Yeniben İle Estetik Sohbetler’in Bu Haftaki Konuğu Doç. Dr. Tahsin Görgülü

Karın Germe

Selin Sezgin tarafından yazılmış, Doç. Dr. Tahsin Görgülü tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Yeniben İle Estetik Sohbetler’in Bu Haftaki Konuğu Doç. Dr. Tahsin Görgülü

Yeniben ile Estetik Sohbetler serisine bu hafta Plastik, Rekonstüktif ve Estetik Cerrahı Doç. Dr. Tahsin Görgülü konuk oldu. Görgülü; kendisi, kariyeri, karın germe, karın germe sonrası iyileşme süreci, karın germenin nasıl yapıldığı, kadın ve erkeklerdeki farkı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Doç. Dr. Tahsin Görgülü ile gerçekleştirdiğimiz bu keyifli sohbet için tıklayınız. 

Doç. Dr. Tahsin Görgülü podcast

Sarkmayı Sporla Engelleyemezsiniz

karın sarkması ve spor

Doç. Dr. Tahsin Görgülü karın germe ile ilgili yanlış bilinenleri aktardı; “Sarkmaması için ne yazık ki yapılabilecek çok bir şey yok. Çok sıkı ciltli insanlarda var. Gebelikten sonra hop diye toparlayıp, sanki hiç gebe kalmamış gibi toparlayabiliyorlar ama herkes bu kadar şanslı değil. Biz karın germe ameliyatında hem sarkmayı hem de çatlakları azaltmayı hedefliyoruz. ‘Sarkmayı sporla engelleyebilir miyiz?’ diye bir soru var. Böyle bir şey yok. Sarkmış bir deriyi siz isterseniz mükemmel karın kasları oluşturacak kadar spor yapın, toparlayamazsınız.”

Karın Derisinin Kalınlığı Çok Önemli

karın derisinin kalınlığı

Karın germe ameliyatı yapılmadan önce önemli olan noktalarla ilgili olarak Doç. Dr. Tahsin Görgülü şunları dile getirdi; “Liposuction, meme ve karın germeler buna dahil meme büyütme hariç fit olmalısınız.  Fitsem neden ameliyat olayım diye bir soru sorabilirsiniz. Fitseniz ama karnınız sarkıksa ameliyat olmanız gerekir. Bizim için karın derisinin kalınlığı çok önemli.” 

“Eğer karın derisi normalden kalınsa bunu inceltmek zorunda kalıyoruz. Karın derinizin kalın olduğunu şöyle anlayabilirsiniz. Sezeryan dikişinin alt kısmını 2 parmağınızın arasına aldığınızda elinize koca bir kitle geliyorsa, bu sizin karın derinizin normalden alın olduğunun göstergesidir. Bu kalınlık istenilenden fazlaysa o zaman karın germe ameliyatına liposuction yaparak başlamak gerekir.”

İnternette Çok Kirli Bilgi Var

bilgi kirliliği

Doç. Dr. Tahsin Görgülü karın germe ameliyatından sonra yaşanabilecekleri anlattı; “Hiçbir zafere çiçekli yollardan gidilmez. İnternette çok fazla kirli haber var. İnternete bu yazıları kim yazıyor? Nadir olarak başından kötü bir şeyler geçenler yazıyor. Ama nadir olan işlemlerin hepsi toplanıp internete yazdığı için ve başından iyi şeyler geçen yani üçüncü günde ayağa kalkan kişiler ben üçüncü günümde kalktım yazmadıkları için internette bir bilgi kirliliği oluyor. Oysa karın germe ameliyatında belki ameliyattan sonra 1 gece ve 2 gece ağrı çekiyorsunuz. 1. haftada çok rahat ediyorsunuz, 1. ayda da ameliyat olduğunuzu bile unutmaya yakın hale geliyorsunuz.”

Ununu Ele Eleğini As

karın germe öncesi sonrası

Karın germe ameliyatının ne zaman yapılması gerektiği ile ilgili olarak Doç. Dr. Tahsin Görgülü; “Karın germe ve meme ameliyatları için ununu ele eleğini as sonra gel diyorum. 

Bundan çok yakınması olan biri varsa ve hamilelik süreci de soru işareti ise tamam diyebiliyorum. Burada ne yapabiliriz? Karın kaslarını onarmayabiliriz. Çünkü o onarım belki hamilelikte bir sıkıntı oluşturabilir ya da çok gergin bir cilt yapmayabiliriz. Öyle hastalar var ki aşırı kilo vermişler artık karın derileri aşağı sarkıyor ve yazın bunların altında yara açılıyor. Bunlar için bu tip yöntemler, ek şeyler seçebiliyoruz ama genellikle hastalarımızın hepsi artık doğum sürecini bitirmiş olarak geliyorlar. Bu nedenle karın germede bu sorunu 10 hastadan biriyle tartışıyoruz.” olarak açıklık getirdi.

Sezaryen Sırasında Karın Germe

sezeryan sonrası karın germe

Bir çok kişinin tek ameliyatla bir çok şeyi aynı yaptırmak istediğini belirten Doç. Dr. Tahsin Görgülü doğum sırasında karın germenin de yapılması ile ilgili olarak; “Kadın doğumcunun karın germe yapması pek tasvip etmiyoruz. Yapılamaz diye bir şey yok herşey yapılabilir. Bir komplikasyon olduğu zaman karın germeden mi oldu yoksa sezeryandan mı oldu çelişkisine düşüp hastayı daha kötü duruma düşürebilirsiniz. Bu riskten dolayı beraber yapılmasını tavsiye etmiyoruz ama yapılmaz mı yapılabilir. Estetik işlemler plastik cerrahların işidir. Her şeyi yapabildikleri ve yelpazerleri geniş olduğu için sizin için en doğru tedaviyi sunabilirler.” diyerek eleştirilerini dile getirdi.

Doç. Dr. Tahsin Görgülü Yeniben İle Estetik Sohbetler’in sevilen hızlı sorular bölümünde; yapmayı en sevdiği ve sevmediği uygulamayı, bu zamana kadar en zorlandığı vakasını, kendisinden yapması istenen en enteresan müdahaleyi, doktor olmasaydı hangi mesleği yapmak isteyeceğini, estetiği olup olmadığını ve bir yakınına estetik uygulama yapıp yapmayacağını sorduk Tüm bunlara kendisi samimi açıklamalarda bulundu. 

Yeniben İle Estetik Sohbetler’in daha önceki bölümlerini aşağıda bulabilirsiniz. 

Keyifli dinlemeler!


Yayınlanma tarihi: 10/06/2021

-

Son Güncellenme: 28/10/2021

Başa Dön