Ameliyatsız Burun Estetiğinde Dikkat Edilmesi Gereken 5 Detay

Burun Dolgusu

Emel Gerdaneri tarafından yazılmıştır.

Ameliyatsız Burun Estetiğinde Dikkat Edilmesi Gereken 5 Detay

Cerrahi burun estetiğinden korkanlardan mısınız? Cevabınız evetse ve burnunuzda estetik açıdan bazı sorunlar yaşıyorsanız ameliyatsız burun estetiği size uygun olabilir.

Medikal Estetik Hekimi Dr. Sevgi Ekiyor ameliyatsız burun estetiği, öncesi ve sonrası yapılması gereken pek çok konunun olduğunu söylüyor ve ekliyor:

"Ameliyatsız burun estetiği bir sihirdir. Tam manasıyla burundaki estetik soruna sihirli bir enjeksiyon yaparak, aslında “mış, miş” gibi gösteririz. Bu uygulamayı bir çeşit optik illüzyon olarak tanımlayabiliriz.
Sevgi Ekiyor, MD
Örneğin, dorsal bir kamburun gözlerinizin önünde kaybolmasına ve çıkıntılı bir burnun bir şekilde daha küçük görünmesine vesile oluruz.

İşin püf noktası elbette bu özel etkileri güvenli bir şekilde elde etmektir çünkü burun yüzün dolgu enjeksiyonu için en tehlikeli bölgelerinden birisidir.

Hatta en başından söylemek isterim deneyimsiz ellerde yapıldığında damar tıkanıklığı, cilt nekrozu ve hatta körlük için aşırı bir risk oluşturabilir.

Buruna dolgu düşünüyorsanız, öncelikle, burnun karmaşık anatomisine yakından aşina olan ve komplikasyonları tespit edip tersine çevirebilen bir doktoru seçmenizi öneririm.

Dahası güvenlik adına, burunda kolayca çözünebilen hyaluronik asit (HA) dolgu maddeleri kullanmalı ve sorun çıkması durumunda kan akışını hızla eski haline getirmek için HA’yı eritebilen hiyalüronidaz düşünülmelidir. “

Medikal Estetik Hekimi Dr. Gökçe Haspolat ise, burun dolguları öncesi ve sonrasında dikkat edilmesi gereken detaylara değiniyor:
Gokce Haspolat, MD

1. Dürüst ve Güvenilir Görüntüleri Tespit Edin

burun estetiği öncesi sonrasıInstagramın bize en fazla öğrettiği şey aslında her gördüğümüze inanmamamız gerektiğidir.

Eğer burun dolgularında öncesi sonrası fotoğraflara bakıyorsanız, mutlaka arka plan, ışıklandırma ve konu perspektifinin her iki çekimde de hemen hemen aynı olması gerektiğini unutmayın.

Eğer öncesi yakından çekilir ve sonrası geriden çekilirse, nasıl tedavi edilirse edilsin burun otomatik olarak daha küçük görünecektir. Özellikle profile bakıldığında başın açısı da gerçekten önemlidir.

Çene yukarı kalkarsa, bu yanlış bir burun ucu yükselmesi hissi yaratabilir. Sosyal medyada gördüğünüz her şeye şüpheyle yaklaşmanızı tavsiye ediyorum.

Diyelim ki tam manasıyla doğru çekilmiş öncesi burun fotoğrafı sizinkiyle aynı birisini gördünüz. Sonrası haline benzeyeceğinizin yine garantisi yoktur zira burun cildi kalınlığı bile uygulamada fark yaratacaktır.

2. Doğal Alından Buruna Geçiş

burunBurun ve alnın birleştiği bölgeye nazofrontal açımız deriz. Burası önemli bir noktadır. Burun köprüsündeki bir tümseği gizlemeye çalışırken, pürüzsüz bir kontur oluşturmak için üstünü ve altını doldururuz.

Ancak tabanına çok fazla dolgu eklemek hastanın burnunu kalın, şişkin ve estetik dışı gösterir. Burun kökünün aşırı doldurulması nazofrontal açıyı bozabilir ve burnun alından çıkıyormuş gibi görünmesine neden olabilir.

Yapılması gereken nazofrontal açıyı dengelemek ve aynı zamanda sırt kamburunu kamufle etmektir.

Medikal Estetik Hekimi Dr. Şule Şakrak ise şu eklemeleri yapıyor:
Sule Sakrak, MD

3. Hafifçe Kaldırılmış Bir Burun Ucu

burun ucuBurun dolgusu yaptırmak için ana motivasyonunuz burun ucunuzdaki düşüklük veya şişlik olsa bile, bu ufak ama görünüme son derece fazla katkı sağlayan organı, total olarak ele almak en iyisidir.

Genel bir harmoni olmalıdır. Sadece burnun alt birimini tedavi ederek arzu ettiğiniz görüntüye ulaşamayabiliriz.

4. Simetrik Burun Delikleri

burun delikleriBurna önden ve profilden bakıldığında, burun deliklerinin kenarlarının eş olmasını isteriz.

Burun deliği asimetrileri ve düzensizlikleri ister doğuştan ister cerrahi burun estetiğiyle oluşmuş bir talihsizlik olsun gerçek anlamda düzeltilmesi zor olabilir.

Burun deliğinin kenarını yalnızca bir veya iki milimetre aşağıya indirmek ileri düzeyde bilgi ve beceri gerektirir ancak iyi yapıldığında, bu ince değişiklik hastalar için inanılmaz derecede memnuniyet verici olabilir.

Ameliyatsız burun estetiğinin en büyük avantajlarından birisi de budur aslında zira burun estetiği revizyon hastaları arasında son derece popülerdir.

Ameliyatsız olarak mevcut burun deliği sorunlarını veya simetri problemlerini çözümleyebiliyoruz.

Bununla birlikte, daha önce, özellikle birden fazla kez burun estetiği geçirmiş hastaların burunlarının damar yapıları onarılamaz şekilde değiştirildiği için dolgu maddelerinden kaynaklanan komplikasyonlara daha yatkın olduğu konusunda uyarmak isterim.

5. Dengeli Bir Profil

burun estetiğiCerrahi olmayan rinoplasti sonuçlarını özellikle profilden analiz ederken, genel yüz dengesine çok dikkat edin. Burnun tüm yönlerinin titiz bir şekilde ele alınmış olması gerekir.

Aynı zamanda hastanın genel profilinin tedavi sırasında uygun şekilde değiştirilmiş olması gerekir. Burun ve çene arasındaki ilişkinin özellikle kritik olduğunu da eklemem gerekiyor."


Yayınlanma tarihi: 12/04/2023

-

Son Güncellenme: 12/04/2023

Başa Dön