Burun Dolgusu Ne Kadar Kalıcı?

Burun Dolgusu

Ece Yalçın tarafından yazılmış, Dr. Gökçe Haspolat tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Burun Dolgusu Ne Kadar Kalıcı?

Ameliyat korkusu olan kişilerin sıklıkla başvurduğu çözümlerden biri olan burun dolgusu, genellikle hyaluronik asit kullanılarak yapılıyor.

Laboratuvar ortamında üretilen bu dermal dolgu malzemesinin bu kadar yaygın olmasının iki sebebi var.


İlki, dolgunun vücut biyolojisi ile uyumlu ve zararsız olup bir süre sonra kendi kendine vücuttan atılması.

İkinci sebepse istenmeyen bir sonuçla karşılaşılması durumunda dolgunun doktorun müdahalesi ile çözülebilmesi.

Hem doktorlar hem de hastalar açısından minimum riske sahip bu dolguyla yapılan işlemlerin uygulama süresi de çok kısa. Burun ameliyatlarına göre birçok avantajı bulunan burun dolgusu, sonuçların kalıcılığı açısından sınırlı özelliğe sahip.


Bu konuyla ilgili detayları Medikal Estetik Hekimi Dr. Gökçe Haspolat’tan dinliyoruz:
Gokce Haspolat

Burun Dolgusunun Ömrü Ne Kadar?

“Burun dolgusu için tercihimiz hyaluronik asit kullanmak. Bu malzeme ciltle uyumu son derece yüksek olan ve zamanla vücuttan kendiliğinden atılabilen özel bir dolgu malzemesi.

Dolgu vücutta 12-18 ay arasında çözülüyor.


Burun hareketsiz bir bölge olduğu için dayanma süresi diğer bölgelere göre daha uzun. Hatta işlemin tekrar etmesi durumunda bu süre daha da artıyor.

Hastalarımız burun ameliyatındaki gibi kalıcı sonuçlara sahip olmayacaklarını bilmeli. Bu durumda beklentiler daha gerçekçi oluyor ve dolgunun kalıcılık süresi de daha tatmin edici hale geliyor.”

Burun Dolgusu Kimler İçin Uygundur?

burun dolgusu kimler için uygun“Burun dolgusu yaptırmak için burun yapısının uygun olması yeterli. Daha önce burun ameliyatı olmuş kişilere de burun dolgusu yapabiliyoruz.

Burun dolgusu ameliyatsız burun estetiği alternatifleri içinde en çok tercih edilen uygulama çünkü sonuçları gerçekten tatmin edici.


Önden bakıldığında eğrilik, yandan bakıldığında hafif kambur bulunan burunlarda görünümü düzeltmek için bu yöntemi kullanabiliyoruz.

Burunda nefes alma problemi yaratan bozukluklar dolgu ile düzelemiyor. Bunlar için cerrahi müdahale gerekiyor.”

Burun Askısı Mı Burun Dolgusu Mu?

burun dolgusu öncesi ve sonrası“Bazen bize gelen hastalarımızın aklında “burnuma askı mı yaptırayım, burun dolgusu mu yaptırayım” sorusu oluyor. Bunun yanıtını hastamızın burnunu inceledikten sonra veriyoruz.


Burun dolgusu ile kemerli yapılar ya da kamburlar düzeliyor. Burun askısı ise burun ucunda hafif sarkma olduğu durumlarda sorunu çözmemizi sağlıyor.

Ameliyattan korkan hastalarımıza sunduğumuz ameliyatsız burun estetiği seçenekleri arasında botoks da var.

Burun ucu belli harfleri telaffuz ederken ya da konuşurken düşüyorsa o düşen kasa botoks uygulayarak problemi gideriyoruz.”


Yayınlanma tarihi: 03/05/2021

-

Son Güncellenme: 14/10/2022

Başa Dön