Genç, Lekesiz, Pürüzsüz Bir Cilt İçin: Fraksiyonel CO2 Lazer Tedavisi…

Fraksiyonel Lazer

Bahar Özbal tarafından yazılmış, Dr. Nurullah Doster tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Genç, Lekesiz, Pürüzsüz Bir Cilt İçin: Fraksiyonel CO2 Lazer Tedavisi…

Fraksiyonel CO2 Lazer; güneş ve yaşlanma kaynaklı lekelerin giderilmesi, sivilce ve yara izlerinin iyileştirilmesi, vücut çatlakları ve derideki çukurların yok edilmesi, anti-aging ve kırışıklık tedavisinde nokta atış çözüm sunan kozmetik estetik uygulamalarındandır.

Sonuçları cerrahi yöntemlere en yakın ancak cerrahi olmayan Fraksiyonel CO2 Lazer tedavisi derin ve yüzeysel cilt sorunlarının giderilmesinde tüm dünyanın kabul ettiği en derin etkili iz ve kırışıklık tedavisidir.

Fraksiyonel CO2 Lazer teknolojisi; 120-300 mikron boyutunda çok sayıda lazer ışınının deriyi derinlemesine etkileyen termal hasar kolonları yaratarak kolajen üretiminin uyarılması prensibi ile çalışır.

Hasar verilen kolonların dışında kalan sağlıklı doku iyileşme sürecini başlatarak cildin kendini yenilemesini böylelikle de cilt lekeleri, yaşlanma izleri, sivilce ve yara izleri gibi sorunların ortadan kalkmasını sağlar.

Medikal estetik alanında yenilikçi ve başarılı uygulamalarıyla tanıdığımız Dr. Nurullah Doster Fraksiyonel CO2 Lazer teknolojisi ile leke tedavisi alanında sorularımızı yanıtladı.
Dr. Nurullah Doster whatsapp

Hayata Lekesiz Bir Merhaba!

beautiful skinYaşla ya da güneşin olumsuz etkileriyle oluşan cilt lekelerinin tedavisinde “Fraksiyonel CO2 Lazer teknolojisi” en etkili ve kesin sonuç sağlayan uygulamaların başında gelir.

Leke tedavisi söz konusu olduğunda çözüm sağladığına inanılan leke kremleri, alternatif ve organik tedavi önerilerinin hiç biri kısa vadede tek başına etkili değildir.

Özellikle oluşumu uzun yılları alan derin cilt lekelerinin büyük kısmında, kremler ve benzeri öneriler lekeler üzerinde kısa süreli renk solması yaratır ancak lekelerden ivedilikle kurtulma konusunda yetersiz kalır.

Dr. Nurullah Doster, Bursa’daki kliniğinde leke tedavileri için Fraksiyonel CO2 Lazer teknolojisi kullanan hekimlerden. 

Fraksiyonel CO2 Lazer teknolojisinin mikron boyutta çok sayıda ışının cilt katmanlarının içinde (derin, orta ve sığ olmak üzere) farklı dalga boylarında hareket edebilecek şekilde yapılandırılmış bir sistem olduğunu söyleyen Doster uygulamanın sağladığı en önemli katkının; “Fraksiyonel CO2 Lazer teknolojisinde dalga boyunun ulaşacağı derinlik boyutları bellidir bu da leke tedavisi alan kişilere derin dermis katmanından başlayan bir iyileşme avantajı” olduğunu sözlerine ekledi.  

Lekenin Yaşı Olmaz…

spots on the skinCilt lekesi, doğum anından itibaren oluşumu mümkün deri problemlerindendir. Güneşin zararlı ışınları, özellikle ergenlikte gelişen akne sorunu cilt yüzeyinin pürüzsüz yapısını erken yaşlardan itibaren deforme etme eğilimindedir.

18 yaşından büyük sağlıklı kadın-erkek herkes leke, akne ve sivilce tedavisi amaçlı CO2 lazer terapisi alabilirler.

İlerleyen yaşla birlikte yaşlılık lekeleri, kırışıklık ve cilt sarkması gibi sorunların tedavisinde de en etkili terapi olarak CO2 lazer tedavisi tercih edilmektedir.

CO2 lazer tedavisi hücrelerin ısı aracılığıyla harekete geçirilmesi,  kolajen yapısının uyarılarak cildin kendi kendini onarım sürecinin başlatılması prensibi ile hareket eden bir tedavi yöntemidir.

Kanser hastaları ve hamileler için lazer tedavisi önerilmez.

Dakikalar İçinde Lekelere Veda Edin…

fraksiyonel lazerCO2 lazer tedavisi, uygulama süresi ortalama 45 dakikadır. Öncesinde konforlu bir uygulama süreci için işlem yapılacak lekeli bölge anestezik kremlerle uyuşturulur.

Acı ve ağrı eşiği düşük kişiler için daha güçlü anestezi yöntemleri tercih edilebilir. CO2 lazer tedavisi hangi amaç ile uygulanacaksa o amaca yönelik yardımcı serumlar işleme eşlik edebilir.

Fraksiyon Fraksiyonel CO2 Lazer Tedavisinde noktaların sıklığı, deride kalma süresi ve derinliği uygulamanın amacına göre doktorunuzca kişiye özel, genellikle 3 seans lekenin boyutu, kişinin yaşı gibi faktörlere bağlı olarak en fazla 6 seans olarak planlanır. Her bir seans arası 4-6 hafta olmak zorundadır.

Fraksiyonel CO2 Lazer Tedavisi sonrası; 1-3 aylık süreç içinde yeni kolajen oluşumu başlar ve deri altı bağ dokusu yeniden düzenlenir.

Böylece cilt daha gergin bir hal alırken gözenekler küçülür, cilt pürüzsüz, lekesiz bir görünüme kavuşur. Uygulama kişinin cildini yaklaşık 5 yaş daha genç bir görünüm ve yapı kazanmasını sağlar.

Fraksiyonel CO2 Lazer Tedavisi Sık Sorulan Sorular…

1- Fraksiyonel CO2 Lazer Öncesi Nelere Dikkat Etmeliyim…

fraksiyonel lazer öncesiUnutulmamalıdır ki Fraksiyonel CO2 Lazer tedavisi agresif bir uygulamadır. Bu nedenle öncesi ve sonrası güneş ışınlarından korunmak öncelikli kuraldır. Fraksiyonel CO2 Lazer öncesi;

  • Kan sulandırıcı ilaç ve gıdaların tüketilmemesi önemlidir.

  • Cildi aşındırıcı dermabrazyon ve peeling gibi uygulamalar yapılmamalıdır.

  • Uygulama yapılacak bölgede önceden alınmış tedaviler konusunda doktorunuzu bilgilendirin.

  • Açık yara, herpes ve benzeri deri hastalıkları iyileşmeden asla uygulama yaptırmayın, eğer herpes geçmişine sahipseniz doktorunuzu bilgilendirin.

2- Fraksiyonel CO2 Lazer Sonrası Nelere Dikkat Etmeliyim…

işlem sonrasıFraksiyonel CO2 Lazer tedavisi sonrası güneş ışınlarından korunmak öncelikli kuraldır. Her gün düzenli olarak güneş koruyucu krem kullanın!

  • İşlemden sonra 24 saat boyunca uygulama yapılan bölgeyi yıkamayın, banyo yapmayın, buhar ve nemden koruyun.

  • İlk günler ödem ve kızarıklık olması olağandır.

  • Fraksiyonel CO2 Lazer tedavisi sonrası saat başı 5 dakikalık buz uygulaması, hem ödemin azaltılması hem cildin rahatlaması hem de yanma hissinin hafiflemesi için önerilir.

  • Doktorunuz cildin iyileşmesine ve nemlendirilmesini yardımcı olacak kremler önerecektir. Bu kremlerin önerilen aralıkta düzenli kullanımı önemlidir. Fraksiyonel CO2 Lazer tedavisi sonrası 5 gün boyunca dönüşümlü olarak bu kremlerin kullanımı ciltte oluşabilecek kabuklanmayı da azaltacaktır.

  • Fraksiyonel CO2 Lazer tedavisi sonrası cildi soyma amaçlı hiçbir işlem (peeling dahil) yapılmamalıdır.

3- Fraksiyonel CO2 Lazer Sonrası İyileşme Süreci…

healingFraksiyonel CO2 Lazer sonrası iyileşme süreci genellikle konforlu geçer. Tek sorun uygulamanın sonrası ilk ve ikinci gün ciltte meydana gelen ödem, kızarıklık ve yanma hissi ile baş etmektir.

Uygulamadan sonra 24 saat hatta 48 saat boyunca banyo yapılması önerilmez. 2 günün sonunda ılık bir duş alabilirsiniz. İlk 5 gün cildi nemli tutacak kremlerin kullanılması iyileşme sürecinin konforunu artırır.

Ödem ve kızarıklık günlük yaşantınıza geri dönmenize engel etkiler değildir. Bu nedenle iyileşme süreci hızlı tamamlanır.

İlk hafta noktasal kabuklanma şikayeti oluşabilir. Bu durumda doktorunuz cildin doğru nemlendirilmesi konusunda sizi bilgilendirecektir.

4- Fraksiyonel CO2 Lazer Tedavisi Kaç Lira?

priceFraksiyonel CO2 Lazer tedavisi fiyatları; uygulamanın amacı, seans sayısı, uygulamanın yapılacağı bölge, doktor-klinik ya da hastanenin ücret politikası gibi etkenlere bağlı olarak değişkenlik gösterir.

En az 3 seans alınması gereken bir terapi olmasından dolayı genellikle 3 seanslık avantajlı paket fiyatlarıyla da ücretlendirilebilir bir uygulamadır.

Fraksiyonel CO2 Lazer fiyatları ortalama 3.000 TL ile 6.000 TL ücret aralığında 3 seansı kapsar şekilde verilir.


Yayınlanma tarihi: 16/12/2021

-

Son Güncellenme: 17/12/2021

Başa Dön