Anket Sonuçlarına Göre Gelinler Düğünlerinden Önce Estetik Yaptırıyor Ama Ne Zaman?

Dolgu Uygulamaları

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Dr. Şule Güçlü Şakrak tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Anket Sonuçlarına Göre Gelinler Düğünlerinden Önce Estetik Yaptırıyor ama Ne Zaman?

Hayırlı olsun, düğün sezonu açıldı. Çiçek aranjman fikirleri, düğün yeri, davetiye, ev, mobilya planlamaları hepsi son hız devam ediyor.

Peki ya gelin adaylarının düğün öncesi güzellik rejimleri ne durumda? Gelinler ne zaman, hangi uygulamaları yaptırabilirler? Medikal Estetik Hekimi Dr. Şule Şakrak anlatıyor:
Dr. Şule Şakrak whatsapp
“Yakın zamanda bir anket yapıldı ve evet dediğiniz gibi düğün öncesi ufak dokunuşlara çoğu gelin hayır demiyor.

Büyük günden önce enjekte edilebilir tedaviler de dahil olmak üzere cerrahi olmayan uygulamaları giderek daha fazla tercih ediyor. Ankete katılanların hemen hemen yarısı estetik tedavi desteği yaptırabileceklerini açıklamışlar.

Siz de düğün öncesi bu tedavilere sıcak bakıyorsanız, hepsinin bir zamanlaması olduğunu bilmeniz gerekiyor.

Tedaviler düğünden sadece birkaç hafta önce tamamlanamaz. İster botox, dermal dolgu maddeleri, ister biraz vücut şekillendirme ile ilgileniyor olun, hepsinin bir zamanı var.

Planlamayı kolaylaştırmak için en popüler düğün öncesi tedavilerini sizlere açıklamak isterim.

6 Ay Kala: Lazer Epilasyon

lazer epilasyonHayatınızın en güzel gününü planlamakla meşgulken, tıraş olmak ve ağda yapmak aklınızdaki son şey olmalıdır.

Lazer epilasyon, tüm yıl boyunca pürüzsüz bir cildin keyfini çıkarmanın güvenli ve kolay bir yoludur. Lazer epilasyon cihazları kollar, bacaklar, bikini bölgesi ve daha fazlası dahil olmak üzere neredeyse her yerdeki tüyleri alabilir.

Lazer epilasyon 4 ila 6 hafta arayla 4 ila 6 seans sürdüğü için gelinler düğünden ve balayından yaklaşık 6 ay önce tedaviye başlamalıdır.

4 Ay Kala: Mezoterapi Lipoliz

lipolizSağlıklı bir diyet ve düzenli egzersiz her zaman zayıflamak için yeterli olmuyor maalesef.

Kollar, bacaklar veya orta bölge çevresinde inatçı yağlarla mücadele ediyorsanız, bir veya iki seans tedavi yardımcı olabilir.

Mezoterapi lipoliz, istenmeyen yağ hücrelerine yönelik, cerrahi olmayan bir yağ azaltma tedavisidir. Gelinliğinizde ince ve zarif görünmek için bu tedavilere en az 3 ila 4 ay önceden başlayın.

Son 1 Ay: Botox ve Dolgular

botox ve dolguDüğün fotoğraflarınızda kırışıklıklar veya gülme çizgileri olacağından endişeleniyorsanız, enjekte edilebilir ürünler size şahane bir görünüm verebilir.

Botox ince çizgileri yok etmenin kolay bir yoludur ve dermal dolgu maddeleri dudaklara ve yanaklara genç bir hacim katabilir.

Sonuçlar sadece birkaç gün sonra görülebildiğinden, gerekirse bu tedaviler düğünden bir hafta önce bile yapılabilir.

Ancak en iyi sonuçları elde etmek için, en doğal görünümü sağlamak ve rötuşlara izin vermek için kendinize 2 ila 4 hafta verin.

Son 1 Hafta: En Son Yaptırmanız Gereken Cilt Bakımı

cilt bakımıPırıl pırıl parlayan ve düğün makyajının hakkını verecek bir cilt için düğüne 1 hafta kala cilt bakımınızı yaptırmanızı öneririm.

Son güne bırakmamakta fayda var zira biraz kızarıklık yapabilir.”


Yayınlanma tarihi: 24/05/2022

-

Son Güncellenme: 16/06/2022

Başa Dön