Ameliyatsız Yüz Germe Yaptıran Var Mı?

6D Star Askısı Uygulaması (6D İp Uygulaması)

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Dr. Gökçe Haspolat tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Ameliyatsız Yüz Germe Yaptıran Var Mı?

Cerrahi olmayan yüz germe için neştersiz ve hastanede yatmayı gerektirmeyen pek çok farklı uygulama var. Lazerle cilt yenileme, yüze yapılan enjeksiyonlar, iple yüz germe gibi çeşitli tedaviler düşünülebilir.

Çoğunun ortak amacı cildi nazikçe sıkılaştırmak, hacim kaybı yaşayan yerlere dolgunluk sağlamak veya yaşlanmanın diğer etkilerini ele almayı amaçlıyor.

Pek çok forumda “Ameliyatsız yüz germe yaptıran var mı?” sorusunu soran, birçok kişinin ortak noktası ise yine aynı aslında: Yaşlanmanın izlerini silmek! Medikal Estetik Hekimi Dr. Gökçe Haspolat’la ameliyatsız yüz germe tedavilerini konuştuk: 
Gokce Haspolat

Ameliyatsız yüz germe yaptıranların amacı çok basit, zaman içinde yüz bölgesinde yaşadıkları yaşlanma sorunlarını ortadan kaldırmak. Ama atlanmaması gereken bir konu daha var, o da ameliyatsız olarak uyguladığımız çoğu yüz germe işleminin aslında yaşlanma önleyici tedaviler de olmasıdır.

Cilt yaşlandıkça sarkabilir ve kırışabilir ve ameliyatsız yüz gerdirme, yüzün belirgin ve pürüzsüz görünmesini sağlamayı amaçlar.

Yüzünüzde gözle görülür yaşlanma belirtilerine neden olan sadece zaman değildir. Yaşlanma görünümü farklı sebeplerden dolayı da meydana gelebilir.

Örneğin travmatik olaylar yüzünüzün daha hızlı yaşlanmasına ve gözükmesine neden olabilir. Sevdiğiniz birini kaybettikten, boşandıktan ya da ağır bir hastalıkla mücadele ettikten sonra aynaya bakıp, istemediğiniz bazı değişiklikleri fark edebilirsiniz.

Özellikle son bir yıldır yaşadığımız pandemi pek çok insanın ruh sağlığını olumsuz yönde etkiledi ve bu durum yüzlere de yansıdı. Yaşlanma belirtilerindeki ani artışın bir başka yaygın nedeni ise şok diyetler.

Ameliyatsız yüz germe tedavileriyle yine aynı şekilde şok diyetlerin, ani kilo ve kısa sürede verilen kiloların da yüz bölgesinde yaşattığı tahribata yönelik çözümler sağlayabiliyoruz.

Son yıllarda ameliyatsız cilt tedavilerinde gerçek anlamda bir patlama yaşandı. İhtiyaç duyulan kısa iyileşme süresi ve anında sonuçların alınıyor olması bu popülerliği artırdığı görüşündeyim.

Bazı hastaların yüz germe ameliyatı ve sonraki iyileşme dönemi için izin alamayacakları işleri veya aile yükümlülükleri var. İşte bu sebeplerle non-invaziv tedaviler dediğimiz ameliyatsız uygulamaları çok seviyoruz.

Ameliyatsız Yüz Germe Seçenekleri

ameliyatsız yüz germeGelelim ameliyatsız yüz germe tedavi seçeneklerine… Sizin de dediğiniz gibi insanlar ameliyatsız yüz germe yaptıran var mı gibi soruları farklı platformlarda soruyorlar ama hangi uygulamayı sormak istedikleri meçhul. Şimdi ayrıntılarına bakalım.

Yaşlanma süreci göz altı, ağız çevresi, yanaklarda, dudaklarda ve şakaklarda hacim kaybına neden olabilir. Bu alanlara ameliyatsız bir şekilde dolgu maddeleri enjekte ederek, cildi dolgunlaştırıyor ve böylece hacim kaybının yarattığı gölgeleri ortadan kaldırıyoruz.

Daha güçlü bir yüz hattı için jawline dediğimiz çene hattına, ağzın köşelerini burnumuzu bağlayan çizgilere, yanak bölgesine, dudaklara uygulanabilir.

Dolgular anında daha genç, taze bir görünüm sağlayacaktır. Ve elbette botoks da ayrıca daha genç bir görünüm için kırışıklıkları yumuşatmak için kullandığımız son derece etkili seçenekler arasında yer alıyor.

6D Star Askı Uygulaması

6D Star askı uygulaması ise medikal iplerle yapılan, düşen yüzü, kaşı ve göz kapaklarını olması gereken hatta çeken oldukça etkili ameliyatsız yüz germe uygulamalarından bir tanesi.

Ayrıca iğne, ip, botoks ya da dolgu istemeyen hastalara ameliyatsız bir yüz germe için kullanabileceğiniz farklı seçenekler de var tabii ki. Örneğin kimyasal peeling, daha genç bir görünüm için cildinizin kalitesini artırarak cildi sıkılaştırır. 

Ameliyatsız yüz germe işleminin kalıcılığı ise, seçtiğiniz cerrahi olmayan yüz germe tedavisinin türüne bağlıdır.

Cerrahi yüz germe tipik olarak 10 yıl sürerken, sonuçları korumak için cerrahi olmayan tedavilerin düzenli olarak yapılmasını öneriyorum.

Yaşlanma devam eden bir süreçtir ve yaptırdığınız hiçbir uygulamanın ömür boyu kalıcı gibi bir süreci söz konusu olamaz.

Ameliyatsız işlemlerin kalıcılığı yine uygulanan tedaviye ve bölgeye göre değişkenlik gösterir. Örneğin yüzün o bölgesinde çok fazla hareket varsa o kadar çabuk kaybolur.

Ayrıca şunu da belirtmek istiyorum, ameliyatsız yüz germe için kullandığımız ip askılama yöntemlerinde, prensip olarak ip sayısı olarak değil, fiyatlandırmayı hastanın sorununa yönelik tedavi protokolüne göre belirliyoruz.

Hatta hastam 1 ay sonra kontrole geliyor ve eğer iplerde hafifte olsa bir gevşeme durumu söz konusuysa, ekstra bir tedavi yaparak, bir nevi ücretsiz sağlamasını da yapıyoruz. Kısaca sonuca odaklıyız, en iyi sonucu hedefliyoruz.”


Yayınlanma tarihi: 17/12/2020

-

Son Güncellenme: 11/09/2023

Başa Dön