Diş Sıkma Hastalığı Pandemi Döneminde Arttı


Selin Sezgin tarafından yazılmıştır.

Diş Sıkma Hastalığı Pandemi Döneminde Arttı

Covid-19 virüsü sebebiyle başlayan pandemi döneminde insanların normale oranla kaygı ve anksiyete seviyelerinde artış yaşandı.

EDAD (Türk Estetik Dişhekimliği Akademisi Derneği) Başkanı Diş Hekimi Kübel Özkut ise pandeminin bir diğer etkisinin diş sıkma vakalarında artış yaşanması olduğunu söyledi.

Diş Sıkma Ağız ve Diş Sağlığı İçin Zararlı

diş sıkma
Diş sıkmanın ağız ve diş sağlığı için negatif etkileri olduğunu belirten Kübel Özkut; “Pandemi döneminde değişen yaşam şartları, belirsizlik kaynaklı artan stres düzeyi ve ertelenen diş hekimi kontrolleri sebebiyle ağız ve diş sağlığı problemlerinde artış gözlemledik.

Bu süreçte en çok diş eti problemleri, beslenme alışkanlıklarındaki değişikliklerden kaynaklı çürükler, stresle artış gösteren diş sıkma problemleri (bruksizm), restorasyon ve protezlerin kırılması ve doku uyumlarının bozulması gibi rahatsızlıklarda artış yaşandı.” dedi.

Bruksizm Tedavi Edilmeli

bruksizm tedavisi
Bruksizm olarak da adlandırılan diş sıkmanın tedavi edilmesinin önemini vurgulayan Dt. Özkut, tedavi edilmezse şiddetli kas, baş ve boyun ağrılarına, yol açabileceğini belirtti.


Yeniben'de Gülüş Estetiği tedavisinde öne çıkan doktor olmak için tıklayınız!


Yayınlanma tarihi: 26/11/2021

-

Son Güncellenme: 24/03/2023

Başa Dön