Burun Dolgusu Gaga Buruna Çözüm Mü?

Burun Dolgusu

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Dr. Gökçe Haspolat tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Burun Dolgusu Gaga Buruna Çözüm Mü?

Burun estetiği dendiğinde ilk olarak rinoplasti yani cerrahi bir prosedür düşünüyoruz. Ancak ameliyatsız burun estetiği olarak bilinen burun dolguları da en çok talep edilen ve uygulanan işlemlerden biri.

Sıvı burun estetiği olarak da duyduğumuz bu tedavi neredeyse sosyal hayatı hiç etkilemeyen ve sonuçların hemen görülmesi avantajına sahiptir.

Medikal Estetik Hekimi Dr. Gökçe Haspolat Yeniben’e cerrahi olmayan burun estetiğinin tam olarak ne olduğunu, iyileşme sürecini, ne gibi sonuçlar bekleyebileceğimizi ve gaga şeklinde bir burna sahipsek çözüm olup olamayacağını anlattı:
Gokce Haspolat
“Öncelikle hemen sıvı rinoplasti veya diğer adıyla ameliyatsız burun estetiğinin ne olduğuna bakalım. Bu uygulama dolgu maddeleri ile yapılan bir işlemdir.

Dolgular, hızlı, cerrahiye göre daha düşük maliyetli, etkili ve neredeyse ağrısız oldukları için oldukça popüler, enjekte edilebilir çözümlerdir.

Dolgu tedavileri yüzün birçok bölgesine uygulanabilmektedir ve genellikle dudakları dolgunlaştırmak, ince çizgilerin veya kırışıklıkların görünümünü azaltmak, çene, çene çizgisi gibi bölgelere kontur eklemek için kullanılır.

Dolgular, ameliyatsız burun estetiği için etkili bir yoludur. Ancak bu sadece sınırlı durumlarda geçerlidir.

Burada hemen uyarmak istiyorum. Cerrahi olmayan bir burun estetiği dediğimizde, sadece burun estetiği isteyen ancak ameliyat istemeyen kişilere yapılır anlamı çıkmamalı.

Bu, prosedürü aşırı basitleştirir ve hayal kırıklığına yol açabilir. Bunun yerine ameliyatsız rinoplasti, bazı hastalara yardımcı olabilir, burnuna estetik katmak isteyen kişiler için uygun bir seçenektir diyebiliriz. Burun dolgusunda yapacağımız işlem sınırlıdır çünkü…

Ameliyatsız Burun Estetiği Görüntümü Nasıl Değiştirir?

gaga burun

Sıvı burun estetiğinin uygulama alanlarına göre burun şekillerini şöyle sıralayabilirim:

Gaga burun: Evet gaga burunları burun dolgusuyla düzeltebiliriz.

Alçak köprü: Eğer düşük bir burun köprünüz varsa ve bunu düzeltmek istiyorsanız ameliyatsız rinoplasti sizin için iyi bir seçenek olabilir. Alçak bir köprü, dolgu maddesi eklenerek, burun köprüsü oluşturularak yükseltilebilir.

Burun şişkinliği: Dolgu maddeleri burnunuzdaki bir şişliği gidermek için kullanılamazlar. Bazı durumlarda şişliğin etrafını doldurabilir ve düz, pürüzsüz bir burun görünümü verebiliriz. Bu, burnu küçültmez, ancak burnun profilini ve konturunu iyileştirebilir. Burnunda küçük bir yumru veya kamburu olan kişilerde en etkilidir.

Burun köprüsünde çukur: Burun köprüsünde bir çukur sorunu varsa, cerrahi olmayan burun estetiği, bunu düzeltebilir. Dolgular, çukurları düzeltmek için çok iyi seçeneklerdir çünkü amaç, burnun yapısından herhangi bir şeyi çıkartmak yerine eklemektir.

Düzensizlikler: Bazı durumlarda ameliyatsız rinoplasti, düzensizlikleri düzeltmede veya burun simetrisini iyileştirmede çok etkilidir. Simetrik, düzenli, burun yapısı yanılsaması yaratmak için mevcut alanları hassas bir şekilde doldurabiliriz.

Revizyonlar: Burun estetiğinden memnun olmayan hastalar tarafından sıklıkla başvurulan burun dolguları, mevcut soruna çare olabilir.

Ameliyatsız Burun Estetiği Hangi Sorunları Gideremez?

ameliyatsız burun estetiği

Bazı durumlarda ameliyatsız burun estetiği ameliyata mükemmel bir alternatif olabilir. Ancak diğer durumlarda, istediğiniz sonuçları almanın tek yolu ameliyattır. Ameliyatsız rinoplasti ile yapılamayan burun düzeltmelerine bazı örnekler vermek isterim:

Yumru: Burundaki büyük bir yumru veya kambur ameliyatsız çıkarılamaz. Burun çevresinde dolgunluk oluşturmak ve daha düz bir görünüm elde etmek için dolgu maddeleri kullanılabilse de, ameliyatsız yapabileceğimiz tek şey burna ekleme yapmaktır. Daha küçük bir burun veya tümseğin gerçekten burnunuzda olmamasını umuyorsanız, ameliyat muhtemelen en iyi seçimdir.

Kabarık uç: Burnunuzda düzeltmeyi umduğunuz şey, şişkin bir burun ucunu küçültmekse, bu ameliyatsız yapılamaz.

Geniş burun delikleri: Geniş burun delikleriniz varsa ve daha dar bir burun şekli oluşturmak istiyorsanız tek seçenek ameliyattır. Sıvı rinoplastide sadece burna ekleme yaptığı için geniş burun deliklerine fayda sağlayamıyoruz.

Burun ucu sarkması: Sarkık veya sarkık bir burun ucunu düzeltmek için dolgu kullanamayız. Bu da yine cerrahi olarak düzeltilmelidir.

Ameliyatsız Rinoplasti Kalıcı Mı ve İyileşme Süreci Nasıldır?

burun dolgusu kalıcılığı

Ameliyatsız burun estetiği için kullandığımız dolgu maddeleri kalıcı değildir. Hastalar sonuçlarının bir yıl veya 18 ay kadar süreceğini bilmeliler.

Ameliyatsız bir burun estetiğinin en heyecan verici yönlerinden biri iyileşme sürecinin neredeyse hiç olmamasıdır. Sadece lokal anestezi kullanıyoruz, kesi ve dikiş yok.

Sadece, bazı hastalarda dolgu maddesi enjekte edildikten sonra birkaç gün hafif morarma olabilir."


Yayınlanma tarihi: 12/10/2021

-

Son Güncellenme: 04/09/2023

Başa Dön