Erkeklerde üst dudakta kıl çıkmaması veya kıl kaybının olması durumunda, kesin tedavi bıyık ekimidir. Bıyık ekimi, üst dudakta bıyık kılları çıkmayan deri bölgelerine saç kökleri ekimidir. 
 
Bıyık Ekimi, farklı sebeplerden ötürü, bıyık bölgesinde kıl çıkmayan erkeklere, Bıyık Ekimiyle, bölgenin kıllanmasına fayda sağlayan bir yöntemdir. Bıyık bölgesindeki kıl yoksunluğu, alanın bir travma yaşaması ya da genetik sebeplerden ötürü köse diye tabir edilen doğuştan kıl köklerine sahip olmamasından kaynaklanır.
 
Bıyık çıkartan farklı türevlerdeki ilaçlar ya da bitkisel çözümler çoğu zaman faydalı bir geri dönüş yaşatmazken, bıyık ekimi, üst dudak bölgesindeki kıl yoksunluğuna çare, tek ve en etkili yöntem olarak uygulanır. Bıyık ekimi için kullanılacak sağlıklı kıl kökleri, saç ekiminde olduğu gibi, ense gölgesindeki çoğunlukla sağlıklı kalan saç köklerinden alınır. Bıyık ekimi içi, tek tek ense bölgesinden ayrıştırılan kıl kökleri, yine tek tek bıyık bölgesine transfer edilir. 

Bıyık ekimi yapıldıktan sonra, ense bölgesindeki özelliklerini korumaya devam eden transfer edilmiş kıl kökleri, bir süre sonra çıkmaya başlar. Bu sebeple bıyık alanı belirli aralıklarla kısaltılmalıdır. Özellikle bıyık ekimi yapılırken, sık ve yoğun kıl kökü transferi, birbirine yakın konumlandırma terci edilmez çünkü bu şekilde yapılmış bir bıyık ekim işleminde, alanın darlığından ötürü, beslenme sorunu açığı ortaya çıkacaktır.
  
Bıyık ekimi yapılırken en başta dikkat edilecek konulardan birisi olan ekim sıklığı, kılların beslenmesi göz önünde bulundurularak yapılması şarttır. Bunun sonucu olarak, ortalama 4 ay sonra ekim yapılmış kıllar tutunup, doğal büyüme döngüsüne geçtikleri zaman tekrar bıyık ekimi yapılarak, seyrekliğin düzeltilmesi planlanır.

Bıyık ekiminde özellikle tercih elden FUE Yöntemi, FUT Tekniğinin tatmin etmeyen sonuçlarının olmasından kaynaklanıyor. Bıyık ekiminde öncelikli olarak amaç, kök ölümü riskini almadan, olabildiğince verimli ve hızlı bir şekilde alanda çalışma yapılmasıdır ve bu da ancak FUE Tekniği ile gerçekleşebilir.
  
Bıyık ekimi yaparken kullanılan ince uçlu aletler, ne donör alandan saç köklerini alırken, ne de saç köklerini bıyık bölgesine transfer ederken, hastada iz ya da ekim yapıldığına dair belirgin bir görüntü oluşmaz. 
  
Bıyık ekimi için önemli olan bir diğer konu da, yerleştirilen kıl köklerinin eğimine dikkat edilmesidir. Eğer bıyık ekimiyle birlikte sakal ekimi de yapılacaksa, mevcut donör alan kıl kökleri çok iyi tespit edilmeli ve hastanın yüzüne olabildiğince uyumlu bir kıl yapısı oluşturulmalıdır.

Yayınlanma tarihi: 01/01/2018

-

Son Güncellenme: 27/03/2023

Misyonumuz, modern güzelliğe yapılan her yatırımın buna değer olduğu bir dünya yaratmaktır.

Başa Dön