Öğle Arası Uygulamalar Sonrası Dikkat Etmeniz Gereken Her Şey

Dolgu Uygulamaları

Emel Gerdaneri tarafından yazılmıştır.

Öğle Arası Uygulamalar Sonrası Dikkat Etmeniz Gereken Her Şey

Rutin kaş kaldırmadan öğle arasında yapılan dudak dolgusuna kadar, son yıllarda giderek daha fazla düşündüğümüz estetik uygulamalar, bir nevi trend haline geldi. 

Her zaman yaşamlarımız içinde iyi görünmeyi arzularken artık bir de hayatımıza hızlı bir şekilde giren online toplantılar sayesinde özellikle yüz bölgemizdeki deformasyonları daha fazla takar hale geldik. Yüzüne tabiri caizse ince ayar yaptırmayı düşünen birçok insan var.

Ancak sunulan bu ince ayar tedavilerden en iyi şekilde nasıl faydalanabiliriz?

Estetik uygulamalar sonrası nelere dikkat etmeliyiz ve nelerden kaçınmalıyız? Daha fazlasını öğrenmek için uzmanlardan bazı ipuçları istedik:

1- Yüz Dolgu Maddeleri ve Botoks

botoxMedikal Estetik Hekimi Dr. Gökçe Haspolat: “Estetik doktorunuzun ne tür bir dolgu kullandığını sorun. Piyasada o kadar çok seçenek var ki ve maalesef bazıları kalitesiz.

Hyaluronik asit bazlı, kalıcı olmayan, dinamik yüz hareketine izin veren dolgular tercihiniz olmalı. Estetik hedeflerinizi doktorunuzla paylaşın ve isteklerinizi açıkça belirtin.

Dolgu uygulaması sonrasında tedavi alanında herhangi bir cilt rengi değişikliği varsa veya belirgin morarma fark ederseniz, derhal doktorunuza başvurun.

Renk değişikliği, dolgu maddesinin yanlışlıkla bir kan damarına denk gelmesi gibi bir durumu yansıtabilir. Ayrıca düğün gibi önemli bir olaydan hemen önce ilk dolgu tedavinizi yaptırmayın.
Gokce Haspolat
Daha önce hiç tedavi görmemiş hastalarıma, mümkünse düğünlerinden birkaç ay ila bir yıl önce test etmelerini tavsiye ederim.

Sadece fiyata odaklanmayın. Birçok hasta daha ucuz olan tedaviden etkileniyor. Eğer ucuzsa, genellikle ya gerekli deneyime sahip değildir ya da potansiyel olarak ucuz malzemeler kullanıyordur ya da her ikisi birden.

Komplikasyonlar ortaya çıkarsa, bunun çok daha maliyetli olabileceğini unutmayın, bu nedenle tedaviler için kime gideceğinizi bildiğinizden emin olun.

Gerçek sonuçları görmek 10 ila 14 gün kadar sürebilir, bu nedenle Botoxtan sonra hemen bir değişiklik fark etmediyseniz endişelenmeyin. Söz gelimi Botoxla kaş kaldırma işleminin tamamen sonuçlanması üç hafta kadar sürebilir, bu yüzden sabırlı olun.

Doktorunuz sonuçlardan memnun olup olmadığınızı ve en iyi sonucun elde edildiğini kontrol etmek için tedaviden 1 ila 2 hafta sonra sizinle tekrar iletişime geçmelidir.”

2- Dudak Dolgusu

dudak dolgusuPlastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Ömer Ambarcıoğlu: “Dudak dolgusu uygulamasından sonraki ilk 36 saat boyunca şişliği azaltmak için dudaklarınıza sık sık buz uygulayın.

İlk iki hafta dudaklara aşırı masaj yapmayın, bu şişmeye ve dudak dolgusunun yerinden kaymasına neden olabilir. Bununla birlikte, belirgin bir topaklanma varsa, tedaviden üç gün sonra doktorunuzun onayı ile dudaklara masaj yapmaya başlayabilirsiniz.

Morarma yaşıyorsanız, sorunu daha hızlı çözmek için bölgeye sıcak ve soğuk kompresleri dönüşümlü olarak uygulayabilirsiniz.

Bununla birlikte, herhangi bir ağrı veya sert, kaya benzeri topaklar veya dudak renginde bir solgunluk yaşarsanız, bunlar dudaklarda damar tıkanıklığı veya dolaşım kaybı belirtileri olabileceğinden ve derhal tedavi edilmesi gerektiğinden hemen doktorunuzla iletişime geçin.

Dudak dolgusu yaptırdıktan sonra 48 saat boyunca alkolden uzak durun zira alkol bir kan incelticidir ve kanın pıhtılaşma şeklini değiştirir.

Ayrıca, başka türlü ortaya çıkmayabilecek morlukların yüzeye çıkmasına da neden olabilir.”

3- Çene Dolgusu, Jawline ve Gözaltı Işık Dolgusu

cene dolgusuMedikal Estetik Hekimi Dr. Zeynep Cingu Meriç: “Her ne uygulama yapıldıysa yapılsın, mutlaka UV ışığından kaçının ve en az 50 SPF güneş kremi kullanın.

Şişmeyi en aza indirmek için en az 24 saat boyunca egzersiz yapmaktan kaçının. Çene dolgusu veya jawline dolgusu sonrası iki hafta boyunca çok sert veya aşırı çiğnemek zorunda kalacağınız yiyecekler yemekten kaçının.
Dr. Zeynep Cingü Meriç çene dolgusu whatsapp butonuGözaltı ışık dolgusunda, dermal dolgu maddesini enjekte etmek için son derece ince bir tüp olan bir mikrokanül kullanıyoruz. Diğer yöntemlere göre daha iyi ve daha az morarma ile sonuçlanıyor.

Dolayısıyla sonrasında bunu korumak için ilk 24 saat egzersiz, buhar, sauna ve makyajdan kaçının. Cilt bakımı veya lazer epilasyon gibi tedaviler için iki hafta bekleyin.”


Yayınlanma tarihi: 05/11/2021

-

Son Güncellenme: 02/11/2023

Başa Dön