Kaş Ekimi İle Makyaj Hilelerini Rafa Kaldırın

Kaş Ekimi

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Gold City Hair Transplant tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Kaş Ekimi İle Makyaj Hilelerini Rafa Kaldırın

Geleneksel olarak, ince veya seyrek kaşların çaresi, kaş aralarını doldurmak için makyaj hilelerine sarılmak olmuştur.

Fakat kalıcı çözümlere günden güne artan ilginin varlığıyla, kaş ekimi tedavisini Gold City Hair Saç Ekimi Merkezi’ ne sorduk:
Gold City Hair
“Dediğiniz gibi kaş ekimi kalıcı bir çözüm sunuyor fakat sadece kozmetik amaçlı değil, kaş bölgesine darbe almış, yara izi oluşmuş ve kaş çıkmama sorunu yaşayan pek çok insana da fayda sağlıyor.

Kaş ekimi dışardan bakıldığında alan olarak ufak bir yere tekabül ettiği için basit bir uygulama gibi gözükse de maliyetten risklere ve yan etkilere kadar dikkate alınması gereken birçok husus vardır.

Kaş ekiminden ne bekleyeceğinizi ve bu uygulamanın sizin için doğru olup olmadığını nasıl anlayacağınızı biraz açmak isteriz.”

Kaş Ekimi Tam Olarak Nedir ve Nasıl Yapılıyor? Saç Ekiminden Farkı Var Mı?

kaş ekimi işlemi“Kaş ekimi, saç greftlerinin kaş bölgenize transfer edildiği cerrahi bir işlemdir. Amacımız bu greftlerden yeni kılların çıkması ve daha dolgun bir görünüm sağlamasıdır.

Evet bu haliyle saç ekimine benzerdir. Kaş kılı greftleri sıklıkla kulaklarınızın üstündeki alandan alınır. Sadece tek tek kılları değil, kıl köklerini de transfer ederiz.

Ortalama 2 ila 3 saat süren bir uygulama süresi vardır.”

En Büyük Avantajı Kendi Kaşınızın Olması

eyebrow transplant“Yeni kaşlarınız size ait olduğu için doğal görünümü destekler ve bu en büyük avantajıdır. Ayrıca kaş makyajı yapmanıza gerek kalmaz.

Kaş ekimi için iyileşme süresi nispeten hızlıdır. İlk birkaç gün içinde kaşların çevresinde kabuklanma fark edilir. Tıpkı saç ekiminde olduğu gibi bu kabuklanmaları yolmamanız önemli.

Birkaç hafta sonra ekilen saçların döküldüğü gözlemlenir. Bu tamamen normal bir durum. Yeni kaş kıllarınız önümüzdeki birkaç ay içinde uzamaya başlar.

Bu arada zaman zaman ekilen kılları kaş boyuna göre kısaltmanız gerekebilir.”

Kaşlarımı Çekiyorum, Bana Uygun Mu?

kaş ekimi öncesi sonrası“Trikotilomani dediğimiz saç, kıl çekme, koparma hastalığına sahip olanlar için çok da doğru bir tedavi olmadığını söyleyebiliriz.

Zira bu psikolojik bir rahatsızlıktır ve altta yatan ruhsal durumun tedavi edilmesi gerekir. Kaş ekimini yaptırsa dahi tekrar çekme yapacağı için, ekilen kaşları da kaybederler.

Bunun dışında alopesi areata yani saç kıran hastalığı olanlar, kanama bozuklukları olanlara imtina ile yaklaşırız."

Kaş Ekimini Kimler Yapıyor?

kaş“Kaş ekimini, saç ekimi yapan merkezlerde yaptırabilirsiniz. Fakat, paradan tasarruf etmenin bir yolu olarak, ucuz diye asla güvenilir ve kaş ekimi konusunda tecrübesi olmayan bir yere yaptırmamanızı önerebiliriz.

Bu sadece tehlikeli yan etkilere neden olmakla kalmaz, aynı zamanda kaşlarınızı kaybetmenize de sebep olabilir."


Yayınlanma tarihi: 08/03/2023

-

Son Güncellenme: 09/03/2023

Başa Dön