Hastaların İlgisini Daha Fazla Çekebilmek İçin 7 İpucu


Emel Gerdaneri tarafından yazılmıştır.

Hastaların İlgisini Daha Fazla Çekebilmek İçin 7 İpucu

Kliniğinize daha fazla hasta çekmek veya isminizin daha fazla duyulmasını istiyor ama nereden başlayacağınızı bilmiyor musunuz?
dijital marketing
Estetik cerrahi ile ilgilenen yeni hastalara ulaşmanız artık eskisinden çok daha kolay zira, hemen herkesin elinin altında bir masaüstü bilgisayar ya da cep telefonu var.

Yapılan araştırmalara göre dünyada % 77 insan her gün çevrimiçi olduğunu bildiriyor .

Dünyada internet kullanımı arttıkça, dijital pazarlama, estetik doktorlarının büyüme stratejisinin ayrılmaz bir parçası oldu.

Estetik reklamları, çevrimiçi itibar yönetimi ve arama motoru optimizasyonu ve daha fazlası…

İşte size kanıtlanmış pazarlama teknikleriyle yeni hastaların ilgisini çekebilmenin 7 yolu

1. Web Sitenizi Arama Sonuçları İçin Optimize Edin

arama sonuçlarıİnsanların çoğu, tıbbi sağlayıcıları bulmak için çevrimiçi arama motorlarını kullanır.

Estetik cerrahi, kişinin kişisel görünümünde değişiklikler içerdiğinden, hizmetlerinizle ilgilenen hastalar, plastik cerrahi prosedürleri hakkındaki bilgilere hızlı bir şekilde erişmek, öncesi ve sonrası fotoğrafları analiz etmek ve çevrimiçi yorumları karşılaştırmak için Google veya Yahoo gibi arama motorlarına ve Newme gibi pazaryerlerine daha fazla güvenir.

Web sitenizin sizinle, muayenehanenizle ve plastik cerrahi hizmetleriniz hakkında bilgilerin yanı sıra iletişim bilgileri ve hasta referanslarına sahip olduğundan emin olun.

Sitenizi, arama motorlarının ve potansiyel hastaların bulmasını kolaylaştıracak şekilde düzenleyin.

2. Önemli Çevrimiçi Mecralarda Profiliniz Olsun

newlyme profile
Newme, Google My Business gibi mecralarda çevrimiçi profiller, web'deki varlığınızı ve arama motoru sonuçlarında organik olarak görünme olasılığınızı artırmanıza yardımcı olur.

Tüm uygulama bilgilerinizin güncel olduğundan emin olun. Bilgiler güncel değilse, arama motoru sıralamalarınıza zarar verebilir ve olası hastalar için kafa karışıklığına neden olabilir.

Hastaların % 72'si yeni bir doktor bulmanın ilk adımı olarak çevrimiçi incelemeleri kullanıyor.

Hastalarınızdan bu mecralara yorum yazmalarını talep edebilirsiniz.

3. Arama Motorlarına ve Sosyal Medya Kanallarına Reklam Verin

sosyal medyaWeb'deki varlığınızı optimize ettikten sonra , plastik cerrahi pazarlamanızı ücretli reklamlarla artırın.

Ücretli reklamlar, henüz hesabınızı takip etmeseler bile, arama motorlarında ve sosyal medya feedlerinde seçilen anahtar kelimelerle, organik listelerin üzerinde görünür.

Arama motorlarına veya sosyal medya kanallarına plastik cerrahi reklamları vermek, özellikle plastik cerrahlar için rekabetçi bir pazar olduğunu düşünürsek, uygulamanızın ön plana çıkmasına yardımcı olur.

Yalnızca web sitenize gelen trafiği artırmakla kalmayacak, aynı zamanda hizmetlerinizi arayan ve bölgenizde yaşayan insanlara ulaşmak için reklamlarınızı hedefleyebilir ve potansiyel hastaların sitenize gelme potansiyelini artırabilirsiniz.

4. Sağladığınız Hizmetler Hakkında Blog Yazıları Yazın

blogİçerik pazarlaması yani değerli içerik oluşturarak bir ürün veya hizmete yönelik potansiyel ilgiyi artırmak  plastik cerrahi pazarlamanın ayrılmaz bir parçasıdır.

Sitenizde ne kadar kaliteli içerik olursa, Google'daki aramalarda görünme şansınız o kadar yüksek olur. Bunu daha geniş bir ağ oluşturmak olarak düşünün.

Sunduğunuz plastik cerrahi hizmetleri veya belki de kullandığınız bazı yenilikçi araçlarla ilgili belirli anahtar kelimeler içeren bir blog yazmayı deneyin.

Plastik cerrahi hizmetleriniz hakkında yetkin bir şekilde yazmak, sizi bir konu uzmanı olarak belirlemenize ve tüketiciler arasındaki güven seviyenizi artırmanıza yardımcı olacaktır.

5. Web Sayfalarınıza Formlar Ekleyin

form
Tedaviler hakkında daha fazla bilgi arayan ve size iletişim bilgilerini vermek isteyen kişilerin, içeriğinize tesadüfen rastlayan kişilere göre hasta olma potansiyeli daha yüksektir.

Randevu veya konsültasyon talep etmek isteyen olası hastalar için iletişim bilgilerini toplamak için sitenize çevrimiçi bir form ekleyin.

Bu size aynı zamanda e-posta kampanyası, teklif veya diğer pazarlama taktikleri ile hedefleyebileceğiniz ilgili kullanıcılardan oluşan bir hedef kitle sağlayacaktır.

6. Bir Instagram Hesabı Oluşturun

instagram hesabı
Instagram, pazarlamanız için oyunun kurallarını değiştirebilir. Bu sosyal medya platformunun görsel doğası, plastik cerrahi gibi estetik bir uzmanlık alanıyla uyumludur.

Çeşitli plastik cerrahi prosedürlerini açıklamak ve olumlu sonuçlar göstermek için harika bir yer.

Instagram ayrıca kozmetik cerrahi hizmetleriyle giderek daha fazla ilgilenen bir grup olan Millennials ile etkileşim kurmak için ideal bir platform.

Amerikan Yüz Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Akademisi'ne göre, 30 yaşın altındaki hastalar arasında kozmetik cerrahi hizmetlerinde oldukça hızlı bir artış var.

7. Web Sitenizde ve Sosyal Medya Hesaplarınızda Yüksek Kaliteli Görseller Kullanarak Olumlu Sonuçları Paylaşın

postBir kozmetik veya rekonstrüktif prosedürü seçmeden önce, hastaların doktorlarını çevrimiçi olarak incelemeleri ve çalışmalarından örnekler aramaları muhtemeldir.

Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi tıp dergisinde yayınlanan çevrimiçi meme büyütme incelemelerinin bir analizi yapıldı.

Çevrimiçi incelemelerin yaklaşık %70'inin estetik sonuçlardan bahsettiğini ve bunun kozmetik cerrahi hastaları için önemli bir husus olduğunu gösterdi.

Web sitenize ve sosyal medya hesaplarınıza olumlu referanslar ekleyin, çünkü potansiyel hastalarınız onları görmek isteyecektir.

Daha profesyonel göründükleri için mümkün olduğunca yüksek kaliteli görüntüler kullanın.


Yayınlanma tarihi: 18/03/2022

-

Son Güncellenme: 09/11/2023

Başa Dön