Trikoloji Nedir? Trikoloji Nasıl Yapılır?


Gold City Hair Transplant tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Trikolog, saç ve kafa derisi rahatsızlıklarını inceleyen, tedavi eden ve saçları yeniden büyütme sürecine odaklanan bir kişidir. Trichologists, hastaların kişisel geçmişini, yaşam tarzını, genetik faktörleri ve çevre koşullarını tanıyarak ona göre bir çözüm üretir. İlaç kullanıyor mu, hormonal dengesizlikten muzdarip mi, aşırı stres altında mı veya beslenme eksiklikleri var mı? Tüm bunlar trikilog tarafından incenden detaylı bir şekilde incelenen durumlardır. Bu bilgilere dayanarak, bir saç uzmanı aslında durumunuzu doğru bir şekilde değerlendirebilecek ve saç büyümenizi iyileştirecek ve kafa derinize fayda sağlayacak tedavi planları ve yaşam tarzı değişiklikleri önerebilecektir.

Trikologlar; sağlık görevlileridir, yani tıbbi destek sunan kişilerdir. Bu nedenle dermatolog ve trikologların saç dökülme sebebinizin tıbbi sorunlar veya yaşam tarzınızdan kaynaklanan yanlışlar ve eksikliklerle ilişkili olup olmadığını daha iyi anlamak için birlikte çalışmalıdır.
Trikologla özellikle saç ve kafa derisi sağlığı konusunda eğitim almıştır, yani dermatologların aksine saç dökülmesinin nasıl gerçekleştiği ve en iyi nasıl tedavi edilebileceği konusunda tam bir bilgiye sahiptirler.

Trikologlar ne yapar?

trikoloji

Trikoloji konusunda uzmanlaşmış kişiye trikolog denir. Bu uzman; saç dökülmesi, saç kırılması, yağlı kafa derisi vb. saç ve saç derisi sağlığı konusunda uzman oldukları için, bu vücut parçalarını en iyi durumda nasıl tutabileceğiniz konusunda trikologlara da danışılabilir.

Durumunuzun doğru teşhisini yapmak için, trikolog saç ve / veya kafa derisinin ayrıntılı bir incelemesini yapar. Saçınızın ve / veya kafa derinizin fiziksel muayenesinin yanı sıra, teşhis koymak için gerekli olan diğer konular da yani tıbbi geçmişiniz, diyetiniz, yaşam tarzınız ve saç bakım rutininiz gibi ilgili bilgileri de öğrenecektir. Bazı durumlarda, büyüyen saç köklerinin sağlığını değerlendirmek veya yapısal hasar ve / veya herhangi bir enfeksiyonun varlığını kontrol etmek için saç analizi yapılabilir. Ayrıca trikolojik muayene esnasında gerekli görülmesi durumunda kan testi de istenebilir.
Tanı koyduktan sonra, trikolog durumunuz için en iyi tedaviyi önerecektir. Tedavi planı, topikal kremlerin veya losyonların kullanımını ve diyetiniz veya yaşam tarzınızla ilgili önerileri içerebilir. Durumunuzla nasıl daha iyi başa çıkacağınıza dair tavsiyeler de verilebilir. Bu arada, trikolog probleminizin altta yatan bir tıbbi durumdan kaynaklandığını öğrenirse, sizi uzman bir doktora yönlendirebilir.

Trikologlar tıp doktoru olmadığından, ilaç reçete etmelerine veya tıbbi veya cerrahi prosedürler uygulamalarına izin verilmediğini belirtmek önemlidir. Bu nedenle saç veya kafa derisi sorunu altta yatan bir tıbbi durumdan kaynaklanıyorsa, eylemin seyri hastayı bir dermatoloğa veya vakayı ele alacak başka bir doktora yönlendirmek gerekir.

Dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Saçınızın ve / veya kafa derisi probleminizin doğru teşhisi ve etkili tedavisi için, saygın bir kurumun ve / veya trikologlar derneğinin onaylı veya kayıtlı bir üyesi olan nitelikli bir trikologa gittiğinizden emin olun. Meşru bir trikoloji kursunu bitirmenin yanı sıra, bu saç ve kafa derisi uzmanlarının ait oldukları organizasyonun profesyonel davranış kurallarına uymaları beklenir. Bunu yapmamak yaptırımlara neden olabilir.

Seçtiğiniz uzmanın saç ve saç derisi sorunlarını ele alma ve tedavi etme konusunda uzun yıllara dayanan deneyimi olması da gerekir. Zaten çeşitli vakalara maruz kalan deneyimli bir trikolog, doğru tanı koymak ve etkili tedaviler önermek için güvenilir olabilir.

Ayrıca, trikologun bir dermatologla birlikte çalışması daha fazla fayda sağlar. Daha önce de belirtildiği gibi, bazı vakalar dermatolog gibi bir tıp doktorunun uzmanlığını gerektirir. Bir klinikte çalışan bir trikolog ve bir dermatolog olması, işleri sizin için daha uygun hale getirebilir. Böylelikle saç ekiminizle ilgili sorunun daha ayrıntılı bir şekilde analiz edileceğinden emin olabilirsiniz. Saç sorunlarınızın en kapsamlı şekilde tespit edilmesi ve doğru yöntem ve teknikler ile tedavi edilmesi imkanına sahip olabilirsiniz.


Yayınlanma tarihi: 14/12/2020

-

Son Güncellenme: 22/10/2021

Başa Dön