15 Dakikada Burun Estetiği Olur Mu?

Burun Dolgusu

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Dr. Gökçe Haspolat tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

15 Dakikada Burun Estetiği Olur Mu?

Ameliyatsız burun estetiği veya 15 dakikalık burun estetiği olarak da bilinen bu tedavi, son günlerin en trend uygulamaları arasında yer alıyor.

15 dakikanın biraz abartılı olduğunu düşünseniz de, bu bir aldatmaca değil. Bu kadar kısa sürede başarılamaz diye düşünebilirsiniz ama hastaların %90'ından fazlası bunu onaylıyor ve sonuçlardan da memnunlar.

Ameliyatsız burun estetiği ayrıntıları Medikal Estetik Hekimi Dr. Gökçe Haspolat anlatıyor:
Gokce Haspolat
“Enjekte edilebilir dolgu maddelerinin piyasaya girmesi, plastik cerrahi ve anestezi konusunda tedirginlik yaşayan insanlara birçok ameliyatsız seçeneğin kapısını açtı.

Cildimizde doğal olarak bulunan hyaluronik asit adı verilen bir madde, sentetik olarak jel benzeri bir maddeye dönüştürüldü. Bu sıvı, yüz hatlarını şekillendirmek ve hacmi geri kazandırmak için yüz bölgelerine güvenli bir şekilde enjekte ediliyor.

2002 yılında, yabancı bir cerrahı, orta derecede burun şekillendirme yapabilmek için dolgu maddelerinin bu bölgeye enjekte edilebileceğini fark etti.

Şimdi konu hakkında en çok sorular soruları cevaplamak isterim.

Ameliyatsız Burun Estetiği Neleri Başarabilir?

burun dolgusu

  • Burun kamburluğu veya profili düzeltebilir

  • Diğer yüz özellikleriyle burnu daha simetrik hale getirebilir

  • Çarpık burun görünümünü düzeltebilir

  • Çok küçük bir burnu büyütebilir

  • Köprüyü ve burun ucunu düzeltebilir

Ameliyatsız Burun Estetiği Neleri Başaramaz?

burun estetiğiEnjekte edilebilir dolgu maddeleri bölgeyi doldurduğu veya büyüttüğü için değiştiremeyeceği birkaç şey vardır.

  • Geniş burun deliklerini daraltamaz

  • Büyük bir burnun boyutunu küçültemez.

  • Nefes alma sorununu çözümleyemez

Sonuçları Anında Görebilirsiniz

ameliyatsız burun estetiği öncesi sonrasıAmeliyatsız burun estetiğinizi olabildiğince konforlu hale getirmek ve enjeksiyonların hissedilmemesi için cildi uyuşturan topikal bir krem ​​sürülür.

Dermal dolgu maddeleri ayrıca, enjeksiyon bölgesini uyuşturmak ve prosedürü daha rahat hale getirmek için içinde lidokain ihtiva eder. Prosedür yaklaşık 10 ila 15 dakika sürer ve sonuçlar hemen alınır!

Kalıcılığı 9 ila 12 ay boyunca devam eder, ardından vücudunuz ürünü metabolize eder. Bu işlemin tek dezavantajı kalıcı olmamasıdır.

Kısaca sevdiğiniz görünümü korumak için yeniden enjeksiyon yaptırmak zorundasınız.”


Yayınlanma tarihi: 14/06/2022

-

Son Güncellenme: 05/09/2023

Başa Dön