Güzellik Bakım Fuarı 30 Ülkeden Yaklaşık 30 Bin Profesyoneli Ağırladı


Emel Gerdaneri tarafından yazılmıştır.

Güzellik Bakım Fuarı 30 Ülkeden Yaklaşık 30 Bin Profesyoneli Ağırladı

Bu yıl 27-30 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen Güzellik Bakım Fuarı’na 200'den fazla katılımcı, 600'den fazla marka, 4 bini yabancı olmak üzere 30 ülkeden yaklaşık 30 bin profesyonel ziyaretçi ve satın almacı katıldı.

Balkan ülkeleri, Kuzey Afrika, Kıbrıs, Orta Doğu ve Körfez Ülkeleri'nden olmak üzere sektör profesyonelleri bir araya geldi.

Yerli ve milli üretim güzellik cihazları da görücüye çıkacak. Geliştirilen yerli markaların ithal markalarla yarışacak düzeye ulaştığını anlatan Proje Direktörü Gökhan Büyükataman, "Kalite ve fiyat avantajı yerli markaların gücünü artırıyor.

Tüketiciler, uygun fiyatlı ürünlerle kişisel bakım bilinci kazanmaya başladı. Makyaj ürünlerinin yanı sıra kişisel bakım ürünlerinin ve zayıflama cihazları, lazer epilasyon, lazer cilt bakım uygulamaları gibi lazer cihazlarının da satışları artıyor.

Türkiye bu alanda da yurt dışı markalara ciddi rakip olma adına yatırımlara başladı" dedi.

Türkiye’nin Estetik Markaları, Küresel Rakipleriyle Rekabet Ediyor

güzellikSaç ekim, başta olmak üzere sağlık hizmetleriyle de gündeme oturan Türkiye’nin estetik markaları, kişisel bakım ve estetik alanında da küresel rakipleriyle rekabet ediyor.

Türkiye makyaj ürünlerinin yanı sıra kişisel bakım ürünlerinin ve zayıflama cihazları, lazer epilasyon, lazer cilt bakım uygulamaları gibi lazer cihazlarında da yurt dışı markalara ciddi rakip olma adına yatırımlara başladı.

Atılan bu adımlar küresel marka ve yatırımcılara sergilendi. Yerli ve milli Ar-Ge faaliyetleriyle geliştirilen teknolojik cihazlar ve makyaj malzemelerinin yanında küresel alıcılara sunuldu.

Yerli ve Milli Üretim Güzellik Cihazları, Saç, Spa, Wellness ve Fitness Cihazları Tanıtıldı

fuar katılımıUluslararası ve yerli birçok profesyonel kozmetik markasının buluştuğu ve yeni teknolojilerin sergilendiği güzellik ve bakım fuarında dünya devi markaların yanı sıra yerli ve milli üretim güzellik cihazları, saç, spa, wellness ve fitness ile ilgili en gelişmiş cihaz, teknoloji, ekipman ve yöntemlerin dört gün boyunca sergilendi.

Fuar, alanında uzman, yerli ve yabancı doktorları, plastik cerrahları, estetik ve güzellik uzmanlarını, dermatologları, kuaförleri, makyaj sanatçıları ve diğer sektör profesyonellerini buluşturdu.

Medikal estetik sektöründen aldığı payı artırmaya hedefleyen Türkiye, dünyada 15 milyar dolar pazar büyüklüğüne erişen bu alanda küresel alıcıları geçtiğimiz Nisan ayında ağırladı.

Medikal estetik ve kozmetik sektöründe de hakim pazar olmayı hedeflerken, tüm dünyanın gözleri önünde, son yıllarda sağlık turizminde atağa kalktı.

Türkiye'de geçen yıl 1,5 milyar dolara ulaşan medikal estetik sektörü, dünya da ise 15 milyar dolar pazar büyüklüğünde seyrediyor.


Yayınlanma tarihi: 17/05/2023

-

Son Güncellenme: 14/09/2023

Başa Dön