Yeniben İle Estetik Sohbetler’in Bu Haftaki Konuğu Dr. Gökçe Haspolat

6D Star Askısı Uygulaması (6D İp Uygulaması)

Selin Sezgin tarafından yazılmış, Dr. Gökçe Haspolat tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Yeniben İle Estetik Sohbetler’in Bu Haftaki Konuğu Dr. Gökçe Haspolat

Yeniben ile Estetik Sohbetler serisine bu hafta Medikal Estetik Hekimi Dr. Gökçe Haspolat konuk oldu. Haspolat; kendisi, kariyeri, 6D star askısı, ipin etkisi, uygulamanın nerelerde uygulanabileceği ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Dr. Gökçe Haspolat ile gerçekleştirdiğimiz bu keyifli sohbet için tıklayınız.  
Dr. Gökçe Haspolat podcast

6D Star Askısı, Diğer Askı Yöntemleri Gibi Ama…

Dr. Gökçe Haspolat, kendisi ile özdeşleşen 6d star askısı uygulamasını şöyle anlattı; “ 6d star askısı diğer askı yöntemleri gibi ciltte elastikiyet kaybı olduğunda, cilt sarktığında aşağıdan yukarıya toparlayan bir sistemdir.

Farkı, ipin kendisinde 360 derece boyunca 6 farklı yöne bakan kırçılları var. Bu kırçıllar ile dokuya sağlam bir tutulma sağlıyor.

Tek giriş yönüne sahip, tek bir iğneyle tek yönden girip yukarı doğru toparlama yapan bir sistemdir. Diğer ip uygulamalarında meydana gelen kopmaları bu ip ile yaşamıyoruz.” 

6D Star Askısı Sadece Yüzü Germiyor Aynı Zamanda Kolajen Desteği De Sağlıyor

6d star askısıHaspolat, 6D star askısının en sevdiği yanını da şöyle paylaştı; “Bu uygulamanın yaptığı tek şey yüzü sadece bir taraftan bir tarafa asmak değil.

İplerin etrafında oluşan kolajen sayesinde cilt kalitesinin de artmasına olanak sağlıyor. İpler eriyip, etkisini kaybettiğinde kalıcılığı sağlayan bu kolajen oluyor.

Hastaların en çok korktuğu şey ipler eridiğinde eskisinden daha kötü olmak ama bu üretilen kolajen sayesinde eskisi kadar kötü olma ihtimali yok.”

İplerin Alerji Yapma Olasılığı Yok Denecek Kadar Azdır

Dr. Gökçe Haspolat, işlemde kullanılan iplerle ilgili olarak; “İpler eriyebilen iplerdir. Kullanılan ipler cerrahi ameliyatlarda kullanılan iplerle benzer içeriğe sahip, PDO iplerdir.

Bu nedenle alerji yaşanması yok denecek kadar azdır. İşlem yapıldıktan 9-12 ay sonra ipler eriyor.”

Eriyen İpleri Tercih Etmemin Sebebi…

6D Star Askısı uygulamasında neden eriyen ipler kullanmayı tercih ettiğini Dr. Gökçe Haspolat şöyle açıkladı; “İpler eğer erimeyecek olursa, mesela orta yüze ip askılama yaptık ve etkinliği 2 yıl içerisinde geçti ve ip hala orada duruyor.

Hastanın yaşayacağı bir sinüzit enfeksiyonunda ya da dişle ilgili bir enfeksiyonda iplerin enfekte olma ihtimali var.

O zaman da ipleri çıkarmamız gerekiyor ya da hasta tekrar bir ip askılama yöntemi yaptırmak istiyor. O zaman da altta yatan ipler, yeni yerleştirilecek olan iplere sıkıntı yaratıyor.

6D star askısı tercih etmemim en büyük sebeplerinden biri de bana sıkıntı yaratmaması.” olarak dile getirdi. 

İşlem Sonrası Etkiler Ve Dikkat Edilmesi Gerekenler

6d star askısı öncesi ve sonrası6D star askısı yöntemi ile merak edilenlerden biri de etkisinin ne zaman görüleceği ve uygulama sonrası nelere dikkat edilmesi gerektiğidir.

Bu konuyu da Yeniben İle Estetik Sohbetler dinleyici ile paylaşan Dr. Gökçe Haspolat; “İşlemi gerçekleştirdikten sonra hastaya aynayı verip,sonucu hemen görmeleri bu işlemin en güzel tarafı. İşlem sonrası çok fazla bir deformasyon da olmuyor.

İşlem sonrasında her işlemde de olabileceği gibi ödem olabilir. Morarma çok nadiren görünür. Ödem dışardan belli olmaz, hasta içerden hisseder.

Bunları önlemek için uygulama sonrası bitkisel birkaç ilaç önerisinde bulunuyorum. İşlem sırasında ağrı hissedilmiyor ve anında günlük hayata geri dönüş yapılabiliyor.

Uygulama günü yüz yıkama, sırt üstü yatma gibi yapılan uygulama bölgesine göre dikkat edilmesi gerekenler olabiliyor.” olarak açıkladı.

Dr. Gökçe Haspolat Yeniben İle Estetik Sohbetler’in sevilen hızlı sorular bölümünde; yapmayı en sevdiği ve sevmediği uygulamayı, bu zamana kadar en zorlandığı vakasını, doktor olmasaydı hangi mesleği yapmak isteyeceğini, estetiği olup olmadığını ve bir yakınına estetik uygulama yapıp yapmayacağı ile ilgili samimi açıklamalarda bulundu. 

Yeniben İle Estetik Sohbetler’in daha önceki bölümlerini aşağıda bulabilirsiniz. 

Keyifli dinlemeler!


Yayınlanma tarihi: 21/05/2021

-

Son Güncellenme: 14/10/2022

Başa Dön