Burnum Azıcık Kalkık Olsun Diyenler, Bu Uygulama Tam Size Göre

6D Star Askısı Uygulaması (6D İp Uygulaması)

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Dr. Gökçe Haspolat tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Burnum Azıcık Kalkık Olsun Diyenler, Bu Uygulama Tam Size Göre

Burun tam yüzün ortasında ve yüz güzelliğini oldukça destekleyen bir organ. Özellikle de ucu hafif kalkık olduğunda, yüze muazzam bir vurgu yaptığı da bir gerçek.
Peki ameliyatsız bir şekilde burun ucunu kaldırabilir miyiz? Sorumuzu Medikal Estetik Hekimi Dr. Gökçe Haspolat’a sorduk:
Gokce Haspolat

“Burun dediğiniz gibi son derece önemli, özellikle konuşurken, iletişim kurarken, selfielerde belki de en fazla öne çıkan organların başında geliyor.


Bildiğiniz gibi burun estetiği ise dünya üzerinde en fazla yapılan cerrahiler arasında yer alıyor. İnsanlar gerçek anlamda nefes alamama gibi bir sağlık sorunuyla uğraştığında veya çok ciddi bir estetik sorun yaşadığında, cerrahi olarak burun estetiğini yaptırmayı düşünüyorlar.

Bir de bir başka grup var. Doğuştan burun ucu düşük ya da yaşla birlikte diğer organlarda olduğu gibi burun ucunda düşme yaşamış olanlar var.

Bu grup cerrahi olarak burun estetiğini düşünmüyor. İşte bu aşamada ameliyatsız olarak gerçekleştirebildiğimiz burun askılama uygulaması devreye girebilir.
6D Star Askısı İle Burun KaldırmaTıpkı yüze yaptığımız gibi, özellikle orta ve üst yüzü yukarı çekebildiğimiz gibi, bu ipler sayesinde burnu da kaldırabiliyoruz.

Burun ucundan, burun sırtı boyunca yerleştirilen ve yukarı çekilen ip, bize bu efekti sağlamamıza yardımcı oluyor.

Medikal ipler bunlar, bedene herhangi bir zararı yok. Zaman içinde eriyor. Uygulamanın burun üzerinde etkisi kişiden kişiye değişir.

Anestezik krem ile bölge uyuşturulduktan sonra burun ucundan ipi burun sırtı boyunca yerleştirip, yukarı çekiyoruz. İşlem toplamda 10 dakika kadar sürüyor.

Hemen klinikten ayrılıp, sosyal hayata geçiş yapabilirsiniz. Hafif bir morarma veya şişme olabilir, olursa da 1-2 gün içinde toparlar.
6d burun askısı öncesi sonrasıİple burun askılamayı dediğim gibi, burun ucu düşüklüğü yaşayanlar tercih edebilirler. Ama her burna da uygun değildir, öncesinde muayene olarak, doğru bir aday olup olmadığını kontrol ederiz.

Nefes alma sorununa ya da kemerli bir burna müdahale edemez. Bu tarz sorunlar için, cerrahi burun estetiği tercih edilebilir.

Hastam cerrahiden korkuyorsa, burun dolgusu ile burun askılamayı birleştirerek uygulama da yapılabilir elbette…”


Yayınlanma tarihi: 22/06/2021

-

Son Güncellenme: 14/10/2022

Başa Dön