Dr. Nesrin Sezen Cevaplıyor: Ozonla Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Ozon Tedavisi
Ozon Tedavisi tedavisinde öne çıkan merkezler
Tüm Doktorlar

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Dr. Nesrin Sezen tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Dr. Nesrin Sezen Cevaplıyor: Ozonla Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Sivilceler cildinizi mahvediyor, bacaklarınız çatlaklarla veya kılcal damarlarla kaplı, etkisi çok az olan veya hiç olmayan kremler ve losyonlar için para harcamaktan yoruldunuz, biliyoruz. Yüzünüzü ve vücudunuzu gençleştirmek için doğal bir alternatif denemenizi tavsiye ediyoruz. Konumuz: Ozon Terapi ve konunun uzmanı Dr. Nesrin Sezen, Yeniben’e ozon terapi hakkında bilgiler veriyor ve ozonla cilt bakımının nasıl yapıldığını anlatıyor:

“Ozon terapi, cildinizin ışıltısını doğal olarak eski haline getirebilen basit, ameliyatsız bir uygulamadır. Ozon terapi faydaları nedir diye sorarsanız kısaca şu cümleyi söyleyebilirim: “Probleminizin temel nedenini hedefleyerek, iyileşmeyi teşvik eder ve kalıcı sonuçlar verir”.

Ozon tedavisinin arkasında bir bilim yatıyor. Ozon tedavisi gençliği korumak ve cilt görünümünü iyileştirmek için renksiz bir gaz olan ozonu kullanır. Şimdi ozon tedavisinin faydalarını sıralayacak olursak:

Virüs, bakteri ve mantarlarla savaşır; Bağışıklık sistemini iyileştirir; Oksidatif stresi azaltır; Vücudun antioksidan sistemini uyarır; Antiinflamatuar ve analjezik özelliklere sahiptir; Yağ asidi oksidasyonuna katkıda bulunur; Enerji metabolizmasını destekler.

Kısaca ozon tedavisi cilt sağlığını geliştirmekten çok daha fazlasını yapar. Kan ve lenf sistemini arındırır, mineral emilimini artırır. Güçlü antibakteriyel etkisi nedeniyle sivilcelerin temizlenmesine yardımcı olur ve enfeksiyonları önler.

Ozon tedavisi hakkında sayısız çalışma yapıldı ve çıkan sonuçlar son derece yüz güldürücü. Ayrıca araştırmalar, ozonun tümör büyümesini engelleyebileceğini gösteriyor.

Kanser hücreleri glikoz üzerinde gelişir ama yüksek oksijen ortamında yaşayamaz. Bu tedavi şekli aynı zamanda kronik böbrek hastalığı, karaciğer hasarı, kolit ve tekrarlayan pamukçukların tedavisinde de kullanılabilir. Şimdi cilt üzerindeki etkisine biraz değinmek istiyorum.

Eşsiz özellikleri nedeniyle ozon dermatolojide, medikal estetik uygulamalarda sıklıkla kullanılır. Estetik ozon tedavisi akne, sedef hastalığı ve erken yaşlanma gibi oldukça sık karşılaştığımız cilt sorunlarıyla mücadele edebilir. Aynı zamanda selülit, çatlaklar, kılcal damar, yaralar ve hasarlı ciltlerin tedavisinde mükemmel sonuçlara sahiptir.

Bildiğiniz gibi deri, insan vücudundaki en büyük organdır. Bu nedenle sürekli olarak mikroplara, kirliliğe ve serbest radikallere maruz kalır. Ek olarak, sigara içmek, besin eksiklikleri ve hormonal dengesizlikler gibi belirli faktörlere karşı savunmasızdır.

Geleneksel cilt tedavileriyle karşılaştırıldığında, ozon tedavisi sadece semptomlarınızı değil, probleminizin nedenini hedefler. Dokularınıza kan ve oksijen akışını iyileştirirken sivilceye neden olan bakteri ve mantarları yok eder.

Ozon, vücudunuzun bağışıklık sistemini harekete geçirir ve yaşlanmayı yavaşlatmaya yardımcı olabilecek antioksidan seviyelerini artırır. Özellikle ülser, yaralar, rosacea ve zührevi enfeksiyonların tedavisinde etkilidir. Bu terapi cildinizi gençleştirebilir.

Uzun vadede, yaşlanma belirtilerini tersine çevirebilir ve kırmızı kan hücreleri tarafından oksijen salınımını iyileştirebilir. Bu daha genç görünen cilde, hücresel yenilenmeye ve doku iyileşmesine yol açar.

ozon terapisi

Ozon terapi cilt bakımı yaptıranlar, sonuçlardan son derece mutlular. Ozon terapisini, hastalığa ve soruna bağlı olarak 3 farklı şekilde yaparız.

Major ozon terapi dediğimiz uygulama yönteminde hastamızdan 50 ila 200 ml alınan kanın, kişiye özel dozda ayarlanmış ozon ile karıştırılması suretiyle tekrar kendisine damar yoluyla verilmesiyle yapılır. 

Minor ozon terapide ise bu dozlar daha minimal tutulur ve kas içine enjekte edilir. Subikutan ozon terapi tedavisi ise kişiye özel belirlenmiş ozonun, cilt altına enjekte edilmesiyle yapılır.

Ozon terapi sanıyorum 1900'lerden beri başarıyla kullanılmaktadır, bu nedenle etkinliği artık kanıtlanmış bir medikal estetik uygulaması olduğunu kabul edebiliriz. Cildinizi iyileştirmek, selülitten kurtulmak istiyorsanız ozon tedavisi güvenli bir seçimdir.

Ozon tedavisi fiyatları, yaptıracağınız bölge ve hastalığınıza göre değişkenlik gösterir ama çoğu medikal estetik uygulamadan daha faydalı ve etkili bir iyileşme etkisi gösterdiğini söyleyebilirim.”


Yayınlanma tarihi: 25/11/2020

-

Son Güncellenme: 04/09/2023

Başa Dön