Gözlerin ve yüzün güzelliğini ortaya çıkaran, yüz bütünlüğünü ve ifadesini sağlayan kaşlar çeşitli sebeplerle dökülüyor, seyreliyor, azalıyor. Her gün kaşını boyamaktan sıkılanların imdadına kaş ekimi yetişiyor.
 
Duygu ve düşünceleri belirtirken yüzde oluşan jest ve mimiklere büyük katkı sağlayan kaşlar ile bazen sözlere gerek kalmadan bir çok şey anlatılabiliyor. Dilediği kaş modeline kalıcı olarak sahip olmak isteyenler çareyi kaş ekimi ile  buluyor.
 
Kaşlar; travmalar, yanıklar, kazalar ve bazı cilt rahatsızlıkları sonucu kaybedilebildiği gibi, moda akımlarının etkisiyle zarar görebiliyor. Modaya göre şekillendirilen ve bir müddet sıkça alınan kaş zayıflayabiliyor, bazı bölgeleri daha sonra kalınlaştırılmak istense de çıkmıyor.

Kaş Kayıplarında Çözüm
Çeşitli nedenlerle kaybedilmiş, alım sonrasında tekrar yerine gelmeyen kaşlar için uygulanabilen kaş ekimi, daha kalın kaş sahibi olmak isteyenler için de etkili bir yöntem olarak kullanılıyor.
 
Hasta ve Doktor Birlikte Karar Veriyor
Kaş ekimi, ense bölgesindeki dökülmeye dirençli saç köklerinin kaş bölgesine nakledilmesiyle uygulanıyor. Kaşa verilecek yeni şekil anatomik sınırlar içerisinde kalarak, hastanın istekleri de dikkate alınmak sureti ile çizilerek planlanıyor.
 
Önemli Nokta: Doğallık
Uzmanlara göre kaşların göz kapaklarının iç hizasından başlaması ve göz kapaklarının dış kenarlarının birkaç mm. dışına kayacak şekilde devam etmesi gerekiyor. İşlemin hayal kırıklığı ile sonuçlanmaması ve ekilen kaşların doğal görünmesi için anatomik sınırları gözetmek büyük önem taşıyor.
 
10-15 Derecelik Açı Mühim!
Ense bölgesinden alınan köklerin, nakil edilecekleri bölgeye belli bir açı ve belli bir yönde yerleştirilmesi gerekiyor. Kaşların açısı ve yönü kaşın 3 ayrı bölgesinde ayrı yönlerde ve ayrı açılarda diziliyor.

Saç kökleri cildimizden genellikle 45 derece açı ile çıkıyor. Kaşlarımız ise cildimize paralel sayılabilecek bir şekilde ciltten yaklaşık 10-15 derecelik bir açı ile çıkıyor ve kaşın iç bölgesinde yukarıya doğru, ortaya geldikçe yere paralel ve kaşın dış kısmında hafifçe aşağıya yönelmiş bir şekil alıyor.

Kaş ekimi operasyonu FUE saç ekimi mantığı ile yapılıyor. 1,5-2 saat süren kaş ekimi işlemi lokal anestezi altında gerçekleştiriliyor. Operasyon sonrasında hasta taburcu oluyor.

Kaş ekiminin nasıl yapıldığına dair detaylı bilgi için tıklayın.

Bugün Kaş, Yarın İş
Ekim bölgesinde 1 haftaya kadar çok küçük toplu iğne başı büyüklüğünde kabuklanmalar meydana geliyor. Bu kabuklar döküleceğinden hasta sıklıkla hiçbir şey belli olmadan günlük iş ve sosyal hayatına dönebiliyor.
 
Kaş Ektirdikten Sonra  
15 gün süre ile denize girmekten, sauna, solaryum, hamam, kızgın güneş ve ağır spordan kaçınmak gerekiyor. Ekilen kaşlar 3 ay sonra çıkmaya başlıyor ve 7-8 ay içerisinde çıkışını tamamlayarak son şeklini alıyor.
 
İlk 1 Yıl Önemli
İlk 1 yıl içerisinde kaşlar alındıkları bölgenin özelliklerini göstereceklerinden saç gibi hızlı uzayabiliyor. Uçlarının 15 günlük aralar ile kesilerek düzeltilmesi gerekiyor. 1 yıldan sonra kaşlar nakil edildikleri yerin özelliklerini kazanmaya başladıklarından uzama hızları yavaşlıyor ve bu kesilerek düzeltme ihtiyacı giderek azalıyor.
 
Türkiye'de Çok Popüler
Türkiye'de kaş ekimi deyince akla ilk gelen ünlülerden Ebru Şallı, kalın kaşlarıyla tanınıyor.

Yayınlanma tarihi: 01/01/2018

-

Son Güncellenme: 29/05/2023

Kaş Ekimi Öncesi & Sonrası Fotoğrafları


Misyonumuz, modern güzelliğe yapılan her yatırımın buna değer olduğu bir dünya yaratmaktır.

Başa Dön