Dr. Frankenstein’a Soruşturma Açıldı


Dr. Frankenstein’a Soruşturma Açıldı

Almanya’nın Münih şehrinde görev yapan ve “Dr. Frankenstein” lakabı takılan ünlü estetik cerrahi uzmanı Sebastian V. için soruşturma açıldı. Soruşturmanın sebepleri ölüme yol açma ve pek çok kişiyi mağdur etme oldu.



Plastik cerraha dair iddialardan bir tanesi de internet üzerinden olumlu ifadeler içeren sahte yorumlar satın alarak hasta adaylarını tuzağa düşürmesi. Üstelik doktora dair daha önce de hakkında çok sayıda suçlama yapıldığı da belirtildi.

Ünlü cerrah Sebastian V. hakkındaki iddiaların sayısının artması sonucu Münih Ceza Savcılığı olaya dahil oldu. Münih’te yer alan her iki kliniği de kapatılan plastik cerrrah hakkında soruşturma başlatıldı.

Hem Ceza Hem Tazminat

alman hukuku

Sosyal medya üzerinden temasa geçen 80 mağdur birlikte hareket ediyor. Estetikçinin yargılanması ve sonucunda hem ceza alıp hem de kendilerine tazminat ödemesi talebinde bulunuyorlar.

Mağdur ettiği hastalar tarafından Dr. Frankenstein olarak adlandırılan ve hakkında ölüme sebebiyet vermek gibi çok sayıda şikâyet bulunan Sebastian V. ise henüz suçlamaları kabul etmedi.

Tanınamaz Haldeler

frankenstain

Sosyal medya üzerinden operasyon sonuçlarını paylaşan mağdurlar, internetteki olumlu yorumlara güvenerek doktora müracaat ettiklerini söylediler. Özellikle de yüz estetiği operasyonu geçirenlerin tanınamaz hale geldiği belirtiliyor.

İleri sürülen ifadelerden bir tanesi ise doktorlar hakkında yorumlar içeren internet portallarındaki olumlu ifadelerin sahte hesaplar tarafından üretildiği ve olumsuz olaranların ise para karşılığı silindiği.

Yayınlanma tarihi: 16/06/2021

-

Son Güncellenme: 16/06/2021

Başa Dön