Dünyanın En Yaşlı Mankeni Carmen Dell'Orefice İçin Yaş Gerçekten Sadece Bir Sayı


Emel Gerdaneri tarafından yazılmıştır.

Dünyanın En Yaşlı Mankeni Carmen Dell'Orefice İçin Yaş Gerçekten Sadece Bir Sayı

Carmen Dell'Orefice, 91 yaşında, gümüş saçlı dünyanın en yaşlı çalışan süper modeli ve bu ay New You dergisinin kapağını başka bir modelle paylaşıyor: 1974'te Vogue'un ilk siyah kapak modeli olan 69 yaşındaki Beverly Johnson

Bu çekimlerin olay olmasının asıl sebebi ise, Dell'Orefice’nin çekimler için çıplak poz vermesi ve örtülerin altında uzanırken tamamen rahat görünmesiydi.

Soyunmaya ve çıplaklığa açık olduğunu söyleyen 91 yaşındaki model, fotoğrafçıyla arasında oluşan sinerjiden kaynaklanan bir rahatlık yaşadığını söyledi.

Johnson gibi Dell'Orefice'in de Vogue ile özel bir bağlantısı var: 1947'de, 15 yaşındayken fotoğrafları çekildi ve onu tüm zamanların en genç kapak yıldızlarından biri yaptı.

Sephora, H&M ve Missoni Gibi Markaların Kampanyalarında Yer Aldı

Carmen“Mümkün olduğunca az nefes almaya çalışmamı ve hareket etmememi söyledi. Sadece orada otur. Irving benim için gerçekten iyi bir arkadaştı ve fiziksel olarak hayatımı kurtardı.

Çalışmak için yeterince sağlıklı olduğumdan emin olmak için beni Vogue personeli doktoruna götürdü çünkü o günlerde, özellikle genç yaşımda çocuk işçiliği nedeniyle izinlere ihtiyacınız vardı.”

Dell'Orefice o zamandan beri çalışmayı bırakmadı; Sephora, H&M ve Missoni gibi markaların kampanyalarında yer aldı ve Thierry Mugler, Moschino, Isaac Mizrahi ve daha fazlası için podyumlarda yürüdü.
 

Kariyeri Boyunca 500'den Fazla Dergide Yer Aldı

Carmen ve New You“Erkekler ve kadınlar kendilerine bakmalı ve kendilerini sevmelidir. Güzelliği korumanın sırlarından biri de bebek için yaptığınızı yapmak, bebeği sevgiyle beslemektir” dedi.

Kariyeri boyunca 500'den fazla dergide yer alan ve sektörde daha fazla çeşitlilik için baskı yapmaya devam eden Johnson, şubat ayında New York Moda Haftası'nda podyuma geri döndü.


Yayınlanma tarihi: 07/10/2022

-

Son Güncellenme: 12/01/2024

Başa Dön