Çene Ucundaki Çukurluğu ve Portakal Kabuğu Görüntüsünü Nasıl Ortadan Kaldırabiliriz?

Jawline Çene Dolgusu

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Dr. Gökçe Haspolat tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Çene Ucundaki Çukurluğu ve Portakal Kabuğu Görüntüsünü Nasıl Ortadan Kaldırabiliriz?

Çenenizin görünümünden memnun değil misiniz? Örneğin doğuştan gelen bir çukurluk mu var ya da konuşurken çene ucunuz golf topu, portakal kabuğu gibi pürüzlü mü oluyor?

Bu tarz bir estetik soruna neler yapabileceğimizi Medikal Estetik Hekimi Dr. Gökçe Haspolat’a sorduk:
Gokce Haspolat
“Endişelenmeyin, genellikle 'golf topu' çenesi ya da çenesinde gamze gibi çukuru olan hemen her hasta için çözümümüz var. Konuya biraz anatomiden giriş yapalım.

İnsanlar yaşlandıkça ve mentalis kasının hiperaktivitesiyle ilişkili olarak pürüzlü bir çeneye sahip olurlar. İşlevsel olarak bu kas, alt dudağı kaldırarak bize hizmet eder ve somurtkan bir görünüme neden olur.

Bununla birlikte, aşırı kasılma, derin kırışıklıkları ve ince çizgileri vurgulayan golf topu görüntüsüne yol açtığında, zamanla sorunlar ortaya çıkar.

Çenedeki Portakal Kabuğu Görünümü Bizi Olduğumuzdan Yaşlı Gösterir

çene gamzesiBu portakal kabuğu gibi görüntü yaşlanmaya katkıda bulunur ve sizi önceki halimizden daha yaşlı gösterir, özgüveni azaltır. Sıklıkla mimik yaptığımızda ve konuşurken ortaya çıkar.

Harika bir tedavi seçeneğimiz var. Çenedeki mentalis kasının kasılmasını önlemek ve daha parlak ve gençleşmiş bir görünüm elde etmek için Botox kullanılabilir.

Botox enjeksiyonları, çene ve ağız boyunca dört enjeksiyon bölgesine yapılır. Birkaç hafta sonra, hastalar genellikle çenelerinin görsel görünümünde önemli bir farklılık fark eder ve bu da daha genç bir görünümle sonuçlanır.

Tipik olarak, Botox tedavileri 4 ila 6 ay kalıcıdır. Etkisinin geçtiğini fark edince tekrarlayabilirsiniz.

Çene Gamzesine ise Dolgu Yapılabilir

çene gamzesi“Çene gamzesi ise bir başka enjeksiyonla tedavi edilir. Çene gamzesi mimiğe veya konuşmaya bağlı olarak ortaya çıkmaz, normal bir yüz ifadesinde de oradadır.

Çenenin tam ortasında sıklıkla doğuştan gelen derin çukura ya da diğer tabiriyle gamzeye, medikal dolgu uygulaması yapılabilir.

Sadece çukuru kapatacak kadar dolgu uygulaması yapmak ve profili değiştirmemek mühimdir. Dolgunun etkisi 1 yıldır.

Çene Ucuna Yapılan Botoks Dolgunun Etkisini Uzatır

çene botoksuAyrıca şunu da söylemek isterim, siz bu arada botoks yaptırdığınız sürece, çenenin geriye gitmediği için hem mevcut dolgunun etkisi uzar, hem de çenenizdeki yağ yastıkları da erimez.”


Yayınlanma tarihi: 21/09/2022

-

Son Güncellenme: 10/01/2024

Başa Dön