Baby Face Uygulaması İle Cildinize Bahar Işıltısı

Cilt Bakımı
Cilt Bakımı tedavisinde öne çıkan merkezler
Tüm Doktorlar

Emel Gerdaneri tarafından yazılmıştır.

Baby Face Uygulaması İle Cildinize Bahar Işıltısı

Adı üstünde baby face, bebek gibi bir cilde sahip olmaya ne dersiniz? Parlak, gergin ve dinamik bir cilt için yapılan baby face uygulamasının ayrıntılarını sizin için araştırdık. 

Baby face uygulamasının temelinde thulium lazer teknolojisi yatıyor. Cilde sağladığı gerginlik, canlılık ve parlaklık neticesinde ise buna baby face ismi verildi.

En fazla 3 seans yaptığımız bu tedavide cilde 1927nm dalga boyuna sahip bu cihazla mezoterapi ilaçlarını cilde emdirir melazma denilen güneş ve yaşlılık lekeleri yok olur. 

Thulium lazer zaten uzun yıllardır farklı sorunların tedavisinde de kullanılıyor fakat özellikle melazma, ince kırışıklıklar, sivilce ve yara izleri, cilt sıkılaştırma da ise oldukça güvenli.

Baby face uygulamasında melanositleri hedefler ve burada mikro hasar oluşturulur. Ardından bu hasar sonrası vücudun kendi kendini tamir etme süreci başlar. 

Baby face tedavisinin ardından hafif bir kızarıklık hissedebiliyorsunuz ama hemen normal aktivitelerinize devam edebilirsiniz. Tam iyileşme 5 ila 7 gün sürebilir.

Beklentilerinize bağlı olarak, tek bir tedaviden sonra sonuçları görebilirsiniz ama 3 seansa kadar da tam sonuç alınabiliyor. Ortalama 3 ila 4 hafta aralıklarla yapılır.
baby face uygulamasıBabyface uygulama süreci ise, tedavi edilen bölgeye bağlı olarak 5 ila 20 dakika arasında değişir.  Uygulama öncesi cildi bir miktar uyuşturmak için lokal anestezik kremler kullanılır.

Çoğu hasta ağrı hissini "hafif ila orta derecede" rahatsızlık olarak tanımlar. Ertesi gün ya da daha sonra azalacak bir miktar kızarıklık fark edebilirsiniz. Sonraki 5-6 gün cildiniz kuru, zımpara kağıdı benzeri bir dokuya sahip olacaktır.

Bu normaldir ve cildiniz pul pul döküldükçe düzelir, daha taze ve daha temiz bir cilt ortaya çıkar. Bu kabuklanmaları ellerinizle ya da bir başka peeling ürünüyle çıkarmamanız önemli.

Cildinizi kendi haline bırakmalısınız. Havaların ısınmaya başladığı şu günlerde, bahara hazır canlı, parlak ve bebek gibi bir cilde kavuşmak için baby face uygulaması en sık yaptığım tedaviler arasında yer alıyor.


Yayınlanma tarihi: 16/03/2021

-

Son Güncellenme: 25/10/2023

Başa Dön