Bölgesel Saç Ekimi Mümkün Mü?

Saç Ekimi

Ece Yalçın tarafından yazılmış, Gold City Hair Transplant tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Bölgesel Saç Ekimi Mümkün Mü?

Saç dökülmesi farklı yaşlarda ve farklı sebeplere bağlı olarak görülebilen son derece yaygın bir problemdir.

Genetik nedenlere ve yaşa bağlı olarak ortaya çıkan saç kayıpları genellikle başın tepe bölgesinde geniş çaplı şekilde meydana gelir. Diğer yaygın dökülme şeklinde de saç çizgisinde gerileme olur.

Geniş alanlara hakim olan saç kayıpları gelişmiş saç ekim teknikleriyle başarılı bir şekilde giderilebilir. Pekiyi, saç ekimini yalnızca bölgesel dökülme yaşanan kısımlara yapmak mümkün müdür?

Gold City Hair Transplant bu soruyu evet olarak yanıtlıyor: 
Gold City Hair saç ekimi whatsapp butonu


Kısmi Olarak Dökülmüş Saçlara Saç Ekimi Yapılabilir Mi?

bölgesel saç ekimi

Saç ekimi yapmak için saçın tamamının dökülmüş olması gerekmez. Bazen genetik nedenlerin ya da yaş faktörünün dışında kalan nedenlerden saç dökülmesi yaşayabiliriz.

Stresli bir dönemden sonra, kullanılan ilaçların yan etkisi olarak ya da beslenme yetersizliği gibi sebeplerden ortaya çıkabilen bu problem lokal saç ekimiyle düzeltilebilmektedir.

Normal saç ekim sürecinden bir farkı olmayan tekniklerle yapılan işlemde ekim alanı daha dar olduğu için saç ekimi süresi daha kısadır. Aynı şekilde iyileşme süreci de daha rahat geçmektedir.”

Bölgesel Saç Ekimi Hangi Teknikle Yapılır?

blgesel saç ekimi tekniği

“Bölgesel saç ekimi lokal anestezi altında FUE tekniği kullanılarak yapılır. Diğer saç ekim işlemlerimizde de bu teknik kullanılır.

Hastalarımızın hem işlem sırasında hem de iyileşme sürecinde daha konforlu olmasını sağlayan bu yöntem neredeyse yok denecek kadar az iz bırakır.

Lokal olarak yaptığımız saç ekim işlemlerinde standart yöntemdeki gibi donör alan belirleriz. Donör alanlar saç dökülmesinin yaşanmadığı, sağlıklı saç köklerinin bulunduğu bölgelerdir.

Genellikle kulak arkası ve ense bölümünden saç kökü toplarız. Donör alandan dikkatlice toplanan greftler ekim işleminden önce canlı olarak kalabilmeleri için hazırlanan özel bir solüsyonda bekletilirler.

Bu işlem için topladığımız greft sayısı, ekim alanı daha dar olduğu için standart işlemde toplanandan daha azdır. Ortalama 1500-2000 adet greft ile lokal saç ekimi yapılabilir.

Standart işlemden daha az sayıda greft toplanacağı için donör bölgedeki mikro delikler daha az olacaktır. Aynı şekilde ekim alanı daha dar olacağı için cerrahi girişim daha küçük bir alanda gerçekleşecektir ve bu şekilde iyileşme süresi kısalacaktır.”

“Topladığımız greftleri özel solüsyonda bekletirken hastamızın saçlarını gürleştireceğimiz bölgelerde ekim hazırlıklarını yaparız. Doğal görünüm yakalamak için ekim yönü büyük önem taşır.

Diğer saç kökleriyle uyumlu bir yapıda saç ekim işlemini gerçekleştiririz. Alın ve tepe bölgesi en çok dökülme yaşanan bölgeler olduğu için ağırlıklı olarak bu bölgelere işlem yaparız.
Şakaklar da seyrelme yaşanabilen bölgelerdendir. En dar bölge olduğu için en az greftle ekim işlemi bu bölgelere yapılır. İyileşme süresi en kısa olan yer de burasıdır.”

Bölgesel Saç Ekiminden Sonra Saçlar Ne Zaman Çıkar?

bölgesel saç ekimi öncesi sonrası

“Bölgesel saç ekiminden sonra iyileşme süreci daha rahat ve kısa olsa da standart saç ekimiyle aynı ilerler.

İki hafta içinde cerrahi müdahale yapılan alandaki yaralar kabuklanarak dökülür. Bundan sonra yeni kökler uzamaya başlar.

İki ay içerisinde ekim bölgesinde şok dökülme yaşanır ve sonra kökler tekrar uzamaya başlar. 6.aydan itibaren yeni saçlar uzamaya başlamış olur.

Bir sene içinde hastalarımızın seyrelmiş saçları gitmiş, gür, dolgun ve sağlıklı saçları geri gelmiş olur.”

Bölgesel Saç Ekiminin Maliyeti Nedir?

bölgesel saç ekimi fiyatları

“Bölgesel saç ekiminde daha az sayıda greft kullanılmaktadır. İşlem alanı daha küçüktür. Bu da işlem süresini kısaltır.

Bölgenin küçülmesi ve zaman maliyetinin azalması işlemin ücretine de yansımaktadır. Bir saç ekim işleminin maliyeti hastanın ihtiyaçlarına göre şekillenmektedir. Ekim yapılacak alanın büyüklüğü bilinmeden net bir fiyat vermek olanaksızdır.

Ancak özet olarak diyebiliriz ki, saç ekim işleminin fiyatı ekim yapılacak alanın büyüklüğü ile paralel hareket eder.”


Yayınlanma tarihi: 01/10/2021

-

Son Güncellenme: 09/05/2022

Başa Dön