Ozonla Bölgesel Zayıflamak Mümkün mü?

Ozon Tedavisi

Selin Sezgin tarafından yazılmış, Dr. Zeynep Cingü Meriç tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Ozonla Bölgesel Zayıflamak Mümkün Mü?

Medikal Estetik Uzmanı Dr. Zeynep Cingü Meriç bu konuda bilmeniz gerekenleri ve merak edilenleri yanıtlıyor.

Dr. Zeynep Cingü Meriç whatsapp butonu

Bölgesel zayıflama yöntemi vücudun göbek, basen ve bel gibi bölgelerinde biriken yağların ortadan kaldırılması için kullanılır.

Bölgesel incelme elde etmek için yalnızca diyet yapmak yeterli değildir çünkü kilo verme amaçlı yapılan diyetlerde hangi bölgelerden ne kadar kilo kaybedileceği belirlenemez. Kilolar tüm vücuttan da verilebilir, sorunlu olan bölgelerden de verilebilir.

ozon terapi

Bu soruna çözüm olabilecek ve günümüz teknolojisi sayesinde geliştirilen bazı cihazlar vardır. Farklı çeşit ve özellikteki bu cihazlar kişilerin belli bölegelerinde incelme sağlar. Liposuction yani yağ aldırma operasyonu da bölgesel incelme sağlama amacı taşır. Belirli bir alanda toplanmış fazla yağları eritmek ve bunların yerini kasların almasını sağlamak hayli zor bir iştir.

Spor yapmak da belirli bölgelerdeki yağları yakar ancak yeni çözümlere kıyasla çok daha uzun sürede sonuç verir. Gençler genellikle sporu seçse de spor yapmaya vakti olmayan veya yaşı biraz daha ilerlemiş kişiler bu yöntemleri tercih ederler.

sporcu kadın

Ozonla lipoliz tedavisinin amacı vücuttaki istenmeyen küçük yağ birikintilerini yok etmek. Aşırı kilo ve şişmanlık sorunu olan kişilerde bu yöntemin başarılı olabilmesi için aynı zamanda diyet ve egzersiz de yapılmalıdır. Ozonla lipoliz özellikle de kalça, bel bölgesi, sırt, göbek, karın ve kolda uygulanabilir.

Bu yöntem seanslarla uygulanır ve seans sayısı kişinin probleminin yoğunluğuna göre belirlenir. Başarılı sonuçlar almak ortalama olarak 2-3 ay içerisinde mümkündür.

Ozon tedavisi, ince uçlu iğneyle problemli vücut bölgelerine belirli dozlarda ozon gazı enjekte edilerek uygulanır. Enjekte edilen ozon gazı, vücutta oksijen ve lipolizi artırır. Bu sayede damarlar genişler, bölgeye giden kan akışı hızlanır, kolajen ve elastin sentezi artar. Uygulama yapılan bölgede hem zayıflama hem de genel cilt kalitesinde iyileşme ve elastikiyet artışı görülür.

ozon tedavi iğnesi

Ozon sayesinde ortadan kalkan yağ hücrelerinin yerini zamanla bağ dokusu alır ve 1-2 ay sonra bölgede sıkılaşma yaşanır.

Bölgesel ozon tedavisine, major otohemoterapi olarak adlandırılan ve kanla yapılan ozon terapi işlemi de eklenirse kişilerin metabolizmaları hızlanır ve zayıflama artar.

Ozon terapi aşırı kilolu kişilerde kan şekerinin düzenlenmesini sağlar ve açlık krizlerini önler. Ayrıca vücudun yağlardan enerji üretmesi için gereken hücreleri kuvvetlendirir. Cilt, beyin ve kasların kan dolaşımını arttırarak vücudun oksijen ve enerjiye daha kolay ulaşmasını sağlar.

Asıl doyması gerekin mide değil beyin ve algılardır. Ozon tedavisi ile hızlandırılan metabolizma sayesinde fizik kapasitesi artar. Birkaç seans major ozon terapiden sonra zindelik artar, beyin algıları da pozitif anlamda gelişerek kilo vermeyi kolaylaştırır.

Aynı zamanda ozon tedavisi ile zayıflama sağlanırken cilt dolaşımı düzenlendiğinden selülit problemi de kolaylıkla çözülmüş olur.

elma ve mezura

Bölgesel yağlanma ve selülit ile mücadele ederken beslenmede şunlara dikkar edilmelidir:

  • Yiyeceklerde tuz yerine baharat, limon ve benzeri aromatikler kullanılmalı.

  • Koyu çay, sert kahve, gazlı içecek tüketilmemeli.

  • Lif oranı yüksek beslenilmeli.

  • Günlük olarak bol su içilmeli.

  • Rezene, elma kabukları ve yeşil çay karışımı günde en az 4 kez içilebilir.

  • Her gün bir demet maydanoz ve mümkün olduğunca kreviz, lahana, enginar yenebilir.

  • Tatlı ihtiyacı meyve, meyve kompostoları ve sütlü tatlılarla giderilebilir.

  • Şarküteri ürünlerinden ve yağlı soslardan uzak durulabilir.

  • Yemek pişirirken kızartma yerine fırın, buğulama ve haşlama yöntemleri tercih edilebilir.


Yayınlanma tarihi: 23/06/2021

-

Son Güncellenme: 04/09/2023

Başa Dön