsek, çok ciddi bir risk altında olduklarını söylemek hatalı olmaz. İşte Icegraft tekniği bize bu haliyle, greftleri koruyarak, oldukça büyük bir avantaj sağlamaktadır.”

Biotin İle Zenginleştirilmiş Icegreft Solüsyonları Kullanılır

solüsyon“Büyümeyi destekleyen ve saç için oldukça güçlü bir madde olan biotin ile zenginleştirilmiş icegreft solüsyonları, saç ampullerin canlılığını korur ve hücre büyümesini de tetikler. Hem düşük sıcaklık hem de bu bileşenler, ampullere zarar veren serbest radikallere karşı greftlerin direnç göstermesini de sağlar.

Bu tekniğin bir başka önemli avantajı saç ekimi sırasında personele ve haliyle hastaya daha fazla konfor sağlamasıdır.

Saç ekimi uzmanı ve diğer ekip, üstlerinde greftlere dair bir stres ve baskı hissetmeden, oldukça konforlu bir ekim yaparlar.

Buz grefti tekniğinin kullanılması durumunda saç ekiminin daha iyi sonuçlar verdiğini ve sağlık ekibinin çok daha rahat çalıştığını söyleyebiliriz.”


Yayınlanma tarihi: 13/06/2023

-

Son Güncellenme: 13/06/2023

Başa Dön