Türkiye’nin 5. Çift Kol Nakli Antalya’da Gerçekleşti


Selin Sezgin tarafından yazılmıştır.

Türkiye’nin 5. Çift Kol Nakli Antalya’da Gerçekleşti

Beyin kanaması sebebiyle hayatını kaybeden polis memurunun bağışlanan kolları, Yavuz Ayılmazdır'a nakledildi. Nakil operasyonundan sonra başlayan tedavi süreci devam ediyor.

Polis memuru Sami Şahin'in kolları, 9 yaşında dinamit patlaması sebebiyle bilek bölgesinden itibaren ellerini kaybeden Yavuz Ayılmazdır'a, Akdeniz Üniversitesi'nde nakledildi.

Operasyon Tam 14 Saat Sürdü

kol nakli operasyonu
Hasta, Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan ve Öğr. Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan ile operasyon ekibi tarafından ameliyata alındı.


Ameliyat 14 saat sürdü ve sağ kol naklini 7 saatte gerçekleştiren ekip, sabah saatlerinde sol kolun nakline başladı.

Ayılmazdır 60 saat boyunca yoğun bakım servisinde tedaviye alındı. Hastanın fizik tedavisine ise 90 gün sonra başlandı.

Fizik Tedavi Süreci

kol nakli terapisi
Yavuz Ayılmazdır'ın haftada 5 gün fizik tedavisini yapan Fizyoterapist; "Hastamız beş gün tedaviye geliyor, iki gün de dinlendirme sürecimiz var. Bunun dışında fizyoterapi takiplerimiz devam ediyor. 

Plastik cerrahi servisiyle birlikte kontrollerimizi sürdürüyoruz. Her tedavi seansı yaklaşık yarım saat ile bir saat arası sürüyor. Yaptığımız uygulamalara göre, bazı günlerde ödemine bağlı olarak değişiyor.

Bir süre daha masajlar ve elimizle yaptığımız fizyoterapi uygulamaları var.”

"Türkiye’nin 5. Çift Kol Nakli"

kol nakli
Hareketlerimiz yavaş ve kontrollü şekilde gelişiyor. Fakat şunu söyleyebilirim; “Yavuz Ayılmazdır Türkiye'nin beşinci çift kol nakli. Benim de bu anlamda beşinci tecrübem. Dolayısıyla diğer nakillerimizde güzel sonuçlar aldığımızı biliyorsunuz.

Önceki nakillere paralel giden sürecin uyumlu olduğunu söyleyebilirim. Yavaş ve küçük hareketlerle bunu destekliyor ama şu ya da bu hareket demeden diğer nakillere paralel ve eksiğimiz olmadan devam ediyoruz." dedi.


Yayınlanma tarihi: 03/11/2021

-

Son Güncellenme: 03/11/2021

Başa Dön