Agassi Yanak İnceltme ve Bişektomi Farkı


Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Dr. Sevgi Ekiyor tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Agassi Yanak İnceltme ve Bişektomi Farkı

Yuvarlak yüz hatları ve dolgun yanaklar günümüzde hem erkekler hem de kadınlar için yüz estetiğini etkileyen temel sorunlar arasında yer alıyor.

Genetik olarak büyük yanaklara ve yuvarlak bir yüz hattına sahip olan toplumumuzda ise son birkaç yıldır yanak inceltme yöntemleri oldukça sık deneniyor.

Ameliyatsız bir uygulama olan Agassi ve bişektomi operasyonları, bunların arasında yer alıyor. Medikal Estetik Hekimi Dr. Sevgi Ekiyor Yeniben’e Agassi yanak inceltme konusunu anlattı:
Dr.Sevgi Ekiyor bişektomi whatsapp butonu“Sizin de söylediğiniz gibi pek çok insan, ifadesini bozduğu veya fazla kilolu görünmesine neden olduğu için yanaklarının daha ince olmasını ister.

Bu şikayetleri gidermek için yanak inceltme operasyonu bişektomi yapılabiliyor. Bişektomi, genel ya da farklı bir anestezi yöntemiyle ameliyathane ortamında ağız içine kesi yapılarak mevcut yağ yastıkçıklarının alınması işlemidir.

Ancak bişektomi bir ameliyat olduğu için her zaman tercih edilmiyor ve kök hücre rezervuarını oluşturan destek doku ve tüm yağ yastıklarının çıkarılması da bazen insanların bu operasyona sıcak bakmamalarını sağlıyor.

İşte tam bu noktada imdadımıza Agassi ameliyatsız yanak inceltme koşuyor diyebilirim. Agassi, radyofrekans enerjisini, yanaklar için özel olarak tasarlanmış bir başlık ile kontrollü bir şekilde uygulamak için kullanılan bir teknolojidir.

Yanak iç mukozasına dokunan başlık, radyofrekans enerjisi kullanarak iç yanağı ısıtıyor buradaki amaç, kontrollü termal enerji ve radyofrekans enerjisi ile yağ dokusunu eritmek ve cildi sıkılaştırmaktır.

Bu yöntemin bişektomiye göre bir diğer avantajı da en sorunlu alana odaklanma şansıdır. Kısaca dilediğimiz noktaya şekil verebiliyoruz ve ameliyatsız bir şekilde konforundan faydalanıyoruz.

Agassi cihazının temel prensibi yaydığı ısı ile kolajen üretimini uyarması ve cildi sıkılaştırırken yağ dokusunu eritmesidir.

Agassi Nasıl Bir Uygulamadır?

agassi uygulaması

Agassi uygulaması ağız içine sokulan probu ile iç yanak mukozasında belirli noktalara uygulanır ve yaklaşık 40 dakika sürer. Bu yöntemin etkisini işlemden hemen sonra gözlemleyebilirsiniz ancak nihai etki için 3 hafta beklemek en iyisidir.

Elbette bişektomi operasyonu ile sağlanabilecek derin çöküşü beklemek hatalı olur amacımız daha fazla milimetrik fark elde etmektir. Bence bu da gerçek anlamda doğallığı da beraberinde getiriyor.

Agassi yanak inceltme kalıcı bir uygulamadır ancak hasta kilo aldıkça veya yaşlanırken ciltte sarkmalar yaşandıkça bazı değişiklikler meydana gelebilir. Ağrısız, anesteziye gerek duymadan yapılan bir işlem.

Hastanın durumuna göre değişse de aylık aralıklarla 2 seans genellikle yeterli geliyor. Her hastada prob başlığı değiştirilir.

Özellikle yuvarlak yüz hatları ve dolgun yanakları olan kişilerde en verimli sonuçları aldığımız Agassi yanak inceltme sonrasında ne kızarıklık, ne de morluk, herhangi bir yan etki yaşanmaz, derhal sosyal hayata geçiş yapılabilir.

Uygulama sonrası sigara, alkol ve sıcak içeceklerden biraz uzak durulmasını tavsiye ediyorum, o kadar.”


Yayınlanma tarihi: 10/02/2021

-

Son Güncellenme: 06/10/2023

Başa Dön