Neden Herkes Jawline Dolgusu Yaptırıyor?

Jawline Çene Dolgusu

Emel Gerdaneri tarafından yazılmıştır.

Neden Herkes Jawline Dolgusu Yaptırıyor?

Son on yılda, özellikle çene bölgesine yönelik ortak bir arzu var: daha keskin, daha belirgin olsun! Aslında bu, sosyal medyada ortaya çıkan ve çok takip edilen ünlü yüzlerde görülen ortak bir nokta…

Belirgin elmacık kemikleri, ardından dolgun dudaklar ve şimdi de dediğimiz gibi belirgin bir çene ve çene çizgisi…

Çene bölgesine artan estetik taleplerini ve jawline uygulamasının ayrıntılarını araştırdık:

“Çene hattı, jawline dolgu uygulaması 2020 ve 2021 yıllarında kliniğimde en çok istenen uygulamalardan birisiydi ve bunun 2022'de de devam edeceğine inanıyorum. 

Sizce Çene Dolgusu Neden Giderek Daha Popüler Bir Tedavi Haline Geldi?

çene dolgusuDermal dolgu maddelerini kullanma şeklimiz son 10 yılda önemli ölçüde değişti. Bir çizgiyi doldurmayla başladık ve şimdi yüzün temel görünümüne katkı sağlayabiliyoruz. Artık gelişen dolgu malzemeleriyle yüzü dengeleme ve yüze uyum katma olanaklarımız da arttı.

Çene ve çene hattında kullanılmak üzere özel olarak tasarlanmış hyaluronik asit dermal dolgu maddelerini çene çizgisini ve çeneyi güçlendirerek yüz uyumunu iyileştirmek, gıdıyı yumuşatmak veya daha güçlü ve daha belirgin bir çene çizgisi vermek için kullanıyoruz.

Elbette bu süreçte hastaların istekleri de farklılaştı ve hatta neler yapabileceğimiz konusunda artan bir farkındalığa sahipler.

Çene dolgularından aldığımız iyi geri dönüşler, yüze kattığı son derece hormonik ve etkileyici anlam, işlemin popüler olmasını sağladı.

Ama ben her zaman doğallıktan yanayım, iyi işlerin görünmez olması gerektiği ve naif duruşların çok daha önemli olduğu inanışındayım. Ne kadar az, o kadar iyi…

Çene Bölgesinden Neden Hacim Kaybederiz ve Bu Nasıl Görünür?

çene bölgesi hacim kaybıGenetik olarak, bazı insanlar küçük veya zayıf bir çene kemiğine veya çene ucuna sahipken, diğerleri yaşlanma süreci boyunca hacim kaybederler.

Yaşlandıkça, kafatasımızdaki kemik de incelir, yanaklarımız söner.

Çenemizde meydana gelen kemik kaybı, alt yüzün artık güçlü bir çerçeveye sahip olmadığı, cildimizin ve yağlarımızın içinde herhangi bir gerginlik olmadan gevşek bir şekilde sarkabileceği anlamına gelir.

Yüzün sarkık, çenenin daha kare, boynun daha gevşek ve çift çene gibi görünmesiyle sonuçlanır.

Jawline Dolgusu Sadece Gençlere Yapılan Bir Uygulama Mıdır?

jawline çene dolgusuBu tedaviyi her yaştan insana uyguluyorum. Çene ve çene hattı dolgusu, genetik olarak çenesi veya çene ucu daha zayıf olan ve çene kemiğini belirgin hale getirmek isteyenler için majör ortognatik cerrahinin diğer tek alternatifidir, diyebilirim.

Yaşlanma nedeniyle çene hattının gücünü kaybetmiş daha olgun hastalara da elbette uygulanabilir. Fakat daha olgun hasta grubunda, yüzün yumuşak dokularına yeterli desteği de vermek gerekiyor bu sebeple yanaklara da gerekiyorsa müdahale edilebilir.

Hastalarınız Genellikle İdeal Çene Hatlarına Sahip Ünlüleri Mi Referans Gösteriyorlar?

angelina jolieBazen evet ve en çok da Angelina Jolie. Güçlü bir çene çizgisi kesinlikle çok çekici ve Jolie gibi ünlüler de birkaç yıldır jilet gibi keskin çene hatları için uygulamalar yaptırıyorlar.

Fakat aslında özünde hastalarımın azınlık kısmı bu tarz bir isteğe sahip, çoğu sadece kaybettiklerini geri getirmek istiyor.

Jawline Dolgusunun Ömrü Ne Kadar?

çene dolgusuJawline dolgusunun sonuçları iki yıla kadar sürebilir. Bununla birlikte, dolgu vücut tarafından çok kademeli olarak parçalandığından sonuç zamanla değişecektir.

6 ayda yapılacak kontrollerle, daha sabit bir görünüm için daha küçük miktarlarda eklemeler yapılabilir.

Sonuçlardan Memnun Değilsek Dolgu Çözülebilir Mi?

jawline çene dolgusu öncesi sonrasıJawline dolgular, hyaluronik asit dermal dolgu maddesi olduğu için çözülebilir. Elbette çözünen dolgunun kendi riskleri vardır ve bu nedenle kesinlikle gerekmedikçe tavsiye etmiyorum.

Ayrıca bir işlem yaptırmadan önce araştırmanızı çok iyi yapın. Sizi tedavi eden doktorun yeteneğini, geçmişini, kullandığı dolgu maddelerinin güvenliğini mutlaka sorgulayın.  Bunlar, ilk etapta mutsuz olma riskinizi en aza indirecektir.”


Yayınlanma tarihi: 07/12/2021

-

Son Güncellenme: 08/09/2023

Başa Dön