Dr. Ben Talei’den mesaj var: “Yeniben gibi siteler kandırılmanızı önleyecek harika platformlar”


Emel Gerdaneri tarafından yazılmıştır.

Dr. Ben Talei’den mesaj var: “Yeniben gibi siteler kandırılmanızı önleyecek harika platformlar”

Geçtiğimiz günlerde dünyaca ünlü Estetik Cerrahi Uzmanı Dr. Ben Talei, Yeniben’e konuştu. Kendisine Auralyft yüz germe operasyonunu ve estetik sektörüne dair sorularımızı sorduk ve Dr. Ben Talei içtenlikle cevapladı. 

Dr. Ben Talei

Söyleşi sonrasında Dr. Ben Talei’nin Basın ve Halkla İlişkiler Uzmanı Natalia Grazziani, Dr. Ben Talei’ye ait bir video paylaştı. Dr. Ben Talei, bu videoda hem Yeniben gibi platformların önemine dikkat çekiyor hem de Türkiye’de bazı estetik kliniklerinin, hasta fotoğraflarını izinsiz kullandıklarından söz ediyor. Bazı sosyal medya hesaplarında tedavi sonuçlarını sanki kendilerininmiş gibi lanse ettiklerini anlatıyor ve bu konuda onlara nasıl yardımcı olabileceğimizi soruyor.

Natalia Grazziani ile uzun diyaloglar sonrasında konu hakkında çok daha fazla bilgi edindik.

Natalia nezdinde Dr. Ben’e önerimiz bir video çekmesi ve bu durumu açıklaması oldu. Ardından her öncesi sonrası fotoğrafa, ufak fligranlar basılmasını önerdik.

Dr. Ben Talei, bu durumu Türkiye’de Tabipler Birliği’ne şikayet ettiğini ve sonuç alamadığını da vurguladı. Durumu açıklamak ve kanıtlamak üzere yolladığı link ise, Antalya’da bulunan bir kliniğin instagram hesabıydı. Bu hesaba mevzuyu anlatıp, fotoğrafları kaldırmalarını istedik fakat herhangi bir geri dönüş alamadık.

Elbette bu durum ülkemizdeki pek çok doktorumuzun da başına geliyor. Konu burada emek ihlaline giriyor, evet. Fakat bazı önlemler almak bu tarz girişimlerin önüne geçilmesi için bir çözümdür.

Şu an için yapılabilecek önlemler, daha önce de belirttiğimiz gibi öncesi sonrası fotoğrafların üzerine silinmesi çok da mümkün olmayan fligranlar eklemektir. Aynı şekilde video çekimlerinde kullanılan öncesi sonrası fotoğraflar da ve tabii storyler de dahil buna…

Ben Talei’nin hem bu sevimsiz durumu anlattığı hem de Yeniben gibi platformların önemine dikkat çektiği videosu sizlerle: 


Yayınlanma tarihi: 05/05/2021

-

Son Güncellenme: 10/01/2024

Başa Dön