Burun Estetiğinde Ameliyat Tek Çözüm Mü? Karşınızda İple Burun Estetiği!

6D Star Askısı Uygulaması (6D İp Uygulaması)

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Dr. Gökçe Haspolat tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Burun Estetiğinde Ameliyat Tek Çözüm Mü? Karşınızda İple Burun Estetiği!

Her yıl olduğu gibi burun estetiği 2021 senesinin de en üst sıradaki cerrahi prosedürü olmaya devam ediyor. Biraz burun estetiğini araştırmışsanız ve yaptırmayı planlayanlardansanız muhtemelen ameliyatın tek çözüm yolu olmadığını biliyorsunuzdur.

Dünya çapında en hızlı büyüyen estetik tedavilerinden biri olarak tanımlanan burna dolgu, geçici ancak dönüştürücü gücüyle bizleri etkilemeye devam ediyor.

Sadece son iki yıl içinde düzinelerce araştırma, likit rinoplasti olarak da bilinen burun dolguları üzerine yapıldı ve gerçek anlamda estetik cerrahi literatürünü renklendirdi.

Bu arada, cerrahi olmayan ameliyatsız burun estetiğinin bir başka biçimi olan iple burun estetiği ise burun dolguları kadar ses getiriyor.

İple yüz germenin popülaritesi arttıkça, kullanımlarının çeşitliliği ve iple burun şekillendirme için de talepler de artıyor. İple burun estetiğini ve tedavinin ayrıntılarını Medikal Estetik Hekimi Dr. Gökçe Haspolat anlatıyor:
Gokce Haspolat
“İple burun estetiği, hızlı iyileşme süresine sahip, basit bir cerrahi olmayan prosedürdür. Kullandığımız modern ipler, polidioksanon (PDO) gibi emilebilir polimerlerden yapılır.

Genel Anestezi Değil, Lokal Anestezi

lokal anestezili burun estetiğiCerrahi dikişlerin de içeriğinde bulunan aynı malzemelerden üretilmişlerdir. İplerin kalınlığına bağlı olarak dört ila sekiz ay içinde çözülür ve çoğu insan PDO sütür materyaline alerjik reaksiyon göstermez.

Rinoplasti ameliyatından farklı olarak, genel anestezi söz konusu değildir. Burun topikal bir anestezi ile uyuşturulduktan sonra, ipler bir kanül kullanılarak yerleştirilir.

İlk olarak, burun ucunda veya burun boşluğu içine yerleştireceğimiz iplerin giriş noktasını uyuşturmak için lidokain enjekte eder ve işleme başlarız.

İplerin sayısı ve bunların yerleştirildiği burun bölgeleri, hastanın anatomisine ve hedeflerine bağlı olacaktır, ancak bazen birkaç seans boyunca birden fazla ip enjekte edilebilir.

Burun kaldırma veya sarkık ucun düzeltilmesi, dikey ve yanal destek sağlamak için genellikle burun ucundan köprüye doğru uygulama yapılır.

İple Burun Estetiği Hangi Sorunları Çözebilir?

iple burun estetiğin çözümleriÖncelikle, sizi rahatsız eden şeyi gerçekten düzeltmek için iplerin burnun yapısını veya şeklini değiştiremeyeceğini anlamak önemli.

İpler burnun belirli yönlerinin kısa bir süre için daha ince veya daha yüksek veya daha kalkık görünmesini sağlamak için dokuları değiştirir ve şekillendirirler.

İple yapabilecekleriniz açısından sınırlısınız. Yüzün nispeten ağır bir bölgesini küçük, emilebilir iplerle yukarı kaldırıyorsunuz, çok önemli veya uzun süreli sonuçlar elde etmeyi bekleyemezsiniz.

Hastaların gerçekçi beklentileri varsa ve istenen sonuç iplerin yetenekleriyle eşleşirse prosedürün oldukça tatmin edici olabileceğini söyleyebilirim.

İple burun estetiği burun köprüsünü yükseltebilir, burun çevresini düzeltebilir ve yükseltebilir veya burun ucunu kaldırabilir.

Burnunuzun görünümü üzerindeki etkiler incedir, en fazla milimetrelik fark yaratır ancak köprü yüksekliğindeki bir milimetrelik değişiklik veya burun ucundaki birkaç derecelik kaldırma bile genel durumu iyileştirebilir. Yüz dengesine şahane bir görünüm katar.

İple Burun Estetiği Neleri Yapamaz?

iple burun estetiğiİplerin yapamayacağı şey, bariz bir kamburluğu gizlemektir. Dermal dolgu maddelerinin yapabildiği şekilde o kamburluğu kamufle edemez.

İpler gerçekten de burun köprüsünü büyük ölçüde oluşturacak güce sahip değil. Bu nedenle, doktorunuzdan büyük bir değişiklik bekliyorsanız, enjekte edilebilir dolgu maddeleriyle iple burun estetiğinin kombine tedavisini isteyebilirsiniz.

Kimler İyi Bir Adaydır ve Kimler Değildir?

iple burun estetiğiMakul beklentilere ve yönetilebilir kaygılara sahip olmanın ötesinde, burun ipi için uygun adaylar genellikle daha genç ve iyi cilt kalitesine sahip olanlardır.

Birinin ince, güneşten zarar görmüş cildi varsa, iplerin kalınlığını desteklemek için yeterli dermis yoksa, ipler görünür veya elle hissedilebileceğinden, iple burun estetiği bu tip hastalara uygun değildir.

Yaşlı hastaların iplerle burun ucunu kaldırmaya çalışmadan önce iki kez düşünmelerini öneririm zira burunlarındaki asıl sorun yaşa bağlı hacim kaybı ve bölgedeki kemik erimesi nedeniyle sarkmış olmasıdır.

Altta yatan hacim kaybını dolgu ile ele almazsak, özellikle doğal görünen bir sonuç elde edemeyiz.

Ayrıca daha önce ameliyat edilmiş bir burna ip yerleştirmek zor olabilir çünkü ipin manevra yapması gereken yerde önemli bir yara dokusu ve kıkırdak greftleri olabilir.

Burunda radyasyon öyküsü, ip materyaline karşı bilinen bir alerji, tedavi bölgesinde aktif bir enfeksiyonu olanlar, iltihaplanma, hamilelik veya emzirme durumu olanlar da yine iple burun estetiği için uygun adaylar değildir.”

Dr. Gökçe Haspolat ile gerçekleştirdiğimiz podcast yayınımızı dinleyebilmek için tıklayın:

Podcast


Yayınlanma tarihi: 30/11/2021

-

Son Güncellenme: 14/09/2023

Başa Dön