Kaş Ekimi Nasıl Yapılır? Kime Yapılır? Hangi Durumlarda Kaş Ekimi Yapılır?

Kaş Ekimi
Kaş Ekimi tedavisinde öne çıkan merkezler
Tüm Doktorlar

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Saç Ekim Merkezi Emphair Hair Transplant tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Kaş Ekimi Nasıl Yapılır? Kime Yapılır? Hangi Durumlarda Kaş Ekimi Yapılır?

Eğer gür ve hacimli kaşlara sahipseniz şanslı kesimdensiniz. İfadeli görünümünüzle en sade makyajda bile bakışlarınızla büyüleyebilirsiniz.

Ancak, ince ve boşluklu kaşlara sahip olanlar için durum daha farklı. Hem makyaj yapmak bir tık daha meşakkatli hem de bakışlar daha az belirgin. Çoğu makyajla yapılan kaş şekillendirme de doğallıktan fazla uzak.

Üstelik seyrek ve şekilsiz kaşlar erkeklerin de en büyük problemi. Bu nedenle erkek kaş ekimi uygulamaları da sıklıkla tercih ediliyor.

Peki, seyrek kaşlara sahip olanlar kaşlarını nasıl daha belirgin yapmalı? Kaş ekimi uygun bir işlem mi? Kaş ekimi nasıl yapılır? Kime yapılır? Hangi durumlarda kaş ekimi yapılır?

Tüm bu soruları ve kaş ekimi uygulamalarının ayrıntılarını Emphair Saç Ekimi Merkezi’ne sorduk:
Empahir whatsapp
“Kaş ekimi uygulaması dökülme, yanma ya da genetik gibi özelliklere bağlı olarak dökülen ya da tamamen kaşsız kalan bölgeye, genel olarak saçlı bölgeden alınan saç köklerinin nakledilmesidir.

Sıklıkla kadınlar tarafından talep edilen bir uygulama olsa da erkekler de seyrek kaşlarına form kazandırmak adına kaş ekimi için bize başvurabiliyorlar. Emphair Saç Ekimi Merkezi’nde kaş ekimi işlemini tek kullanımlık gereçlerle yapıyoruz.

Yüzün simetrik görünmesinde önemli bir yere sahip olan kaşlar, uzman ellerde yeniden şekillenebilir ve hayal edilen forma kavuşabilir. Kaş ekimi yaptıranların yorumları incelendiğinde kullanıcıları tatmin eden sonuçlar elde edildiğini söyleyebiliriz.

Özellikle son zamanlarda popüler bir işlem olarak öne çıkan erkeklerde kaş ekimi uygulaması da yine merkezimizde yapılmaktadır.

Peki, Kaş Ekimi Nasıl Bir Uygulamadır? Kaş Ekimi Nasıl Uygulanır?

kaş ekimi işlemi“Emphair’de kaş ekimi işlemine başlamadan önce hastaya lokal anestezi uygulanır. Ardından ince uçlu aparatlar yardımıyla belirlenen bölgeden greftler alınır.

Greftler, içerisinde kıl kökleri ve doku parçaları bulunan ince yapılardır. Greft alındıktan sonra kaş ekimi yapılacak bölgeye kılların doğal çıkış yönü ve açısına göre yerleştirme işlemi için küçük kanallar açılır ve greftler bu kanallara yerleştirilir.

Bu işlem ortalama 3 saat sürer ve bu 3 saat içinde 300-400 kadar greft ekimi yapılır.”

Kaş Ekimi Uygulamasının Avantajları

kaş ekimi oncesi sonrası

 
  • Lokal anestezi ile yapılan bir işlem olduğundan hasta acı hissetmez.

  • Kaş ekimi sonrası görüntü son derece doğaldır.

  • Yüze simetrik bir detay katar.

  • Dileyen herkes bu işlemi kolaylıkla yaptırabilir. Ancak sadece donör olarak seçilecek bölgede yeterli kıl kökü bulunmalıdır.

  • Uygulama sonrasında hasta rutin hayatına dönebilir.

Kaş Ekimi Sonrası Bunlara Dikkat!

kaş ekimi sonrası dikkat edileceklerKaş ekimi sırasında anestezi etkisi geçene kadar Emphair olarak bir müddet hastanede kalmanızı isteriz. Bu sürenin sonrasında da kısa süre içinde rutin hayatınıza dönebilirsiniz. Ancak sonrasında dikkat etmeniz gereken bazı noktalar bulunur. İşte bunlar:

  • Bölgeye en az 48 saat boyunca su gelmemesine özen göstermelisiniz.

  • Uygulama sonrası en az 2 hafta boyunca güneşe çıkmamalı, terleten aktivitelerden uzak durmalı ve solaryuma girmemelisiniz.
     
  • İşlemi takip eden 10 gün içinde kaşlarınızda dökülmeler görebilirsiniz. Sakın panik olmayın. 3 ay sonra dökülen tüm kaşlarınız yenilenmiş olarak çıkmaya başlayacaktır. Bu süre boyunca kaş diplerinde kabuklanmalar ve kızarıklıklar görebilirsiniz. Kaş ekimi yaptıranlar tarafından yapılan yorumlar incelendiğinde bu durumun sıklıkla yaşandığını görüyoruz. Bu nedenle süreç boyunca doktorunuzun uygun gördüğü ilaçları kullanmaya ve bölgeye dokunmamaya dikkat etmelisiniz.
  • Tam anlamıyla iyileşme 6 ile 9 ay kadar sürer. Sonrasında form kazanmış kaşlarınızın tadını çıkarabilirsiniz."

Microblading Mi? Kaş Ekimi Mi?

mikrobladingEn az kaş ekimi kadar popüler bir işlem olan Microblading, kaşlarıyla ilgili yenilik yaratmak isteyenlerin kararsız kalmasına ve sıklıkla “Microblading mi? Kaş ekimi mi? Hangisini yaptırmalıyım?” demesine neden olur.

Microblading, aslında bir kalıcı makyaj uygulamasıdır. Bir uzman tarafından yüz şekline ve hastanın tercihine göre geçici bir kalemle yeni bir kaş hattı çizilir ve boşlukta kalan bölgelere bitkisel kalıcı makyaj boyası ile, tek kullanımlık steril iğneler yardımıyla derinin altına kıl şeklinde mikro kesiler atılır. Bu uygulama sonucu işlem yapılan bölgede üç boyutlu kıl görüntüsü oluşturulur.

Bu uygulama genel olarak 1 sene dayanıklılık gösterir ancak bu süre kişinin cilt yapısıyla doğrudan ilgilidir. Kuru ciltlerde dayanma süresi daha uzun olurken, yağlı ciltlerde bu süre daha kısadır.

Gelelim kaş ekimine. Kaş ekiminde belirlenen bölgeye gerçek saç telleri eklenir ve doğru bir teknikle uygulandığından son derece doğal bir görünüm yaratır.

Bu işlem bir defa uygulandıktan sonra olağanüstü bir durum yaşanmadığı sürece ömür boyu kalır. Bu noktada da microblading mi yoksa kaş ekimi mi yaptıracağınıza siz karar vermelisiniz.


Yayınlanma tarihi: 26/01/2022

-

Son Güncellenme: 07/04/2022

Başa Dön