Yüz Dolgu Maddeleri 101: Enjekte Edilebilir Dolgu Maddeleri İçin Eksiksiz Bir Kılavuz

Dolgu Uygulamaları

Emel Gerdaneri tarafından yazılmıştır.

Yüz Dolgu Maddeleri 101: Enjekte Edilebilir Dolgu Maddeleri İçin Eksiksiz Bir Kılavuz

Güzellik endüstrisinde, neredeyse yirmi yıldır var olan bir ürün var karşımızda: Dermal dolgular. Üstelik popülaritesi gün geçtikçe daha da artıyor.

Dermal dolgu maddeleri 16 yıldır piyasada ve son birkaç yılda oldukça büyük bir rönesans yaşadılar. Bu, büyük ölçüde Kylie Jenner gibi dolgu kullanımı konusunda cömertçe davranan ve yaptırdıklarını gizlemeyen ünlüler sayesinde oldu.

Dolgu türleri söz konusu olduğunda birçok seçenek var. Enjekte edilebilir dolgu maddesinin iki ana üreticisi Allergan şirketi ve Nestlé'nin tamamına sahip olduğu bir yan kuruluş olan Galderma.

Haziran 2006'da FDA, yüz kırışıklıklarının ve kıvrımlarının uzun süreli düzeltilmesi için bir hyaluronik asit (HA) dermal dolgu maddesi ailesi olan Juvéderm'i onayladı.

Allergan ve Galderma'ya ek olarak, Merz Estetik ve Suneva Medical Inc. gibi şirketler de kırışıklıkları yumuşatmak ve çökük bölgelere hacim verebilmek amacıyla çeşitli yüz sorunlarını gidermek için dermal dolgu maddeleri üretti.

Yüzün farklı bölgeleri için hangi dolgu maddelerinin (ve hangi tekniğin) seçileceğine karar vermek zor olabilir, özellikle en çok istenen sonuçları elde etmek için doğru ürünü kullanmak gerekiyor.

Yeniben olarak doktorlarımıza danıştık ve tam bir 101 başlangıç kılavuzu hazırladık. Hadi başlayalım:
 

Medikal Estetik Hekimi Uzm. Dr. Cihan Bolat

Cihan Bolat

Hyaluronik Asit (HA):

hyaluronik asitHyaluronik asit (HA) dolgu maddeleri, yumuşak bir dokuya sahip oldukları için en popüler olanlarıdır. HA vücudunuzda doğal olarak bulunur, bu nedenle bireye ve kullanılan ürüne bağlı olarak genellikle 6 ila 12 ay arasında zaman içinde doğal ve kademeli olarak çözünürler.

Allergan'ın Juvéderm serisi, HA dolgu maddelerinin en bilinenlerinden biridir. Galderma'nın ürünü olan Restylane ‘de HA dermal dolgu maddesidir, o da biyolojik olarak parçalanabilen bir üründür.

Doktorunuzun seçeceği dolgu türü, ele aldığı soruna ve aradığınız sonuçlara bağlı olarak değişecektir.

Her marka için HA dolgu maddelerinin ürün yelpazesini doktorunuza danışın ve ihtiyaçlarınız için hangisinin en iyi olacağı hakkında fikir edinin.

Gördüğünüz gibi, birkaç seçenek var, bu yüzden sizin için doğru dolgu türünü en iyi seçebilecek kalifiye bir doktora gitmek en iyisidir.

Medikal Estetik Hekimi Uzm. Dr. Mutlu Adıgüzel

Mutlu Adıguzel

Juvederm:

juvedermJuvéderm Voluma XC: Bu dolgu genellikle elmacık kemikleri, çene ve çene çizgisi için kullanılır. Aynı zamanda en uzun ömürlü HA dolgu maddesidir 2 yıla kadar kalıcılığı vardır.

Juvéderm Ultra XC : Bu dolgu elmacık kemikleri, çene, nazolabial kıvrımlar, dudaklar ve çene çizgisi için mükemmel bir seçimdir.

Juvéderm Volbella XC: Bu dolgu, daha nemli dudaklar elde etmek için harika bir seçimdir.

Juvéderm Vollure XC: Bu ürün çene çizgisi ve nazolabial kıvrımlar için önerilir. 18 ay kadar kalıcılığı var.

Juvéderm Ultra Plus XC : Bu dolgu daha yoğun bir kıvama sahiptir ve daha derin kırışıklıkların olduğu bölgelerde veya nazolabial kıvrımlarda kullanılır.
 

Restylane:

restylaneHA dermal dolgu maddesi Restylane, Galderma'ya aittir ve ürün yelpazesi de çok çeşitli endişeleri gidermek için yapılmıştır.

Restylane: Göz altı ve gözyaşı çukurları için tercih edilir. Restylane nispeten hidrofobiktir ve gözlerin altında en doğal görünümü yakalamamıza vesile oluyor.

Restylane Defyne : Bu ürün çene hattınızı geliştirmek için harikadır.

Restylane Refyne: Markasına göre bu dolgu, gülme çizgilerini, nazolabial kıvrımları ve iki kaş arası çizgilerini yumuşatmak ve en aza indirmek için yapılmıştır.

Restylane Lyft: Nussbaum elmacık kemiklerini güzel bir şekilde kaldırmak için bu dolgu maddesi kullanır.

Restylane Silk: Bu ürün ultra ince bir iğne ile uygulanır ve dudakların ağız çevresindeki inatçı kırışıklıkları yumuşatması için FDA onaylıdır.

Restylane Kysse : Bu ürün ayrıca dudakları güçlendirmek için yapılmıştır ve enjeksiyon ağrısını hafifletmek için lidokain içerir. Kalıcılığı bir yıla kadar sürer.

Restylane Contour: Bu dolgu elmacık kemikleri için ve orta yüz hatlarına daha fazla dolgunluk ve belirginlik kazandırmak için kullanılır.

Belotero:

beloteroBelotero Balance: Merz Estetik'in bu ürünü, nazolabial kıvrımları yumuşatmak için FDA onaylı bir dermal dolgu maddesidir. Altı aydan bir yıla kadar kalıcılığı var.

Revanesse Versa : Bu ürün, nazolabial kıvrımlar dahil orta ila şiddetli kırışıklıklar için FDA onaylı başka bir dermal HA dolgu maddesidir.

Medikal Estetik Hekimi Dr. Şule Şakrak

Sule Sakrak

Kalsiyum Hidroksilapatit (CaHA):

kalsiyum hidroksilapatitHA dolgu maddeleri gibi Kalsiyum Hidroksilapatit (CaHA) da vücudumuzda doğal olarak bulunur çünkü bu çoğunlukla kemiklerimizde var olan bir madde.

Dolgunun içinde mikroskobik kalsiyum parçacıkları var yani HA dolgu maddesinden daha kalındır. Ayrıca bir yıla kadar sonuç verebildiği için HA dolgu maddelerine göre daha uzun ömürlüdür.

Radiesse by Merz Aesthetics, FDA onaylı CaHA dolgu maddesidir. Bu ürün, nazolabial kıvrımları yumuşatmak ve en aza indirmek ve çene hattının hatlarını iyileştirmek ve cilt kalitesini arttırmak için kullanılır.

Ayrıca ciltte kolajen uyarıcı etkisi vardır. Kullanıldığı yoğunluğa göre kalıcılığı 24 ayı bulabilir. Hacim vermek yeniden şekillendirmek amaçlı kullanılabileceği gibi Saten dolgu gibi cilt altına yerleştirilip cilt kalitesini onarmak be desteklemek amaçlı da kullanılabilir.

Radiesse ayrıca ellerde hacmi artırmak ve damar ve tendonların görünümünü en aza indirmek için FDA onaylıdır.
 

Medikal Estetik Hekimi Uzm. Dr. Meriç Yıldız 

Polimetilmetakrilat (PMMA):

pmmaPoly-L-laktik asit gibi, PMMA doğal olarak bedenimizde yok ancak dermal dolgu maddelerinde kullanılan sentetik, biyouyumlu bir maddedir.

Uzun yıllardır tıp ve diş hekimliği alanlarında kullanılmaktadır. Dolgu maddesi olarak kullanıldığında, PMMA, dolgunlaşmaya ve cilde destek sağlamaya yardımcı olan bir kolajen jeldir.

HA dolgulara göre çok daha uzun süre dayanır.

Suneva Medical Inc tarafından üretilen Bellafill , FDA onaylı PMMA dolgu maddesidir. Gülümseme çizgilerinde ve nazolabial kıvrımlarda kullanılır ve ayrıca sivilce izlerinin pürüzsüzleşmesine yardımcı olabilir.

Dolgudaki mikro küreler, yüzünüzdeki hacmi korumak için vücudunuzun kendi doğal kolajenini oluşturmasına da yardımcı olur. Beş yıla kadar dayanabilen tek FDA onaylı dolgu maddesidir.

Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ege Özgentaş

Otolog Yağ Enjeksiyonları (Yüz Yağ Grefti):

yağ enjeksiyonu“Diğer dolgu maddelerinden farklı olarak, yüz yağ grefti, hacmi geri kazanmak için yüzünüze enjekte edilen kendi yağınızı kullanır, bu da cerrahi demektir.

Karın gibi bölgelerden liposuction ile yağlar alınır ve ardından şakaklarınız, yanaklarınız veya dudaklarınız gibi bölgelere enjekte edilir.

Sonuçlar uzun sürebilir ve hatta kalıcı olabilir. Ancak, istediğiniz sonuçlara ulaşmak için birden fazla seans gerekebileceğini unutmayın. “

Poli-L-laktik Asit:
poli-l-laktik asit
Poli-L-laktik asit dolgu maddeleri, diğerleri gibi doğal olarak vücudumuzda olan bir madde değildir. Fakat vücudumuzda kullanımı güvenlidir, biyolojik olarak parçalanabilen sentetik bir maddedir.

Bu nedenle diğer dolgulara göre çok daha uzun süre dayanırlar ve iki yıla kadar sonuç verebilirler. Bu ürün ciltteki kolajeni uyarmaya ve yeniden oluşturmaya yardımcı olabilir.

Sculptra by Galderma, FDA onaylı bir Poly-L-laktik asit dermal dolgu maddesidir. Gülümseme çizgileri, nazolabial kıvrımlar ve çene kırışıklıkları için kullanılır.

Bu ürün aynı zamanda içi boş yanaklara veya şakaklara hacim kazandırmak için de faydalıdır. Yüze hacim kazandırmak için kolajenin uyarılmasına yardımcı olur.


Yayınlanma tarihi: 18/11/2022

-

Son Güncellenme: 03/11/2023

Başa Dön