Kaş Ekimi Sonrası Kaşlarınızı Nasıl Şekillendirmelisiniz?

Kaş Ekimi

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Saç Ekim Merkezi Emphair Hair Transplant tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Kaş Ekimi Sonrası Kaşlarınızı Nasıl Şekillendirmelisiniz?

Yapısal olarak kaşlarınız ince ve seyrek görünümündeyse, uyguladığınız hatalı kaş şekillendirme işlemleri sonrası alınan kaşlar tekrar yerine gelmediyse; yara izi, darbe, yanma gibi kazalar sonucu kaşlarınızın bir kısmını veya tamamını kaybettiyseniz, sizin için düşünülmesi gereken en etkili ve kalıcı tedavi yöntemi kaş ekimi prosedürüdür.

Konu hakkındaki ayrıntıları Emphair Saç Ekimi Merkezi veriyor:
Emphair
“Evet söyledikleriniz doğru ama yanlış anlaşılmasın, kaş ekimi uygulamasını tercih etmeniz için elbette mağduriyet koşulu yok. Kalın kaş modasını ilelebet yaşatmak istiyor da olabilirsiniz.

Kaş ekimi için gerekçeniz her ne olursa olsun estetik kaygılar ortak paydayı oluşturur. Hepimiz biliyoruz ki, yüz bölgesiyle uyumlu ve biçimli kaşlar; her daim gölgesinde dünyaya daha özgüvenli bakan bir çift gözü barındırırlar.

Kaş Ekimi İşlemi Sonrası Şekillendirme Nasıl Olmalı?

kaşKaş şekline yönelik trendler yıllar içerisinde değişiyor. Kurşun kalemle seyrek kaşların arasını doldurma gibi kozmetik yöntemler oldukça eskilerde kaldı.

Kaş şeklini ve boyutunu iyileştirmek için daha kalıcı çözüm arayışında olanlar kaş ekimini tercih ediyorlar. Kaş ekimi yaptırmayı düşünen kişilerin rutin kaş şekillendirme alışkanlıklarıyla vedalaşmaları gerekiyor.

Saç köklerinin kullanıldığı kaş ekimi prosedürü sonrası, çıkan kılların bir süre kendisini saç teli zannetmesi kaçınılmaz ve beklenen bir durum.

Dolayısıyla, kaş ekimi sonrası kaşlar daha özenli bir bakıma ve şekillendirmeye ihtiyaç duyuyorlar. Doğru bir kaş şekillendirme uygulaması, işlemin başarısını riske atmamak açısından da önemli bir konu.

Kaş ekimi ameliyatı sonrası kaş şekillendirmede dikkat edilmesi gereken üç önemli nokta var.

Birincisi, kaşa müdahale etmek için doğru zamanı beklemek; ikincisi kaş bölgesine ekilen saç köklerinin uyumlanmasına destek olmak; üçüncüsü ise şekillendirme aşamasında ekilen kaşlara zarar vermemek.

Nasıl mı? İşte detaylar:

Önce Kaşların Büyümesini Beklemelisiniz

kaş uzamasıTıpkı saç ekiminde olduğu gibi, kaş bölgesine uygulanan ekim işleminin de sonuçlarını hemen gözlemleyemezsiniz.

Kaş ekiminde, hedeflenen yoğunluğa bağlı olarak ortalama 50 ila 350 arası greft toplamak yeterli olabiliyor. İşlem sonrası iyileşme süreci şu şekilde ilerliyor:

  • Ameliyattan sonra ekim sahasında bir kabuk tabakası meydana gelir.

  • Kızarıklık, şişlik gibi işleme bağlı olası yan etkilerin birkaç gün içerisinde hafiflemesi ve geçmesi beklenir.

  • Saç ekimi sonrasının bilindik şok dökülme süreci kaş ekiminde de meydana gelir.

  • Birkaç ay içerisinde kaşlar büyümeye başlar ve yaklaşık 1 yıl içerisinde de beklenen nihai sonuçlar elde edilir.

Bakım ve şekillendirme uygulamaları için ekilen kaşların büyümesini beklemeniz gerekir.

Eğitim Şart! Saç Gibi Davranan Kaşı Eğitmelisiniz

kaş eğitimiSaç teli ve kaş kılı birbirinden farklı yapıdadır. Kaş ekimi için donör alan olarak genellikle başın iki kulak arasında kalan kısmı tercih edilir.

Ekilen kök saç kökü olduğu için yeni bölgesinde büyürken kimlik karmaşası yaşayabiliyor. Bu adaptasyon sürecini kısaltmada rol oynayan iki faktör var.

Birincisi kaş ekimi uzmanının becerisi, ikincisi ise sizin kaş kıllarınız için uyguladığını bakım ve şekillendirme yöntemi.

Eğer amacınız uzun ve gür kaşlar elde etmek değilse; kaşlarınızı düzenli olarak kısaltma alışkanlığı edinmeniz gerekir. Bu aşamada ihtiyacınız olan tek şey bir adet kaş makası.

Kaş Ekimi Sonrası Kaşlar Alınabiliyor Mu?

kaş almaKaş ekimiyle ilgili bu sorunun cevabı çok merak ediliyor. Kaş kayıplarının yanlış kaş alma uygulaması sonucu kalıcı olabildiğini ve bunun neticesinde kaş ekimine ihtiyaç duyulabildiğini belirterek cevabı vermek istiyorum.

İşlem sonucunu riske edecek hareketlerden kaçınmak gerekiyor. Dikkatli olmak kaydı ile başıboş kılları alabilirsiniz ancak aşırıya kaçıldığı takdirde ameliyatın olumlu etkilerini tüm sonuçlarıyla birlikte ortadan kaldırmış olursunuz.


Yayınlanma tarihi: 11/08/2022

-

Son Güncellenme: 11/01/2024

Başa Dön