Sakız Çiğneme Güçlü Bir Jawline Hattına Yardımcı Olur Mu?

Jawline Çene Dolgusu

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Dr. Gökçe Haspolat tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Sakız Çiğneme Güçlü Bir Jawline Hattına Yardımcı Olur Mu?

Sakız yıllardır bir güzellik hilesi olarak kullanıldı ve hala da kullanılmaya devam ediyor. Peki sakız çiğnemek güçlü bir çene hattına yardımcı olur mu?

Sorumuzu Medikal Estetik Hekimi Dr. Gökçe Haspolat cevaplıyor:
Gokce Haspolat

Sakız ve Masseter Kasına Giriş

masseter botoks“Çenenin sadece kemiklerden oluşmadığını, aynı zamanda kas dokusuna da sahip olduğunu öncelikle belirtmek isterim.

Vücudumuzdaki diğer kaslar gibi, kulak memesinin altından çeneye kadar uzanan masseter kası da onu daha sık veya daha kuvvetle kullandığımızda büyür.

Evet bu nedenle sakız çiğneyen insanlar, özellikle de gün boyu sakız çiğniyorlarsa, genellikle daha köşeli bir çene hattı geliştirirler.

Sakız çiğnemek, daha keskin bir çene çizgisi elde etmenin en iyi yollarından biridir. Bunun nedeni ise oldukça basit: sakız çiğnemek sizi çene kaslarınızı gerginleştirmeye zorlar, bu da onları daha güçlü ve sıkı yapar.

Aynı zamanda dişlerinizi temizleyerek ve nefesinizi tazeleyerek ağız sağlığınızı korumanın mükemmel bir yoludur.

Ayrıca şunu da eklemek isterim, sakız çiğneme yüzdeki kan dolaşımını artırarak cildinizin görünümünü iyileştirmeye yardımcı olabilir.

Ayrıca vücudunuzdaki toksinlerin atılmasına, gözlerinizin ve dudaklarınızın etrafındaki şişkinliği azaltmaya da yardımcı olabilir.

Fakat buradaki handikap, kim gün boyu sakız çiğneyebilir ki? İşte bu sebeple zayıf bir çene hattına sahip insanlar, medikal estetik tedavisi jawline dolgulardan yardım alarak, bu görünümlerini değiştirilebilirler.

Zayıf Çene Hattının Yaygın Nedenleri

jawlineİnsanların belirgin bir çene ve çene hattına sahip olmamasının ana nedenleri şunlardır:

1) Stres – Stres, kendimizi yorgun ve uyuşuk hissetmemize neden olur, bu da uyku eksikliğine ve kötü beslenme alışkanlıklarına yol açar.

Bu, yüz ve boyun bölgemizde aşırı kilo alımına ve bu da cildin sarkmasına neden olarak çenemizin eskisinden daha az belirgin görünmesine neden olur.

2) Yaşlanma- Yaşla birlikte cildimiz, ona güç ve elastikiyet veren kolajen kaybından dolayı incelir ve sarkar.

Bu da yüzümüzün çevresinde göz altı, alın, yanaklar ve çene bölgesi gibi derin kırışıklıklara neden olarak eskisinden daha solgun görünmesine neden olur.

Tedavi Seçenekleri Nelerdir?

jawline öncesi sonrasıAz evvel de söylediğim gibi, tüm gün sakız çiğnemekle arzu edilen baskın ve keskin çene hattına sahip olmak çok mümkün değil.

Dermal dolguların yardımıyla çene hattınızı belirgin ve keskin hale getirebilir ve hatta çene ucunuzu uzatabiliriz.”


Yayınlanma tarihi: 22/11/2022

-

Son Güncellenme: 22/11/2022

Başa Dön