Ameliyatsız Şekilde Yüzümü İnceltebilir Miyim?

Ulterapi

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Dr. Sevgi Ekiyor tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Ameliyatsız Şekilde Yüzümü İnceltebilir Miyim?

Yüzümüzün biraz daha kemiksi ve elmacık bölgesi, çene hattımızın belirgin olmasını hepimiz istiyoruz. Dahası doğuştan gelen yanaklı veya gıdısı fazla olan bir yüz yapısı olanlar ise yüz inceltme egzersizleri yaparak, sonuç almaya çabalıyorlar. Her zamanki gibi medikal estetik uygulamalar, tamamı için yardımımıza koşuyor ve ameliyatsız yüz inceltme işlemleriyle arzu ettiğimiz bir yüz hattına kavuşabiliyoruz. Medikal Estetik Hekimi Dr. Sevgi Ekiyor yüz inceltme tedavilerini anlatıyor:

Dr. Sevgi Ekiyor

“Yüz inceltme konusunda özellikle alt yanak inceltmede karşımıza Agassi cihazı ve mezolipoliz uygulaması çıkar. Agassi cerrahi bişektomiye alternatif ameliyatsız bir uygulamadır. Yanak bölgesindeki yağ yastıkçıklarına radyofrekans vererek, dağılıp erimesini ve idrarla atılmasını sağlarız ayrıca aynı zamanda cilt de gerilir. Sıklıkla 2 seans uygularız ve seans aralıklarını 3’er hafta arayla planlarız. İhtiyaç halinde ise, 4 ya da 5 seansa kadar çıkabiliriz. Burada amaç ana yastıkçığın yanlarında üremiş yağlara müdahale etmektir bu haliyle ilerleyen yaşlarda çökme sorunu yaşanmaz.

Mezolipoliz ise bedenin hemen her yerine uygulanabilen enjeksiyon formlarıdır. Mezolipolizi yüz inceltmede kullanırken enjeksiyonu istersek gıdıya, istersek alt yanağa, hatta daha evvel yapılmış bir yağ enjeksiyonunun fazlalığını eritmeye bile kullanabiliriz. Yine aynı şekilde idrar yoluyla atılan bir sistemi vardır. En büyük avantajı minimal bölgelere dahi rahatlıkla ulaşabilmemizi ve konu yüz olunca çok daha iyi kontür verebilmemizi sağlıyor. Tamamen kişiye özel planlama yaparız, seans aralıkları da yine aynı şekilde tedavi planlaması dahilinde değişkenlik gösterir. En çok sorulan sorular arasında ise, mezolipoliz sonrası kilo alınırsa, sonucun etkilenip etkilenmeyeceği üzerinedir. Diyelim ki gıdıya uygulama yaptık. Yüzün neresine yağ eritici bir işlem yaparsak o bölgedeki yağı idrarla atarsınız. Mevcut 10 gram yağı, 5 grama düşürdük ve siz sonra 10 kilo aldınız diyelim. Kilo her zaman doğru orantıda artan bir şeydir. Aynı oranda erittiğimiz gıdıda tekrar yağlanma olacaktır. 

ameliyatsız yüz inceltme

Hifu ve aynı şekilde ultrason enerjisiyle çalışan Ultherapy de yüzde belirgin bir küçültme sağlayan etkili bir cihazdır. Aynı zamanda ince kırışıklıklar üstünde de etkilidir. Ortalama 1,5 sene kadar etkisi olan bir uygulamadır. Ameliyatsız cilt sıkılaştırma tedavisi Ultherapy dokuyu nazikçe ısıtarak ve vücudun kolajen oluşturma sürecini uyararak cildi sıkılaştırmak ve lift etkisi yaratmak için yüksek odaklı, yoğun ultrason enerjisi kullanır ve tek bir seansta gözle görülür sonuçlar verir. FDA tarafından onaylanmış olan bu cihaz ayrıca kaş, boyun, çene ve göğüs bölgesine de uygulanabilir.

Ameliyatsız yüz zayıflatma işlemlerine ergenlik döneminden sonra başlıyoruz. 16 yaşı geçtikten sonra yapılabilir, 18 yaş altına veli izni gerekir. 45-50 yaş gibi ileri yaşlarda da uygulama yapılabilir.”


Yayınlanma tarihi: 25/03/2021

-

Son Güncellenme: 22/10/2021

Başa Dön