Google İşletme Profili Oluşturun


Emel Gerdaneri tarafından yazılmıştır.

Google İşletme Profili Oluşturun

Saç ekimi kliniğiniz için göz önünde bulundurmanız gereken SEO'nun dördüncü ve son yönü Google İşletme Profilinizdir. Farklı işletme girişlerine sahip harita sonuçları gördüyseniz, bu sizin Google İşletme Profilinizdir.

GBP yani Google İşletme Profili dediğimiz gibi, yerel aramalarda görünen bir işletme profili oluşturmanıza olanak tanıyan bir araçtır.

Bu SEO türü, yerel aramalarda en üstte görünmenize yardımcı olur. İnternet kullanıcılarının doğrudan harita sonuçlarına gitmesi ve gerçek sayfalara daha fazla kaydırmadan seçeneklere göz atması yaygın bir durumdur. Bu nedenle Google İşletme Profili ile sıralama, saç ekimi kliniğiniz için hayati önem taşır.

Google Arama Konsolu

Google Arama KonsoluTüm bu SEO uygulamalarını yerine getirdiğinizde, çabalarınızın istenen etkiyi üretip üretmediğini belirlemenin bir yoluna ihtiyacınız olacak.

Organik trafik artışını izlemek için genellikle Google Arama Konsolu'nu (GSC) kullanılır.

Öncelikle, Dönüşümlere (çağrılar veya iletişim formu gönderimleri) odaklanın. Ancak tıklamalar ve gösterimler, bu dönüşümleri oluşturmak için önde gelen KPI'dır.

Gösterimler, sayfanızı arama sonuçlarında gören kişi sayısıdır. İnternet kullanıcıları mutlaka sayfanıza tıklamadılar, ancak Google'da gördüler.

Bu, sayfanızın arama sonuçlarında insanların görmesi için yeterince yüksek olup olmadığını, mevsimsel değişiklikleri ve daha fazlasını gösterdiği için önemlidir.

Tıklamalar, sayfanıza tıklayıp Google'dan sayfanıza giden kişi sayısıdır. Bunlar önemlidir yani sayfanızı ziyaret eden kişilerin müşterilere dönüşme olasılığı daha yüksektir.


Yayınlanma tarihi: 05/10/2022

-

Son Güncellenme: 05/10/2022

Başa Dön