Estetik Cerrahi Derneği’nden Depremzedelere Tam Destek


Emel Gerdaneri tarafından yazılmıştır.

Estetik Cerrahi Derneği’nden Depremzedelere Tam Destek

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremler nedeniyle oluşan yara izleri ve rekonstrüksiyon tedavileri için depremzedelere destek vermeye hazır olduklarını açıklayan Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği Başkanı Prof. Dr. Cenk Demirdöver şunları söyledi:

"Depremde herhangi bir şekilde problem yaşamış, deformasyon oluşmuş, ilk ameliyatları yeterli olmamış ya da ameliyat sonrası komplikasyon yaşamış kişilere sorunların düzeltilmesiyle ilgili ne gerekiyorsa yapacağımıza dair teminat verebilirim"

Sendromlarının Olumsuz Sonuçlarını Gidermeye Çalıştık

depremProf. Dr. Demirdöver, AA muhabirine cerrahi iş gücü ve ekipman desteğinde bulunmak için ilk etapta bölgeye 7 kişilik bir ekibin gittiğini ve Sağlık Bakanlığı öncülüğünde depremzedelere hizmet verdikleri ifade eden Demirdöver, sözlerine şöyle devam etti:

"Depremin ilk günlerinde enkazdan kurtarılanlara ilk yapılacak müdahaleler genelde omurga, kafa travmaları, ezilmeler olabiliyor.

Plastik cerrahinin yan dalı olan el cerrahisi konusunda sağlık hizmeti sunduk. Sıkışmış el, kol, bacaklarda ortaya çıkan ve aşırı ödemden dolayı kan dolaşımında sorunlara yol açan kompartman sendromlarının olumsuz sonuçlarını gidermeye çalıştık."

İlaç ve Malzeme Yardımı da Sürüyor

yardımDemirdöver, dernek olarak afetten zarar görenlere desteği sürdürmek konusunda kararlı olduklarını ekleyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Acil şartlarda gerçekleştirilen ameliyatların komplikasyon oranı normale göre çok daha yüksektir. Bu nedenle yaşanacak enfeksiyon, enfeksiyona bağlı oluşacak yeni problemler ya da yeterli malzeme olmadığı için layığıyla gerçekleştirilememiş ameliyatların düzeltilmesi için hazırız.

Depremde herhangi bir şekilde problem yaşamış, deformasyon oluşmuş, ilk ameliyatları yeterli olmamış ya da ameliyat sonrası komplikasyon yaşamış kişilere sorunların düzeltilmesiyle ilgili ne gerekiyorsa yapacağımıza dair teminat verebilirim."


Yayınlanma tarihi: 13/04/2023

-

Son Güncellenme: 13/04/2023

Başa Dön