Amerikan Cerrahlar 2024 Estetik Trendlerini Açıklıyor


Emel Gerdaneri tarafından yazılmıştır.

Amerikan Cerrahlar 2024 Estetik Trendlerini Açıklıyor

Son zamanlarda sosyal medyayı biraz kurcaladıysanız, birkaç influencerın daha ince göründüğünü fark etmiş, yaptırdıkları estetiklerin çok daha naif ve abartısız olduğunu gözlemlemiş olmalısınız. 2010’ların başından 2020’lere kadar devam eden çok aşırı derecede ince bel, büyük kalçalar trendi sanıyoruz sona eriyor.

Geçtiğimiz yıllarda birçok ünlü, büyük memeler, incecik beller ve büyük kalçalarla 'daha büyük daha iyidir' yaklaşımını benimsedi, ancak bu 2023'te değişiyor gibi görünüyor. Amerikan cerrahlar 2024 yılında da devam edecek olan yeni trendleri değerlendirdiler:

ASPS Başkanı Gregory Greco, Dr. Joe Hadeed ve Diğerleri…

ASPS BaşkanıASPS Başkanı Gregory Greco, "İnsanlar influencerlardan etkileniyor fakat son zamanlarda bu insanlarda daha incelikli, abartısız estetiği görüyoruz" dedi.

Dr. Joe Hadeed ise: "Sarkacın biraz diğer yöne sallanmaya başladığını hissediyorum" diyor ve ekliyor: "Fakat şimdi bu değişimi görmeye başladığınızı düşünüyorum. BBL ile hâlâ ilgileniyorlar ama daha doğal bir görünüm istiyorlar. Ve küçülen sadece BBL'lerin boyutu değil.

Giderek daha fazla sayıda hasta da daha küçük meme implantlarını istiyor. Daha doğal bir görünüm için talepler almaya başladık. Kadınlar, göze çarpan veya aşırı abartılı bir şey yerine vücut çerçeveleriyle orantılı olacak bir meme büyütme istiyor."

Meme ve vücut prosedürlerinde uzman doktor Ashley Amalfi'ye göre, aşırı görünen plastik cerrahi sonuçları gözden düşüyorsa, bunların yerini genel olarak daha doğal bir estetik alıyor.

Amalfi, "İnsanlar artık orta boyutlarda memeleri tercih ediyor. Kıvrımlı ama çok fit ve kaslı vücutlara sahip olmak istiyor" dedi ve ekledi: “Bence bu, daha önce gördüğümüz çok şehvetli kadınsı görünümden daha iyi bir trend."

Peki ya Büyük İmplantları Tercih Etmiş, Şimdi Daha Küçük, Daha Doğal Görünen Sonuçları Beğenen Hastalar Ne Yapacak?

meme implantı"Sanırım görmeye başladığımız şeylerden biri, implant çıkarmada gerçek bir artış olduğu ve sadece daha doğal görünen meme isteyen insanlar… Birçok hastanın başvuruları bu yönde.” Diyen Dr. Greco sözlerine şöyle devam ediyor: “Hatta meme implantına alternatif yöntem olan yağ transferi hakkında bilgiler almaya başladılar.”

2023'te Başka Neler Trend?

vücut şekillendirmeDoğal görünümün yanı sıra, bu yıl trend olan başka estetik ameliyatlar da var.

Hadeed, "İnsanlar pandemi sonrası kilolarından kurtulmaya başladıkça muhtemelen vücut şekillendirme prosedürlerine ilgileri devam edecek” dedi ve ekledi: “ Ve bence bu nedenle, vücutlarını sıkılaştırmak için liposuction ve cilt germe prosedürleriyle ilgilenen insanlar göreceğiz ."

Liposuction'a Farklı Bir Yaklaşım

liposuctionLiposuction her zaman popüler olmuştur, ancak Dr. Amalfi son zamanlarda lipo için özel, kişiselleştirilmiş bir yaklaşım talep eden hastaların olduğunu söylüyor: “Hastalar, bacak ve ayak bilek inceltme konusunda taleplerde bulunuyor. Bunlar halihazırda kendilerine çok iyi bakan hastalar ve sadece ince ayar istiyorlar. Bu gerçekten eğlenceli ve yaratıcı."

Minimal İnvaziv Prosedürler Popüler Olmaya Devam Ediyor

medikal estetikGreco'ya göre, cerrahi olmayan prosedürler 2023'te popülerliğini koruyacak ve bu yıl ameliyat olmak istemeyen birçok hasta, cerrahlarının ofisinde bulunan çeşitli minimal invaziv prosedürlerden yararlanacak.

Greco, "Dolgu maddeleri, nörotoksinler ve lazerler, radyo frekansı vb. enerji cihazlarımızla cerrahi olmayan yüz gençleştirmede hala bir artış olduğunu düşünüyorum" dedi.


Yayınlanma tarihi: 18/08/2023

-

Son Güncellenme: 18/08/2023

Başa Dön